«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Ο Βενιζέλος συναγωνίζεται τον Πάγκαλο σε δηλώσεις : “Και η χειρότερη λύση θα είναι λύση”… είπε την ώρα που μας προετοιμάζουν «.. για τη μερική στάση πληρωμών ή την επιλεκτική χρεοκοπία»


Κρύβει …ειδήσεις η επίθεση που εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στον Αντώνη Σαμαρά; Πάντως, αν μη τι άλλο, οι δηλώσεις του στον ΚΤΕ Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ δημιουργούν αίσθηση – για κάποιους, ξεκαθαρίζουν το σκηνικό…

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, ενόψει της Συνόδου Κορυφής, τόνισε χαρακτηριστικά ότι “Το δυσάρεστο της Πέμπτης θα είναι να μην υπάρχει λύση. Γιατί και η χειρότερη λύση και πάλι θα είναι λύση”.

H συγκεκριμένη δήλωση προφανώς προκαλεί αίσθηση σε μία ημέρα κατά την οποία έχει επανέλθει στο προσκήνιο η συζήτηση για τη μερική στάση πληρωμών ή την επιλεκτική χρεοκοπία, με την τελευταία πάντως να έχει επισημανθεί από τον υπουργό Οικονομικών ότι πρέπει να γίνεται κατανοητή υπό τον τεχνικό όρο selective default, ο οποίος, κατά τον ίδιο, δεν έχει καμία σχέση με χρεοκοπία και απλώς χρησιμοποιείται από τους διεθνείς οίκους για τις διαβαθμίσεις των ομολόγων.


Επιπλέον ο κ. Βενιζέλος εξαπέλυσε για άλλη μια φορά επίθεση εναντίον του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, χρησιμοποιώντας άλλη μία χαρακτηριστική διατύπωση με νόημα: “Είναι παρανοϊκή και μικροκομματική η στάση Σαμαρά να λέει όχι στη συμμετοχή ιδιωτών. Η ελάφρυνση του χρέους περνάει μέσα από τη συμμετοχή των ιδιωτών , το ξέρουμε και εμείς και αυτός”.

Θυμίζουμε ότι η συμμετοχή ιδιωτών στη λύση αποτελεί επιδίωξη της γερμανικής πλευράς, ενώ από τους διεθνείς οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης έχει διαμηνυθεί πως, εφόσον προκύψει, θα εκληφθεί ως πιστωτικό γεγονός.

Όλα αυτά σε μία ημέρα με πυρετώδεις διεργασίες, με χαρακτηριστικό τις τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου με τα κόμματα και τους ηγέτες της Ευρώπης.

Πρώτο Θέμα 19/7/11

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου