«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

«Χρυσός» Ελληνας φοιτητής στο Μουντιάλ Μαθηματικών

Ο Γ. Σακελλάρης κέρδισε την υψηλότερη διάκριση παγκοσμίως για φοιτητές Μαθηματικών, αντιμετωπίζοντας 480 αριστούχους από όλον τον κόσμο.


Κονταροχτυπήθηκε με αριστούχους φοιτητές Μαθηματικών, που σπουδάζουν στα μεγαλύτερα και καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου -ανάμεσα σ' αυτά και το Χάρβαρντ- και βγήκε νικητής.

Ο λόγος για έναν τριτοετή Βολιώτη φοιτητή του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών, τον Γιώργο Σακελλάρη, ο οποίος είχε να συναγωνιστεί 480 αριστούχους υποψηφίους των μεγαλύτερων πανεπιστημίων του κόσμου και κέρδισε το χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμιο πανεπιστημιακό μαθηματικό διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 25-30 Ιουλίου 2009 στη Βουδαπέστη.
Ο 20χρονος Γιώργος Σακελλάρης από τον Βόλο απέσπασε την υψηλότερη διάκριση σε ακαδημαϊκό πλαίσιο μεταξύ φοιτητών, στον χώρο των Μαθηματικών και γι' αυτή την επιτυχία του βραβεύεται σήμερα σε ειδική εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Αν όμως η μια μεγάλη του αγάπη είναι τα Μαθηματικά, η άλλη είναι η μουσική, αφού αποφοίτησε από Μουσικό Σχολείο Βόλου. Παίζει πιάνο και κιθάρα, έχει πτυχίο στην αρμονία, δίπλωμα βυζαντινής μουσικής και σε μαθητικούς πανθεσσαλικούς αγώνες κατέκτησε -τι άλλο- το πρώτο βραβείο στην
κιθάρα!
Ο ίδιος ενδιαφέρθηκε και πληροφορήθηκε για τη διεξαγωγή του συγκεκριμένου μαθηματικού διαγωνισμού ενημερώνοντας στη συνέχεια τον πρόεδρο του τμήματος, ο οποίος ενέκρινε τη συμμετοχή του. Η χρηματοδότηση για τη συμμετοχή του στο συνέδριο προήλθε από το Τμήμα Μαθηματικών.
Ο νεαρός Γιώργος Σακελλάρης πάντοτε ήθελε ν' ασχολείται με το μάθημα των Μαθηματικών είτε από χόμπι είτε στο σχολείο. Οσο για την επαγγελματική του ενασχόληση το μόνο σίγουρο είναι ότι θ' ασχοληθεί με την επιστήμη των Μαθηματικών.
Ο Βολιώτης φοιτητής έχει συμμετάσχει και σε άλλους διαγωνισμούς κατά το παρελθόν, μαθηματικού περιεχομένου, σημειώνοντας πάντοτε επιτυχίες. Στο Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών μπήκε το 2007 με υποτροφία για την υψηλή του επίδοση. Την ίδια επιμέλεια και το ίδιο ταλέντο όμως δείχνει και κατά τη διάρκεια των σπουδών του λαμβάνοντας άριστα στα μαθήματα, με αποτέλεσμα να λαμβάνει υποτροφίες. Ενδεικτικά τον περασμένο Μάρτιο συμμετείχε σε πανευρωπαϊκό πανεπιστημιακό διαγωνισμό Μαθηματικών, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο, όπου κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο.
Αν πετάει στα σύννεφα λόγω της επιτυχίας του στον παγκόσμιο διαγωνισμό φοιτητών Μαθηματικών; Οχι, ο 20χρονος χαρισματικός φοιτητής Γιώργος Σακελλάρης είναι μάλλον εξαιρετικά προσγειωμένος για την ηλικία του και για τη διάκριση που πέτυχε. Δηλώνει απλά «πολύ ικανοποιημένος», γιατί θεωρεί ότι θα τον βοηθήσει και στο μέλλον.
«Η διάκριση αυτή είναι αποτέλεσμα αφ' ενός της δουλειάς που γίνεται στο ελληνικό πανεπιστήμιο, αφ' ετέρου της προσωπικής προσπάθειας που καταβάλλω. Στο σπίτι μου διαβάζω πολύ συχνά βιβλία που έχουν σχέση με τα Μαθηματικά. Σκέπτομαι να συνεχίσω τις σπουδές μου για μεταπτυχιακό και διδακτορικό τίτλο», μας ανέφερε...

Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου