«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Άμεση Συμμετοχή στη Δημόσια Διαβούλευση για την Ηλεκτρονική ΔιακυβέρνησηΕισαγωγικό σχόλιο Αναβάσεων. Παρακάτω θα διαβάσετε μια φιλόπονη ενημέρωση από την ιστοσελίδα http://www.tideon.org/ η οποία έχει προσφέρει άοκνο και φιλόχριστο έργο στις δύσκολες στιγμές που περνάει το ορθόδοξο έθνος μας.
Ξέρουμε ότι σαν άνθρωποι έχετε κουραστεί, ότι δεν πιστεύετε ότι η γνώμη σας διαμέσου της ηλ. διαβούλευσης έχει αποτέλεσμα ή ότι την γνώμη σας δεν την λογαριάζει κανείς.
Η ακόμη γνωρίσατε όσοι προσπαθήσατε να δημοσιεύσετε την γνώμη σας, στην πρώτη ηλ. διαβούλευση για την ΚτΠ, ότι στους μισούς από εμάς δεν τα δημοσίευσαν.
Αυτός δυστυχώς είναι ο "δημοκρατικός" τρόπος που μας αντιμετωπίζουν στην ευνομούμενη ευρωπαϊκή πολυπολιτισμική πατρίδα μας, οι ίδιοι μας οι εκλεγμένοι ηγέτες μας.

Δεν πρέπει όμως να απελπιζόμαστε και να αδρανοποιούμαστε, γιατί δεν πρόκειται μόνο για ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά έχει να κάνει κυρίως με την σωτηρία της ψυχής μας.
Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ότι μας δίδετε. Και αυτή την στιγμή μας δίδετε η δυνατότητα να πούμε την γνώμη μας στην ηλεκτρονική διαβούλευση, και στις 6 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι μπορούμε να το δείξουμε δια της παρουσίας μας μπροστά στην Βουλή.
________________________________

Ξεκίνησε την Κυριακή 9 Ιανουαρίου και ώρα 16:00 η Δημόσια Διαβούλευση για το Σχέδιο Νόμου για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και  Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης http://www.open gov.gr/ypes/?p=984 η οποία θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 30 Ιανουαρίου, 23:59, δηλαδή συνολικά 21 ημέρες μόνο.

Αφού έληξε η προηγούμενη διαβούλευση με τον καταιγισμό αρνητικών κρίσεων, το κείμενο του σχεδίου Νόμου, ύποπτα διατυπωμένα,  ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ σε κανένα άρθρο του την λέξη "ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ".

Όμως στο άρθρο 28 παρ.  6  αφήνει ανοιχτό το «παράθυρο» να μας έλθει η Κάρτα του Πολίτη με Υπουργική Απόφαση μέσα σε μια νύκτα και με άγνωστες τεχνικές προδιαγραφές που θα τις υποστούμε ξαφνικά (π.χ. την ενοποίηση με την φοροκάρτα, το 666, κλπ)


Η πρόθεση  αυτή του ΥΠΕΣ είναι ένας εμπαιγμός σ΄ όλους τους πολίτες, αλλά και στην Επιτροπή για την Κάρτα του Πολίτη της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, στην οποία υποσχέθηκε την 17-11-2010, ότι πρώτα σε νομοσχέδιο θα διατυπωθούν οι τεχνικές προδιαγραφές, και επ΄ αυτών θα υποβάλει η Εκκλησία της Ελλάδος τις προτάσεις της.

Για τον λόγο αυτό είναι αναγκαία η συμμετοχή όλων μας στην διαβούλευση επί του άρθρου 28 μόνον . Έτσι θα λάβουν οι κρατούντες του μήνυμα, ότι ο λαός είναι άγρυπνος και δεν ανέχεται περιστολή των ελευθεριών του.

ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΥΡΑΣΤΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ,
μπροστά σε κέντρα εξουσίας που δεν κουράζονται 
μέρα - νύχτα.

Είναι αναγκαίο  να εκφράσουμε τις αντιρρήσεις μας ότι :

-    Παραβιάζεται η αρχή της Διαφάνειας της δημοκρατίας, εφόσον για ζήτημα που έχει ανησυχήσει τόσο την ελληνική κοινή και διεθνή γνώμη, δεν θα έχει γνώμη το Κοινοβούλιο, αλλά εκχωρούνται όλες οι εξουσίες σε ένα εκτελεστικό όργανο (Υπουργός) .
 
-    Παραβιάζεται η ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας του ατόμου, διότι δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για μια αθέμιτη υπερσυγκέντρωση προσωπικών δεδομένων σε μια βάση, που καταφανώς υπερβαίνει τους σκοπούς της επεξεργασίας τους και του συμφέροντος του Λαού,   τον οποίο οφείλει να υπηρετεί ο κος Υπουργός και η Κυβέρνηση.

-    Σε περίπτωση που περιληφθεί οποιοσδήποτε κώδικας που να περιέχει τον αριθμό 666 , παραβιάζεται η θρησκευτική ελευθερία και συνείδηση των Ορθοδόξων Χριστιανών.  (Σημειώνουμε ότι για την προστασία της θρησκ. συνείδησης των Μαρτύρων του Ιεχωβά,  έγινε ολόκληρη συνταγματική αναθεώρηση, και προστέθηκε ερμηνευτική δήλωση στο Σύνταγμά μας, που το κατάντησε  αντιφατικό μεταξύ αυτής και  του άρθρου. 13 παρ. 4 για την  θρησκ. ελευθερία ) .


ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΥΡΑΣΤΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ !

Για πληρέστερη ενημέρωσή σας διαβάστε  :
Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση: Ο Δούρειος Ίππος της Κάρτας του Πολίτη;

http://id-ont.blogspot.com/2011/01/blog-post_05.html#more
και το άρθ. 28 παρ. 6 του Σχεδίου Νόμου
:

Άρθρο 28
Eγγραφή σε υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης
6. Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης/ Εναλλακτικά: του καθ’ ύλην αρμόδιου Υπουργού /Εναλλακτικά με κοινή απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και του καθ’ ύλην αρμόδιου Υπουργού καθορίζονται τα ειδικότερα τεχνικά και λεπτομερειακά ζητήματα που αναφέρονται στις ρυθμίσεις του παρόντος άρθρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου