«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Οι Βούλγαροι μπαίνουν τσάμπα ενώ εμείς πληρώνουμε 5 ευρώ!


Διόδια στον συνοριακό σταθμό των Θερμών

Γράφει ο Σταύρος Καρυπίδης

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στον συνοριακό σταθμό των Θερμών στην διάβαση για Βουλγαρία. Δεν μας έφτανε το άνοιγμα των συνόρων και η αθρόα προσέλευση των Βουλγάρων τσιγγάνων χωρίς κανέναν έλεγχο, τώρα και ΜΟΝΟ για τους ΕΛΛΗΝΕΣ επιβλήθηκαν διόδια!!! 
Ναι είναι αλήθεια, ενώ οι Βούλγαροι κάθε είδους επαίτες, τσιγγάνοι, πλανόδιοι, άστεγοι, μπορούν να μπουν στην Ελλάδα τσάμπα, εμείς οι ΕΛΛΗΝΕΣ πρέπει να πληρώσουμε 5 ευρώ για να χρησιμοποιήσουμε την συνοριακή διάβαση του Αγίου Κωνσταντίνου!!!
Το μέτρο ξεκίνησε να λειτουργεί μόλις το Σάββατο 20 Νοεμβρίου και ήδη υπάρχουν από τους συμπολίτες μας αρκετά παράπονα. «Να βάλουμε και εμείς διόδια στην είσοδο των Βουλγάρων, μόνο αυτοί θα μας εκμεταλλεύονται;» αναρωτήθηκε επιχειρηματίας που πηγαίνει πολύ συχνά στο Ζλάτογκρντ. Καλεί δε τον Νομάρχη Γιώργο Παυλίδη που ήταν και ο εμπνευστής της συγκεκριμένης διάβασης να πάρει θέση για την κατάστασή που δημιουργήθηκε.

Συνοριακός φόρο αξίας πέντε ευρώΣυνοριακό φόρο αξίας πέντε ευρώ έχει επιβάλει εδώ και τρεις μέρες στην διάβαση του Αγίου Κωνσταντίνου σε όσους πολίτες της ευρωπαϊκής ένωσης εγκαταλείπουν την χώρα με το αυτοκίνητο τους και εισέρχονται στην Ελλάδα. Ο καταχρηστικός αυτός φόρος επιβάλλεται στους Έλληνες και τους Ευρωπαίους οδηγούς, εκτός των Βούλγαρων, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις. Πρόκειται για μια αυθαίρετη απόφαση αφού η Βουλγαρική κυβέρνηση δεν έχει ενημερώσει ούτε επισήμως ούτε και ανεπισήμως την ελληνική πλευρά, για τους λόγους της επιβολής του ειδικού αυτού συνοριακού φόρου. Το «χαράτσι» των πέντε ευρώ έχει ισχύ μία εβδομάδα. Δηλαδή, σε περίπτωση που κάποιος οδηγός μεταβεί στη γείτονα στο διάστημα αυτό δεν το ξαναπληρώνει.

Το διαδικαστικόΤο Γραφείο Συνόρων της Βουλγαρίας που εγκαταστάθηκε με επισημότητα στον συνοριακό σταθμό του Άγιου Κωνσταντίνου το μεσημέρι του Σαββάτου 20Νοεμβρίου εισπράττει από όλους τους οδηγούς πλην των Βουλγάρων, που εισέρχονται στη χώρα τους, τέλος για τη χρήση των δρόμων, διόδια, το οποίο εξαρτάται από το χρόνο παραμονής στη χώρα και το είδος του οχήματος. Η είσπραξη του τέλους αυτού γίνεται σε φυλάκιο μερικά μέτρα μετά το one-stop control- που εφαρμόζουν από κοινού από τις αρχές του έτους οι αστυνομικές αρχές των δύο χωρών-, δηλαδή εισπράττεται όχι στα σύνορα, αλλά εντός βουλγαρικού εδάφους.

ΠαρεμβάσειςΛογικά μετά την δημοσιοποίηση των αντιδράσεων των Ξανθιωτών που επισκέπτονται την γειτονική χώρα, περιμένουμε τις επόμενες ημέρες από την πολιτική ηγεσία της Ξάνθης, Νομάρχη, Δήμαρχους, Βουλευτές να κινητοποιηθούν για την άρση του ανωτέρω μέτρου- το οποίο σημειωτέων δεν εφαρμόζεται σε καμία χώρα της Ε.Ε. (Αναμένουμε αντιδράσεις). 
 
xanthinews.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου