«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Αποκαλύφθηκε το πραγματικό σχέδιο της Τροϊκας: ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας


Στο έλεος των δανειστών της η Ελλάδα – Ανύπαρκτη η κυβέρνηση

Στο έλεος των δανειστών μας είμαστε και αυτό δεν αλλάζει, κάτι που αναδείχθηκε και στη σημερινή συνέντευξη τύπου της τρόικας. Μετά από τα όσα ζήτησαν και είπαν οι τροικάνοι, μπορούμε κάλλιστα να πούμε ξεκάθαρα και να παραδεχθούμε και επίσημα ότι δεν ελέγχουμε τη χώρα. Κυβέρνηση ελληνικής προελεύσεων δεν υπάρχει και κουμάντο κάνουν οι ξένοι δανειστές μας.
Δεν ξέρουμε αν γίνεται αλλιώς, αυτό που ξέρουμε είναι ότι για τα επόμενα χρόνια θα χορεύουμε στο ρυθμό των εκπροσώπων της τρόικας που θα διατάσσουν κι εμείς θα υπακούμε σαν τις αρκούδες στα παζάρια.
Από τη συνέντευξη τύπου αυτό που ξεκαθαρίστηκε είναι το σχέδιο που τόσο καιρό εξυφαίνονταν στα υπόγεια του ΔΝΤ και της τρόικας. Δηλαδή το ξεπούλημα της όποιας περιουσίας έχει απομείνει στη χώρα.
“Πουλήστε ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΤΤ, λιμάνια, ΟΠΑΠ” απαίτησαν οι τροικάνοι. Και να μιλάγαμε για ζημιογόνες εταιρείες που επιβαρύνουν τα δημόσια οικονομικά να επικροτήσουμε, να μπούμε και μπροστά στην προσπάθεια. Μιλάμε, όμως, για τις πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις που έχει αυτή η χώρα. Μιλάμε για τα φιλέτα της Ελλάδας που πλέον θα περάσουν στα χέρια, σίγουρα ξένων, μετά το ευρύ σχέδιο αποκρατικοποιήσεων που ανακοίνωσε χθες, όχι η κυβέρνηση, αλλά η τρόικα.

Το ποσό των 50 δισ. ευρώ έχουν υπολογίσει από το πακέτο πώλησης των κρατικών εταιρειών. Κάνοντας το χατίρι ξένων και ελληνικών συμφερόντων που θέλουν να πατήσουν πόδι σε ενέργεια, τηλεπικοινωνίες, τυχερά παιχνίδια και τράπεζες, οι τροικάνοι άνοιξαν τα χαρτιά τους.
Είπαν επίσης ότι θα πρέπει οι ελληνικές τράπεζες να απογαλακτιστούν από την ΕΚΤ γι’ αυτό και θα πρέπει να πουλήσουν πάγια του ενεργητικού τους αλλά και να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις. Προανήγγειλαν δηλαδή κινήσεις για την Αγροτική, την Alpha Bank, τη Eurobank, την Πειραιώς και γιατί όχι και την Εθνική.
Μίλησαν για πρόοδο της ελληνικής οικονομίας, όπως αυτή την εννοούν, αλλά έκαναν λόγο και για μεγάλες καθυστερήσεις στις μεταρρυθμίσεις που έχουν ζητήσει. “Παρά τις καθυστερήσεις σε ορισμένους τομείς, υλοποιούνται σταδιακά οι δημοσιονομικές και οι ευρύτερες μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες για την επίτευξη των μεσοπρόθεσμων στόχων του προγράμματος. Εντούτοις παραμένει η ανάγκη προγραμματισμού και υλοποίησης σημαντικών μεταρρυθμίσεων, ώστε να δημιουργηθεί μια κρίσιμη μάζα, που θα διασφαλίζει τη δημοσιονομική βιωσιμότητα και την οικονομική ανάκαμψη”, επισημαίνεται στην κοινή ανακοίνωση
Για το δημοσιονομικό τομέα, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι “οι ελληνικές αρχές, παρά τις δυσμενείς μακροοικονομικές συνθήκες, πέτυχαν δημοσιονομική προσαρμογή της τάξης του 6% του ΑΕΠ εντός του 2010, μειώνοντας το έλλειμμα του ΑΕΠ κατά 9,5 περίπου ποσοστιαίες μονάδες. Πρόκειται για εντυπωσιακό επίτευγμα, παρατηρήθηκαν όμως ορισμένα προβλήματα στην εκτέλεση του προϋπολογισμού, ιδίως όσον αφορά την είσπραξη των εσόδων και τον έλεγχο των δαπανών. Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί, ώστε να αντιμετωπίσει αυτά τα προβλήματα και σημειώνεται πρόοδος”. Ουσιαστικά δηλαδή προανήγγειλαν σειρά μέτρων για να κλείσουν οι μαύρες τρύπες που αποκαλύπτονται
Διαπιστώσεις σοκ και για το εργασιακό για το οποίο ζητούν νέα μέτρα. “Η νομοθεσία που καλύπτει πτυχές της αγοράς εργασίας, της απελευθέρωσης των κλειστών επαγγελμάτων, της μεταρρύθμισης της υγείας, της αδειοδότησης και της Επιτροπής Ανταγωνισμού έχει ψηφιστεί είτε πρόκειται να ψηφιστεί. Οι ελληνικές αρχές οφείλουν τώρα να εστιάσουν την προσοχή τους στην εφαρμογή των νόμων αυτών, να διασφαλίσουν ότι το νέο πλαίσιο έχει τεθεί σε ισχύ το ταχύτερο δυνατόν. Η οικονομική ανάκαμψη απαιτεί κυρίως ταχεία πρόοδο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Η κυβέρνηση πρέπει να διασφαλίσει ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι αρκετά φιλόδοξες και εκτεταμένες, ώστε να αντιμετωπίσουν τις βαθιές διαρθρωτικές προκλήσεις, που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Τα επόμενα βήματα θα επικεντρωθούν, μεταξύ άλλων, στην αναζωογόνηση της τουριστικής βιομηχανίας, την εξάλειψη διοικητικών φραγμών στις εξαγωγές και την ενδυνάμωση του πλαισίου, που διέπει τις δημόσιες συμβάσεις“.

Δηλαδή, λένε ότι πρέπει να εφαρμοστούν οι νόμοι για τις επιχειρησιακές συμβάσεις που θα οδηγήσουν σε νέες περικοπές στους μισθούς.
Και μια είδηση που βγαίνει από οικονομικούς κύκλους. Το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής (νέο πακέτο λιτότητας λαϊκιστί) δε θα είναι 14-15 δισ. όπως αρχικά είχε ειπωθεί. Μπορεί να φτάσει τα 18 δισ. ευρώ η 8% του ΑΕΠ. Και μη χειρότερα να λέμε…

antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου