«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Οι φίλοι και σύμαχοί μας Ολλανδοί πετούν στα κατεχόμενα

Η τουρκική εφημερίδα «Ακσάμ» ανέφερε στις οικονομικές της σελίδες ότι ο Όμιλος COREDON, ο οποίος έχει στην ιδιοκτησία του και την ομώνυμη αεροπορική εταιρεία, ξεκίνησε πτήσεις μεταξύ Άμστερνταμ και «Βόρειας Κύπρου».
Όμως ο Ουσλού, ένας από τους ιδιοκτήτες του Ομίλου, ανέφερε ότι λόγω του ότι δεν μπορούν νομίμως να πραγματοποιήσουν απευθείας πτήσεις προ τη «βόρεια Κύπρο» τα αεροσκάφη τους προσγειώνονται στον αερολιμένα της Αττάλειας και ακολούθως συνεχίζουν προς το «αεροδρόμιο» Ερτζάν. 

Κατήγγειλε, δε, ότι «η ε/κ πλευρά κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες προκειμένου να παρεμποδίσει τις πτήσεις μας. Έκαναν παράπονα τόσο προς το τουρκικό ΥΠΕΞ, όσο και προς την Ολλανδία». Ανέφερε, ωστόσο, ότι «παρ’ όλες τις δυσκολίες και παρεμποδίσεις, οι πτήσεις μας είναι σχεδόν γεμάτες. Γι’ αυτό το λόγο οι πτήσεις μας εφεξής θα πραγματοποιούνται δύο φορές την εβδομάδα».

Ο Ουσλού φέρεται να είπε ότι υπάρχουν και άλλες εταιρείες, οι οποίες θέλουν να πραγματοποιήσουν πτήσεις από την Ευρώπη προς τη «βόρεια Κύπρο», όμως δεν μπορούν να τις πραγματοποιήσουν λόγω των παρεμβάσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Υπάρχει και μια σουηδική εταιρεία, η οποία θέλει να πετάξει προς την ΤΔΒΚ, αλλά οι Ε/κ παρεμποδίζουν και αυτούς. Όμως, τελικά, λαμβάνοντας εμάς ως παράδειγμα άρχισαν τις πτήσεις».

Σημερινή 2 Ιουλίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου