«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Διοργανώνουν διαμαρτυρία κατά του Ερντογάν στα κατεχόμενα


Τη διοργάνωση εκδήλωσης διαμαρτυρίας τη Δευτέρα, κατά του Πρωθυπουργού της Τουρκίας, με αφορμή τις προσβλητικές δηλώσεις του για το συλλαλητήριο της 28ης Ιανουαρίου στην κατεχόμενη Λευκωσία, ανακοίνωσε η τουρκοκυπριακή συνδικαλιστική πλατφόρμα.

Σύμφωνα με τον σημερινό τ/κ Τύπο, το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί μπροστά στην παράνομη πρεσβεία της Τουρκίας στα κατεχόμενα και στη συνέχεια μπροστά στη λεγόμενη προεδρία κυβερνήσεως, όπου θα αναγνωστεί ανακοίνωση με την οποία θα επικρίνονται Ταγίπ Ερντογαν και Ιρσέν Κιουτσιούκ.
Οι αναφορές του Ταγίπ Ερντογάν, με τις οποίες χλεύαζε τις αντιδράσεις των Τουρκοκυπρίων, κατά του κατοχικού καθεστώτος, αλλά και της Τουρκίας, ειδικότερα στο κρίσιμο κεφάλαιο της οικονομίας, ενόχλησαν τα αντιπολιτευόμενα κόμματα και τις συντεχνίες στα κατεχόμενα.


Η τουρκοκυπριακή συνδικαλιστική πλατφόρμα, σε ανακοίνωσή της υπογραμμίζει ότι «ο Ταγίπ Ερντογάν δεν μπόρεσε να χωνέψει τη διαμαρτυρία εναντίον του οικονομικού και πολιτικού πακέτου και των μέτρων, που επέβαλε η Τουρκία, όπως και το πιο φυσικό δημοκρατικό δικαίωμα ενός λαού να γεμίζει τις πλατείες, γι’ αυτό κατηγορεί και τον συνεργάτη του που διοικεί αυτή τη χώρα και τις χιλιάδες των ανθρώπων που γέμισαν τις πλατείες».
Επικρίσεις εναντίον Ερντογάν από τον Τ/κ τύπο
Σκληρές είναι εξάλλου οι  αναφορές του  σημερινού τ/κ τύπου κατά του Τούρκου Πρωθυπουργού.
Η εφημερίδα ''Κίπρις'' γράφει ότι ο Τούρκος Πρωθυπουργός θα ζητήσει τώρα το λόγο από τους Τ/κ''αρμοδίους''.
Η ''Βατάν'' είχε τίτλο ''Δεν μας τα λες καλά κ. Ταγίπ'',
Η ''Κίπρισλι'' έχει τίτλο ''Απευθύνεται στον Ταγίπ και ερωτά - Ποιος είσαι εσύ ρε άνθρωπε;''.
''Και εσύ ποιος είσαι;'' είναι ο τίτλος της ''Αφρίκα''
Η ''Γενί Ντουζέν'' έχει τίτλο ''Φτάνει πια''.
Η ''Χαλκίν Σεσί'' έχει τίτλο ''Ο Ερντογάν στενοχώρησε τους Τ/κ'' 
Κυβέρνηση προς Ερντογάν: "Οι τ/κ δεν είναι αγέλη που περιμένει από την Τουρκία να την ταΐσει"
Στην αντεπίθεση πέρασε εξάλλου σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, σχολιάζοντας τους υπαινιγμούς Ερντογάν περί εμπλοκής της Κυπριακής Κυβέρνησης στο προ ημερών συλλαλητήριο των Τ/Κ. Ο κ. Στεφάνου. Ξεκαθάρισε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία καμία ανάμειξη δεν είχε στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας των Τ/κ στα κατεχόμενα, , προσθέτοντας παράλληλα πως οι διαδηλώσεις των Τ/κ δίνουν πολλές απαντήσεις στον Τούρκο Πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για το παράνομο της παρουσίας της Τουρκίας στην Κύπρο. Ο κ. Στεφάνου, είπε πως «οι Τ/κ δηλώνουν στον κ. Ερντογάν ότι δεν είναι κάποια αγέλη που περιμένει από την Τουρκία να την ταΐσει. Του είπαν ότι έχουν και αυτοί αξιοπρέπεια, όπως και οι Ε/κ έχουν αξιοπρέπεια, και για αυτό ο κυπριακός λαός αγωνίζεται να απαλλαχτεί από την κατοχή και να ζήσει ελεύθερα στο δικό του επανενωμένο κράτος και να είναι αφέντης στο δικό του τόπο».
Εξάλλου, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ,  Γιαννάκης Ομήρου είπε ότι από τις δηλώσεις Ερντογάν φαίνεται ότι είναι η Τουρκία που απομονώνει τους Τουρκοκύπριους  αφού  στο όνομα των δήθεν στρατηγικών συμφερόντων που διεκδικεί στην Κύπρο, οι Τ/κ ευρίσκονται κάτω από την ιδιότυπη ομηρία της Τουρκικής Πολιτικής. 
  
Επίσης οι Οικολόγοι εξέφρασαν την ελπίδα οι δηλώσεις Ερντογάν να οδηγήσουν σε αφύπνιση όσων ζουν με  ψευδαισθήσεις σε σχέση με τον δήθεν διαλλαχτικό Ερντογάν και τους συνεργάτες του.  

sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου