«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Η "ευχή" της Μπενάκη προς τον Παπούλια στην ορκομοσία γίνεται πραγματικότητα. Πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλόντ Γιούνκερ: “Η Ελλάδα θα χάσει μέρος της εθνικής κυριαρχίας”


2005. Ορκωμοσία του προέδρου της ελληνικής Δημοκρατίας Καρόλου Παπούλια. Στην τελετή πριν την ορκωμοσία δέχτηκε τις "ευχές" της προέδρου του Κοινουβουλίου κ. Μπενάκη μεταξύ των άλλων τραγικών που μας σοκάρισαν για χρόνια, του αναφέρει: «τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιοριστούν...» (διαβάστε ΕΔΩ), σήμερα γίνεται επισήμως πραγματικότητα.

Πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλόντ Γιούνκερ: «η εθνική κυριαρχία των Ελλήνων θα περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό με την αποδοχή της κοινοτικής βοήθειας»


Διαβάστε από το Πρώτο Θέμα που μας οδήγησαν ...
______________________

Στην παραδοχή πως η χώρα μας ουσιαστικά παρέδωσε στους πιστωτές της την εθνική της κυριαρχία, με την υιοθέτηση των επώδυνων μεταρρυθμιστικών μέτρων του περιβόητου Μεσοπρόθεσμου, προχωρά ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλόντ Γιούνκερ σε συνέντευξη του στο γερμανικό περιοδικό Focus!

Χαρακτηριστικά ο κύριος Γιούνκερ αναφέρει ότι : “η εθνική κυριαρχία των Ελλήνων θα περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό με την αποδοχή της κοινοτικής βοήθειας»”, ενώ στη συνέχεια ουσιαστικά μας ... ανακοινώνει την έλευση “ξένων ειδικών για να προσφέρουν τεχνογνωσία στην υλοποίηση των ελληνικών δεσμεύσεων”.


Είναι προφανές πως ο κύριος Γιούνκερ αναφέρεται στο πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων που έχει δεσμευθεί να υλοποιήσει άμεσα η χώρα μας και παράλληλα ψέγει τις κυβερνήσεις της Ελλάδας των τελευταίων ετών γιατί “το ελληνικό σύστημα είσπραξης φόρων δεν λειτουργεί πλήρως”. Και καταλήγει λέγοντας πως η Ελλάδα άντλησε επί χρόνια οφέλη από το ευρώ αλλά με δική της υπαιτιότητα οδήγησε την οικονομία της εκτός ελέγχου.

Πάντως στο κλείσιμο της συνέντευξής του προτρέπει τους Ευρωπαίους πολίτες να κατανοήσουν πως “δεν επιτρέπεται να προσβάλλουμε τους Έλληνες, αλλά να τους βοηθάμε”.
Σε ανάλογη κατεύθυνση κινούνται και οι σημερινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος επισημαίνει ότι μετά και την απόφαση του Eurogroup για άμεση εκταμίευση της πέμπτης δόσης του υφιστάμενου δανείου, η Ελλάδα πρέπει να κινηθεί προς την «χωρίς καθυστέρηση» εκτέλεση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, καθώς και στην «αποφασιστική» εφαρμογή των μέτρων που περιλαμβάνει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

Και για να μην υπάρχει καμία ... παρανόηση, ο χερ Σόιμπλε εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση στην οποία ξεκαθαρίζει πως «οι ιδιωτικοποιήσεις πρέπει να ξεκινήσουν χωρίς καθυστέρηση»...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου