«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Θα εκλέξει η Θεσσαλονίκη Δήμαρχο που παραδίδει το όνομα Μακεδονία;

Ο ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΤΑΣΣΕΤΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ «ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ»
ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΔΗΛΩΝΕ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΣΤΟ «ΝΕΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»!

Τυχόν εκλογή Μπουτάρη την Κυριακή, θα είναι καταστροφική εξέλιξη, όχι μόνο για τη Θεσσαλονίκη, την ιστορική υπερχιλιετή πολιτεία του βορρά, με τη σπουδαία αρχαία και βυζαντινή κληρονομιά, αλλά και για όλη τη Μακεδονία μας, αφού θα είναι η πρώτη φορά που θα έχει εκλεγεί Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Δήμαρχος της Πρωτεύουσας της Μακεδονίας, που να παραδίδει στα Σκόπια το ιερό ελληνικό όνομα!

  Διότι ως γνωστόν ο κ. Μπουτάρης έχει ταχθεί επανειλημμένα υπέρ της Σύνθετης Ονομασίας, δηλαδή Ονομασίας που να εμπεριέχει τον όρο «Μακεδονία»! Ονομασία που παραδίδει δηλαδή το ιερό ελληνικό όνομα στους Σλάβους Σφετεριστές!

«ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ»

   Ο κ. Μπουτάρης, που πέρασε στο δεύτερο γύρο των Δημοτικών Εκλογών, πρόσφατα είχε δηλώσει σε ηλεκτρονική οικονομική εφημερίδα:
   «Είμαι υπέρ της σύνθετης ονομασίας. Εγώ θα πρότεινα να ονομασθούν τα Σκόπια “Νέα Μακεδονία”»!  06/07/2010  Voria.gr

ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

   Εν όψει κρίσιμων μυστικών διαβουλεύσεων στο Σκοπιανό, στο πλαίσιο συνεχών διμερών επαφών και διαπραγματεύσεων σε επίπεδο κορυφής, ο ρόλος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, ως Δημάρχου της Πρωτεύουσας της Μακεδονίας, είναι ζωτικός και καθοριστικός!
   Εάν στη θέση αυτή βρεθεί ένας Δήμαρχος, που εκ των προτέρων παραδίδει το Όνομα της Μακεδονίας, τότε η εξέλιξη θα είναι καταστροφική!
   Γι’ αυτό άλλωστε τα Σκόπια, αλλά και ξένοι παρατηρητές παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την έκβαση της τελικής αναμέτρησης στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 100 ΧΡΟΝΙΑ 1912-2012

   Αξίζει ακόμη να σημειωθεί πως ο Δήμαρχος που θα εκλεγεί τώρα στη Θεσσαλονίκη, θα πρέπει να προετοιμάσει την πόλη για την ιστορική επέτειο των 100 ετών από την απελευθέρωσή της το 1912, ανήμερα του Αγίου Δημητρίου!
  Με ένα δυναμικό πλέγμα δράσεων, εκδηλώσεων και πρωτοβουλιών, που να εκπέμψουν διεθνώς και να κατοχυρώσουν παγκόσμια, την αλήθεια για τη Μακεδονία και το αιώνια Ελληνικό Όνομά της!

   Ένας Δήμαρχος όμως που δε σέβεται την ιστορία, τους αγώνες, την Πίστη, την βυζαντινή και αρχαία κληρονομιά αυτής της πόλης, τους αγώνες των Μακεδόνων, πώς μπορεί άραγε να την υπηρετήσει;

   Πώς μπορεί άραγε να εμπνεύσει, να συγκινήσει, να καθοδηγήσει, ιδιαίτερα τις νέες γενιές;

   Πώς μπορεί άραγε να αναδείξει το ρόλο, το κύρος, τη γοητεία και τη σημασία της Πρωτεύουσας της Μακεδονίας, της Συμβουλεύουσας του Βυζαντίου, της Συμπρωτεύουσας της Ελλάδας, μέσα στην αιώνια, αλλά και σύγχρονη πορεία του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας; Μέσα στα Βαλκάνια και την Ευρώπη;
   Χωρίς μάλιστα να βαλκανιοποιήσει τη Θεσσαλονίκη! Γιατί η Θεσσαλονίκη είναι η Ευρώπη των Βαλκανίων!

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

   Επομένως το κρίσιμο ερώτημα της Κυριακής είναι:

  ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΝΑ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ;

  ΕΝΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟ «ΤΥΜΠΑΝΙΣΤΗ» ΤΗΣ ΕΝΔΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ «ΝΤΟΡΑΣ» ή ΤΟΥ «ΓΙΩΡΓΟΥ»;

  ΑΞΙΖΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΝΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΟΛΕΜΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΓΕΝΝΑΙΟΥΣ «ΚΑΡΑΒΑΓΓΕΛΗΔΕΣ»;

  ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΕΝΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΔΕ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ, ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΗΣ;

  ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΤΩ;

noiazomai.net

1 σχόλιο:

 1. ΠΕΡΙ ΜΟΜΦΩΝ
  Φωτογραγφια στο διαδικτυο http://3.bp.blogspot.com/_kbsrUwizMMc/TOAnB1gOndI/AAAAAAAAevY/1msYddr_WcA/s1600/gap-smile-2-elext.jpg

  Επειδή κανένα σύνταγμα δεν προβλέπει ότι ο πρόεδρος της δημοκρατίας είναι στο απυρόβλητο της κριτικής από τους έλληνες πολίτες αλλά αυτή η διάταξη υπάρχει μόνο στα μυαλά των ελλήνων υπηκόων του και όχι στους έλληνες δημοκράτες πολίτες , γιαυτο και εγώ του επιστρέφω τον χαρακτηρισμό της μομφής καταπρόσωπο και του απαντώ μάλιστα ότι εγώ τον μέμφομαι ακόμα περισσότερο .
  Και τον μέμφομαι διότι ο ίδιος υπήρξε κομματανθρωπος του πασοκ το οποίο και τον ανέβασε και στα υψηλοτέρα κλιμάκια του , και όντας εκεί δεν έπραξε το ελάχιστο κατά της διαφθοράς και επίσης κάτι τι που θα μπορούσε να σώσει την χώρα από την επερχομένη αβαρία .
  Γιατί το συγκεκριμένο παράπτωμα είναι βαρύ σύμφωνα με οιονδήποτε κανονισμό.
  Ενώ εάν έβαζε παραπέρα το προσωπικό του συμφέρον και ακλουθούσε ως μοναδικό γνώμονα το συμφέρον της Ελλάδος , τότε είναι πλέον σίγουρο ότι αρκετά αν όχι πολλά θα ήταν αυτά που μπορούσε να είχε επιτύχει , αλλά και να είχε διασώσει .
  Επίσης τον μέμφομαι γιατί υπέγραψε νομοσχέδια και συνθήκες που ήταν ενάντια στον ελληνικό λαό , εναντία στην αξιοπρέπεια του αλλά την υπόσταση του. σαν η φυλή των ελλήνων .
  Και τα οποία νομοσχέδια του αφαιρούσαν δικαιώματα τα οποία τα παρείχαν πλέον σε αλλοδαπούς και αλλόθρησκους και πάντα υπέρ σκοτεινών και ξένων συμφερόντων .
  Τον μέμφομαι γιατί σήμερα καθώς και την περασμένη Κυριακή έφραξαν τα εκλογικά τμήματα από αλλοεθνείς λαθροεποικους που λαθρονομημοποιηθηκαν υστερα από ένα λαθρονομοσχεδιο που πανω στο οποιο υπαρχει και η δικη του λαθρουπογραφη .
  Και τον μεμφομαι διοτι αφ υψηλου παντα , κρίνει , συγκρινει και εντελει κατακρίνει τον ψηφοφόρο ο οποίος με την στάση του είπε ένα όχι στα ψέματα και την προδοσία της πατρίδος από τους πολιτικούς συνδυασμούς και τους ύποπτους χρηματοδότες των , αλλά επίσης αρνήθηκε συνειδητά να δώσει μια δημοκρατική μάχη με τους περιφερόμενους λαθροελληνας λαθροψηφοφορους η και σε κάποια περιοχή την εκλογική μάχη έναντι των εισαγόμενων κατευθείαν από την Τουρκιά λαθροψηφοφορων
  Και όλα αυτά τα περιφερόμενα τσιρκα λαθροψηφοφορους που όλοι μας είδαμε την περασμένη Κυριακή να νοθεύουν και να ασελγούν προς την ιερότερη στιγμή της δημοκρατίας μας , αυτήν την ιδία την εκλογική διαδικασία . αλλά για αυτήν την εκλογική νοθεία δεν σας ακούσαμε να πείτε κάτι .
  Επίσης ο κύριος πρόεδρος της δημοκρατίας ο οποίος καρπούται ένα μισθό ο όποιος φυσικά θα ξεπερνά κατά πολύ τα 100.000 ευρώ τον χρόνο , δεν έχει κανένα δικαίωμα να μέμφεται τους τόσους φρεσκο-απολυμένους- θύματα του συστήματος που έφερε το κόμμα , το οποίο τόσο λαμπρά είχε για χρόνια υπηρετήσει , μα και τους άλλους τόσους συνταξιούχους , που τους έκοψε τα δώρα των συντάξεων και πρωτίστως μιας νεολαίας που επίσης το κόμμα του την λυπήθηκε για τα 720 ευρώ που ελάμβανε ως μισθό τον μήνα και αποφάσισε , κατόπιν παραπλανήσεως του ελληνικού λαού να αναλάβει την εξουσία , ώστε να μπορέσει επιτέλους να μειώσει την υπέρογκο αυτήν αμοιβή εις τα 592 ευρώ , χωρίς να σκέπτεται ότι αρκετά από αυτά τα μεμφόμενα τέρατα έλληνες πολίτες μπορεί να μην διέθεταν ούτε καν το απαιτούμενο χρηματικό ποσόν , δια να εκδώσουν τα εισιτήρια των προς την κάλπη .
  Και σας μέμφομαι πολύ , μα πάρα πολύ κύριε πρόεδρε της ελληνικής δημοκρατίας .
  HEIL GAP (or mind the GAP )

  ΑπάντησηΔιαγραφή