«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Τούρκοι πυροβόλησαν ξανά ψαράδες στο Παραλίμνι. (βίντεο)


Νέα θρασύτατη πρόκληση των Τούρκων.  Πυροβόλησαν ψαράδες τη στιγμή που έριχναν τα δίχτυα τους, στην θαλάσσια περιοχή Κάπαρη στο Παραλίμνι.

Φαίνεται πως τα κατεχόμενα, δεν διστάζουν να τα βάλουν με άοπλους ανθρώπους, οι οποίοι απλώς προσπαθούν να βγάλουν το ψωμί τους.

Το νέο προκλητικό περιστατικό συνέβη χθες το απόγευμα. Δύο ψαράδες βγήκαν στ΄ανοικτά για να ρίξουν τα δίχτυα τους.  Όπως ανέφεραν, την στιγμή εκείνη Τούρκοι στρατιώτες από φυλάκιο απέναντι τους, τους σημάδεψαν (από απόσταση 30 περίπου μέτρων) και έριξαν εναντίον τους έξι πυροβολισμούς, οι οποίοι  έπεσαν στο νερό μπροστά από τη βάρκα.

Στην συνέχεια, οι δύο ψαράδες τράπηκαν σε φυγή, εγκαταλείποντας  τα δίχτυα τους.Το πρωί, οι ψαράδες επέστρεψαν στην περιοχή για να τα μαζέψουν τα δίχτυα, χωρίς να παρενοχληθούν ξανά από τους Τούρκους
Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που τίθεται σε κίνδυνο η ζωή των ψαράδων της περιοχής.

Πολλές φορές στο παρελθόν ρίφθηκαν πυροβολισμοί εναντίον των ανθρώπων αυτών, οι οποίοι απλώς προσπαθούν να βγάλουν τα προς το ζην. Τελευταίο, το περιστατικό που σημειώθηκε πριν από μερικούς  μήνες, όταν τουρκικό σκάφος επιχείρησε να βυθίσει την βάρκα ψαράδων,  κάνοντας κύκλους για να προκαλέσει τη δημιουργία δυνατών κυμάτων.


«Ζούμε με αυτή την κατάσταση κάθε μέρα»


Ακόμα και σήμερα δεχτήκαμε προκλήσεις, είπε στο Μεσημέρι και Κάτι, ο Πάμπος Λίλλης, ο οποίος δέχθηκε χθες έξι πυροβολισμούς.
«Ήταν γύρω στις έξι το απόγευμα, όταν πήγαμε να βάλουμε τα δίκτυα μας στο σημείο που πάμε καθημερινά. Ήμασταν δύο ψαράδες και έριξαν έξι πυροβολισμούς. Μάλιστα και πριν πέντε μήνες, ήρθε το πολεμικό τους πλοίο και μας κυνηγούσε μέχρι το λιμάνι μας»… Οι προκλήσεις τους σύμφωνα με τον κ. Λίλλη είναι συχνές και έντονες.
Ακούστε εδώ τι δήλωσε ο Πάμπος Λίλλης αλλά και ο Εκπρόσωπος των ψαράδων Αμμοχώστου, ο οποίος κάνει λόγο για αδράνεια των Ηνωμένων Εθνών απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα. 

sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου