«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Παραίτηση Δραγώνα στο υπουργείο Παιδείας.

Μετά την παραίτηση της Αλ Σαλέχ από την ΕΡΤ όπου θα την «αποκαθιστούσαν» αμέσως μετά την αποπομπή της από την κυβέρνηση, ήρθε η είδηση της παραίτησης της -Οθωμανικών απόψεων και πρακτικών Δραγώνας, που τόσο πολύ ταλάνισε τον ελληνισμό και την ορθοδοξία, και κακοποίησε τους Έλληνες Πομάκους, πρασπαθώντας με κάθε τρόπο να τους μεταστοιχειώσει σε τουρκικά φαντάσματα.
Να θυμηθούμε μόνο τις φασιστικές επιθέσεις και πρακτικές απομάκρυνσης της ηρωικής δασκάλας Χαράς Νικοπούλου, και των υπολοίπων ρομαντικών που αγωνίζονται ακόμα εναντίον του εκτουρκισμού της Θράκης αλλά και ολοκλήρου της Ελλάδος.

Στην συνείδηση του ελληνικού λαού συνδέθηκε με τα μελανώτερα γράμματα της ιστορίας. Ακόμα δεν ξέρουμε το παρασκηνιακό βάθος της αποδομητικής ανθελληνικής και αντορθόδοξης πρακτικής της.

Δείτε μερικά -ελάχιστα θέματα αναρτημένα στό ιστολόγιό μας που δείχνουν τις ανθελληνικές πρακτικές της  Θάλεια Δραγώνα

____________________

Παραιτήθηκε από τη θέση της Ειδικής Γραμματέως του Υπουργείου Παιδείας η κ. Θάλεια Δραγώνα! Σύμφωνα με πληροφορίες του onalert, χθες βράδυ έγινε γνωστό σε κύκλους του υπουργείου Παιδείας ότι «η κ.Δραγώνα θα υποβάλει τη παραίτησή της τη Δευτέρα».
Η κ.Δραγώνα είχε δεχτεί παλαιότερα σφοδρές επιθέσεις για τις παρεμβάσεις της στο θέμα της εκπαίδευσης της μειονότητας της Θράκης,για την απόφασή της να κλείσει τη Παιδαγωγική Σχολή
Θεσσαλονίκης,αλλά και για ένα από τα πολλά βιβλία που είχε γράψει με τίτλο «Τι είναι η Πατρίδα μας». Οι απόψεις της περί μη ύπαρξης ελληνικής ταυτότητας πριν από το 19ο αιώνα είχαν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και μέσα στη Βουλή. Η ίδια σε συνεντεύξεις της σε ΒΗΜΑ και ΑΥΓΗ σε ανύποπτο χρόνο είχε εκφράσει την ικανοποίησή της που θα εργαζόταν και πάλι για το εκπαιδευτικό της Θράκης:
“Ομολογώ ότι είναι συγκινητικό για μένα που θα ασχοληθώ, ανάμεσα στ’ άλλα, με το ίδιο αντικείμενο για το οποίο έχω αναλώσει μεγάλο μέρος της ζωής μου, μέχρι την εκλογή μου στο κοινοβούλιο. Ενδεχομένως γι’ αυτό και ο πρωθυπουργός μου ανέθεσε αυτή τη θέση. Η ενασχόλησή μου με την εκπαίδευση της μειονότητας στη Θράκη είναι έργο ζωής.
Έχουν εμπλακεί από το 1997 δεκάδες ειδικοί από σχεδόν όλα τα πανεπιστήμια της χώρας και εκατοντάδες συνεργάτες τόσο της πλειονότητας όσο και της μειονότητας”,είχε πει σε συνέντευξή της στην ΑΥΓΗ, ενώ απαντώντας στις επιθέσεις που είχε δεχτεί ,έλεγε ότι “δεν δίνω σε κανένα το δικαίωμα να μου εκδώσει πιστοποιητικό πατριωτισμού”.
Η κ.Δραγώνα είχε κληθεί να αντιμετωπίσει και τον διωγμό ελληνίδας δασκάλας από μεινοτικό χωριό της Θράκης. Η κ.Χαρά Νικολοπούλου,κόρη του προέδρου του Αρείου Πάγου,είχε εκδιωχτεί από το μειονοτικό χωριό Μεγάλο Δέρειο. Η κ.Νικολοπούλου είχε δεχτεί ακόμη και βίαιη επίθεση εναντίον της . Η κ.Θάλεια Δραγώνα κατηγορήθηκε από την δασκάλα αλλά και από μεγάλη μερίδα του Τύπου ότι αντιμετώπισε σχεδόν με αδιαφορία το ζήτημα.
Παρόλες αυτές τις περιπέτειες η κ.Δραγώνα δεν είχε υποβάλει παραίτηση και φέρεται έτοιμη να το κάνει τώρα. Πολλοί μπορεί να συνδέσουν αυτό το γεγονός με την κατάσταση που επικρατεί στη Θράκη κατά τη διάρκεια αυτής της προεκλογικής περιόδου. Πολλοί ψηφοφόροι και των δύο μεγάλων κομμάτων έχουν εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά τους για τη πολιτική που ασκούν τα δύο μεγάλα κόμματα στη περιοχή.
Προσπαθώντας να χειραγωγήσουν ένα μικρό αλλα απ΄ ότι φαίνεται αποτελεσματικό κομμάτι της μουσουλμανικής μειονότητας που δημιουργεί συνεχώς προβλήματα,έχουν ξεχάσει τον υπόλοιπο μουσουλμανικό και χριστιανικό πληθυσμό στο έλεος των ακραίων στιχείων. Για ποιους λόγους παραιτήθηκε η κ.Δραγώνα ,προς το παρόν μόνο εκείνη το ξέρει.


onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου