«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Γιατρούς και νοσοκομεία και στην Ελλάδα «λάδωνε» η Johnson & Johnson


Με πρόστιμο 70 εκατ. δολαρίων καταδικάσθηκε από τις αμερικανικές αρχές η Johnson & Johnson, για δωροδοκίες γιατρών στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και για «λαδώματα» στο Ιράκ στην περίοδο 2000-2003.

Έπειτα από έρευνα του υπουργείου Δικαιοσύνης και της επιτροπής κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, διαπιστώθηκε ότι από το 1998 η εταιρεία είχε δωροδοκήσεις γιατρούς και διοικήσεις νοσοκομείων σε Ελλάδα, Πολωνία και Ρουμανία προκειμένου να εξασφαλίσει την προώθηση των προϊόντων της.
Από την έρευνα προέκυψε επίσης ότι στην περίοδο 2000-3 η Johnson & Johnson, υιοθέτησε αθέμιτες πρακτικές προκειμένου να λειτουργήσει ως προμηθευτής του ΟΗΕ στο πρόγραμμα "Πετρέλαιο αντί τροφίμων" για το Ιράκ.

Ειδικότερα για την υπόθεση του Ιράκ, διαπιστώθηκε πως δύο θυγατρικές εταιρείες κατέβαλαν 760.000 δολάρια σε αξιωματούχους της κυβέρνησης του Σαντάμ Χουσεΐν προκειμένου να διασφαλίσουν συμβόλαια ύψους 9 εκατ. δολαρίων.
Όπως έγινε γνωστό η Johnson & Johnson αποδέχθηκε τις κατηγορίες και συμφώνησε με τις αμερικανικές αρχές στο ύψος του προστίμου.

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου