«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

"Αλεξάνδρα" Ανέστειλε τη γενική εφημερία. Η Υγεία διαλύεται!


Με το «Θριάσιο» να λειτουργεί οριακά και τα δύο πανεπιστημιακά, «Αρεταίειο» και «Αιγινήτειο», να καταρρέουν οικονομικά, το «Αλεξάνδρα» ανέστειλε χθες τη γενική εφημερία του.

Στην κίνηση αυτή προχώρησε η διοίκηση του νοσοκομείου της Αθήνας, που κάνει λόγο για σοβαρά προβλήματα λόγω ελλείψεων σε αναλώσιμα υλικά.
«Σας πληροφορούμε ότι, δυστυχώς, το νοσοκομείο μας, αν και εφημερεύει σήμερα 13.4.2011, δεν μπορεί να δεχτεί κανένα περιστατικό λόγω έλλειψης υγειονομικού υλικού και πληρότητας κλινών», γράφει στην επιστολή της προς το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) η διοικήτρια του «Αλεξάνδρα» Ελ. Ρογδάκη.



Η διοίκηση του νοσοκομείου είχε προειδοποιήσει το υπουργείο Υγείας τρεις φορές, με προηγούμενα έγγραφά της, τα οποία επισύναψε και χθες στην επιστολή, ότι κινδυνεύει η λειτουργία του νοσοκομείου από την έλλειψη αναλώσιμων υλικών. Συγκεκριμένα επισήμαινε ότι «οι προμηθευτές του νοσοκομείου, λόγω εμπάργκο, επιμένουν να μην εφοδιάζουν το νοσοκομείο με τα υγειονομικά υλικά, τα απολύτως απαραίτητα για την αντιμετώπιση των χειρουργικών περιστατικών, αλλά και για την καθημερινή λειτουργία του». «Από Δευτέρα, 11.4.2011», πρόσθετε, «δεν θα μπορούν να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς».

Πάντως αργά χθες το βράδυ το υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωση που εξέδωσε ανέφερε ότι «σχετικά με την αναστολή λειτουργίας των εφημεριών στο νοσοκομείο ΓΝΑ Αλεξάνδρα, ενημερώνει πως για σήμερα 13/4/2011 το νοσοκομείο εφημερεύει κανονικά, στα όρια των κλινών που διαθέτει».
Ντα. Β.  
 enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου