«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Κύπρος - Προκλητική απόπειρα καύσης ελληνικών σημαιών

ΟΑρχιεπίσκοπος Κύπρου καταδίκασε την απόπειρα καύσης ελληνικών σημαιών

Απαράδεκτη και ασέβεια προς την πατρίδα χαρακτήρισε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος την πρόθεση οπαδών του ΑΚΕΛ να κάψουν τρεις ελληνικές σημαίες τις οποίες είχαν τοποθετήσει στην κορυφή σωρού ξύλων, που θα άναβαν τα μεσάνυκτα της Ανάστασης, σύμφωνα με το Πασχαλινό έθιμο της «λαμπρατζιάς».

«Η σημαία αποτελεί ό,τι ιερότερο διαθέτουμε και γι’ αυτό πρέπει να προσέξουμε την πατρίδα και την κρατική μας υπόσταση, αφού αν μας λείψει η πατρίδα και ιδιαίτερα το έθνος, δεν θα πάμε καθόλου καλά», είπε ο Αρχιεπίσκοπος.

Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου πρόσθεσε ότι, αν ο ελληνισμός μεγαλούργησε, είναι ακριβώς λόγω των καταβολών που έχει. Ο ελληνισμός, τόνισε, έχει βαθιές ρίζες και παρόλο που του επιτίθενται οι πάντες, αντέχει και θα αντέξει, υπερβαίνοντας όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα. 

Η προσπάθεια για κάψιμο των σημαιών έγινε από μέλη της «Θύρας 9», που είναι οπαδοί της Ομόνοιας Λευκωσίας, έξω από το οίκημά τους στο χώρο της αριστερής συντεχνιακής οργάνωσης ΠΕΟ, αλλά καταγγέλθηκε από πολίτες στην Αστυνομία, που παρενέβη έγκαιρα και πήρε τις σημαίες.

Στη λαμπρατζιά και ελληνικές σημαίες

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ αναζητεί τους ανεγκέφαλους που επιχείρησαν να κάψουν τρεις ελληνικές σημαίες σε λαμπρατζιά που έστησαν, έξω από το οίκημά της «Θύρας 9», στην Παλουριώτισσα. 
Το απαράδεκτο αυτό γεγονός, που περιήλθε σε γνώση της Αστυνομίας από γείτονες, αποδίδεται σε οπαδούς της Ομόνοιας. 

Την προκλητική αυτή ενέργεια καταδίκασε έντονα ο πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης, ο οποίος με ανακοίνωσή του καλεί τον Πρόεδρο Χριστόφια και το ΑΚΕΛ να καταδικάσουν το περιστατικό και τους ανεγκέφαλους δράστες και να αποκηρύξουν τέτοιες ενέργειες, ώστε να τερματιστεί αυτή η προσπάθεια που στρέφεται εναντίον του ελληνισμού της Κύπρου και που απειλεί να πλήξει τις σχέσεις Κύπρου - Ελλάδας. 

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β’, αφού κάκισε τέτοιου είδους συμπεριφορές, υπέδειξε ότι η σημαία αποτελεί ό,τι ιερότερο διαθέτουμε «και γι’ αυτό πρέπει να προσέξουμε την πατρίδα και την κρατική μας υπόσταση»
Αφού, πρόσθεσε, «αν μας λείψει η πατρίδα και ιδιαίτερα το Έθνος, δεν θα πάμε καθόλου καλά».

Φιλελεύθερος,26/04/2011
Αναδημοσίευση από Ακτίνες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου