«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Eυάγγελος Βενιζέλος: Ο άνθρωπος που έβλεπε τις τουρκικές φρεγάτες να περνούν...


ImageΜπέρδεψε τον εχθρό ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος και αντί να "επιτεθεί" έστω με μια δήλωση "για τα μάτια του κόσμου" κατά της Άγκυρας για την επιθετική πολιτική της στο Αιγαίο με τελευταίο κρούσμα την σημερινή μη αβλαβή διέλευση της τουρκικής φρεγάτας F243 Yildirim έξω από την Κύμη, επιτίθεται στα κόμματα της αντιπολίτευσης (Ν.Δ., ΛΑΟΣ, ΚΚΕ) οι οποίοι του έθεσαν απλά το ζήτημα:
"Μέχρι πότε θα κοιτάει τις τουρκικές φρεγάτες να περνούν χωρίς να κάνει κάτι για να το αποτρέψει";  «Είναι θλιβερό το γεγονός ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με αφορμή την σημερινή παραβίαση των κανόνων ναυσιπλοΐας από τουρκική φρεγάτα, αντί να δηλώσουν ότι οι ενέργειες της Κυβέρνησης εκφράζουν όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, εμφανίζουν τη χώρα μας να μην αντιδρά απέναντι σε τέτοιες ενέργειες. 
Πρόκειται για λάθος μήνυμα και προς την γείτονα και προς την διεθνή κοινότητα και προς τον ελληνικό λαό.

Μόλις την προηγούμενη Δευτέρα, στην προ ημερησίας διάταξη συζήτηση στη Βουλή για την εξωτερική πολιτική, είχα την ευκαιρία να τονίσω ότι τα περιστατικά μη αβλαβούς διέλευσης τουρκικών πολεμικών πλοίων από τα ελληνικά χωρικά ύδατα έχουν αυξηθεί πολύ τα δύο τελευταία χρόνια. Τόνισα επίσης ότι σε κάθε περίπτωση μη αβλαβούς διέλευσης, πλοία του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού παρακολουθούν τα τουρκικά πολεμικά πλοία, εκπέμπουν τα διεθνώς καθορισμένα προειδοποιητικά σήματα, ενώ το Υπουργείο Εξωτερικών, που ενημερώνεται σχετικά, πραγματοποιεί τα ανάλογα διπλωματικά διαβήματα. Αυτό έγινε και σήμερα με τη φρεγάτα Yildirim.

Εάν τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούσαν να ενημερωθούν επισήμως από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας πριν σπεύσουν να τοποθετηθούν δημόσια, θα είχαν προστατεύσει και το κύρος του πολιτικού τους λόγου, αλλά και την εικόνα εθνικής ενότητας που οφείλουμε να προβάλουμε».

Περισσότερες από 60 περιπτώσεις παραβιάσεων των χωρικών μας υδάτων από πλοία του τουρκικού στόλου καταγράφηκαν το 2010! Τα στοιχεία δεν περιλαμβάνουν το μήνα Δεκέμβριο.
Ερώτηση στην Ευρωβουλή κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ Ν.Σαλαβράκος για την δήθεν αβλαβή διέλευση της τουρκικής φρεγάτας "Γιλντιρίμ".Ρωτά αν η ΕΕ είναι διατεθειμένη να "τραβήξει το αυτί της Άγκυρας γι΄ αυτές τις προκλητικές ενέργειες.


defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου