«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

«Τρύπα» 400 εκατ. ευρώ "λαθρομεταναστευτικής" προέλευσης στα νοσοκομεία!..Το... ομολόγησε ο Ανδρέας Λοβέρδος απαντώντας σε ερώτηση του Α.Γεωργιάδη στη Βουλή (βιντεο)

Στα 2,6 δισ. ευρώ εκτιμάται ότι θα ανέλθουν οι δαπάνες των νοσοκομείων για το 2010, όπως δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Άδωνι Γεωργιάδη.  

http://img.protothema.gr/4CE01FAB76AC4C0130FB16ABB13035D3.jpgΤο... παράδοξο της υπόθεσης ωστόσο είναι ότι, σύμφωνα πάντα με τις δηλώσεις του υπουργού, τα 400 εκατ. ευρώ εξ αυτών είναι «αγνώστου προελεύσεως»!

Το ποσό αυτό, όπως ανέφερε ο κ. Λοβέρδος, δεν μπορεί να διαπιστωθεί από που προέρχεται, ωστόσο, βάσει υπολογισμών του υπουργείου Υγείας, εκτιμάται ότι ένα μέρος του -και συγκεκριμένα, 150 εκατ. ευρώ- αποτελούν τα 150 εκατ. ευρώ, που είναι το κόστος για τη δωρεάν περίθαλψη των μη νόμιμων μεταναστών στην Ελλάδα.

«Θα τα καταφέρουμε όμως. Κι αυτό θα σημαίνει κάθε χρόνο όφελος 300-400 εκατ. ευρώ για το λαό και τους ασθενείς. Γιατί σπαταλούμε πολλά όχι για τον άρρωστο και τον άνθρωπο, αλλά για άλλους λόγους» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος.
Ο υπουργός Υγείας στηλίτευσε παράλληλα το γεγονός ότι δεν εισπράττεται πάντοτε το ελάχιστο ποσό
των τριών ευρώ και τόνισε πως πρέπει να βάλουμε λίγη λογική στο σύστημα και να σταματήσει «η τσαπατσουλιά, η γενναιοδωρία, η μαγκιά και η τσάμπα καλοσύνη, όταν άλλος πληρώνει».

«Μιλάμε [για ποσό] από 150 έως 400 εκ. ετησίως το οποίο σε αυτές τις εποχές κρίσης και ανέχειας πληρώνουμε για ανθρώπους που δεν έχουμε προσκαλέσει. Δεν μπορούμε να δίνουμε 1,5 δισεκ. ευρώ την δεκαετία για την περίθαλψη λαθρομεταναστών όταν το ποσό αυτό ισοδυναμεί με το κόψιμο μισθών, συντάξεων και δώρων Χριστουγέννων», είπε ο ερωτών βουλευτής. 

eglimatikotita.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου