«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Να μπούνε φυλακή οι άνθρωποι της Ντόρας, για να σπάσει το απόστημα. Δεν έχουν θέση στη βουλή άθλιοι και στυγνοί εγκληματίες!

ΥΠΟΘΕΣΗ «ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ»
Χαμένοι διάλογοι εμπλέκουν «ανθρώπους της Ντόρας»

Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΕΡΒΑ

Νέες διαστάσεις και πολλά ερωτήματα δίνει στην πολύκροτη υπόθεση του λεγόμενου «συνδικάτου του εγκλήματος» (Βλαστός, Τρομπούκης κ.ά.) η αποκάλυψη κρυφών, χαμένων στη δικογραφία, διαλόγων από τις υποκλοπές τηλεφωνικών συνομιλιών των κατηγορουμένων, που κατέγραψε η ΕΥΠ.

Συγκεκριμένα, σ' ένα από τα περίπου 100 συνολικά cd, που υπάρχουν στην επίμαχη δικογραφία, ο κατηγορούμενος Γ. Τρομπούκης, ιδιοκτήτης της εταιρείας «Κερκετεύς», φέρεται να συνομιλεί με άτομα που δηλώνουν ότι γνωρίζουν πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος της Ντόρας Μπακογιάννη. Σκοπός των συνομιλιών αυτών, σύμφωνα πάντα με όσα ακούγονται, είναι να αποτραπεί ο ξαφνικός έλεγχος που έκαναν, τον Απρίλιο του 2009, υπάλληλοι του ΣΔΟΕ στο κατάστημά του και να αποφευχθεί η ενδεχόμενη ποινική του δίωξη ακόμη και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος!

Ανάμεσα σε αρκετές συνομιλίες ο Η.Θ., γνωστός του Γ. Τρομπούκη, φέρεται να γνωρίζει και να επικοινωνεί, όπως τουλάχιστον ο ίδιος ισχυρίζεται, με συγκεκριμένα πρόσωπα του περιβάλλοντος της κ. Μπακογιάννη. Ενα από τα πρόσωπα που κατονομάζονται είναι ο Δ. Ζαφειριάδης, για τον οποίο ακούγεται ότι ο Η.Θ. προέτρεψε να ζητήσει από τον διευθυντή του γραφείου της κ. Μπακογιάννη, τον Παν. Αντωνόπουλο, να παρέμβει τηλεφωνικά προς έναν από τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από το υπ' αριθμόν 21 cd της δικογραφίας, το οποίο επισήμως δεν έχει απομαγνητοφωνηθεί από την ανακρίτρια, προκύπτει ότι ο Η.Θ. (με συγκεκριμένους τηλεφωνικούς αριθμούς) επικοινωνεί αρκετές φορές με τον Γ. Τρομπούκη ζητώντας πληροφορίες και ονόματα ελεγκτών.

Σε μία από τις συνομιλίες τους αναφέρεται ότι πράγματι έγινε το επίμαχο τηλεφώνημα από τον κ. Αντωνόπουλο στον «μυστήριο ελεγκτή» του ΣΔΟΕ και πως το θέμα φαίνεται να λήγει ευνοϊκά για τον κατηγορούμενο σήμερα επιχειρηματία. «Τον παίρνει τώρα», φέρεται να λέει κάποια στιγμή ο Η.Θ., ενώ λίγα λεπτά αργότερα, σε μια άλλη σύντομη συνομιλία του με τον Γ. Τρομπούκη, τον ρωτά «εάν έληξε ο συναγερμός» και του ανακοινώνει περιχαρής ότι επικοινώνησε μαζί του για το θέμα η ίδια η Ντόρα!

Η όλη επιχείρηση, σύμφωνα με όσα λέει στις υποκλαπείσες συνομιλίες ο Γ. Τρομπούκης, διευθετήθηκε μέσα σε 2 ώρες με ένα «τριχίλιαρο». Ο Γ. Τρομπούκης ακούγεται να λέει αργότερα στον Π. Βλαστό πως «έπεσαν κάτι μηνυματάκια εκεί, πήραν από το γραφείο της Μπακογιάννη και μου έκαναν ειδική έκπτωση». Οπως φέρεται μάλιστα να ομολογεί σε άλλο τηλεφώνημα ο επιχειρηματίας, κινδύνευε να κατηγορηθεί για ξέπλυμα, καθώς του βρήκαν δέκα επιταγές με ενάμισι εκατομμύριο

ευρώ.

Από τις συνομιλίες προκύπτουν και τα ονόματα δύο ελεγκτών του ΣΔΟΕ που φέρονται ότι ενήργησαν τον αιφνιδιαστικό έλεγχο στην «Κερκετεύς» του Γ. Τρομπούκη. Η «Ε» επικοινώνησε με τα πρόσωπα

που εμπλέκονται στις επίμαχες συνομιλίες.

Ο Η.Θ. δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο, αλλά δεν αρνήθηκε ότι γνωρίζει κάποια άτομα από το περιβάλλον της κ. Μπακογιάννη.

Ο Δημ. Ζαφειριάδης, από την άλλη, μας ανέφερε ότι γνωρίζει και έχει κοινωνικές σχέσεις με τον Η.Θ. για πάνω από 20 χρόνια. Υποστήριξε ότι αποκλείεται να του έχει ζητήσει ποτέ να παρέμβει σε υπόθεση του Γ. Τρομπούκη, δεν θυμόταν ωστόσο εάν του είχε ζητηθεί κάποια άλλη χάρη σε σχέση με ελέγχους του ΣΔΟΕ. «Ακόμη και εάν μου είχε ζητηθεί», προσθέτει, «είμαι σίγουρος ότι δεν έκανα καμία παρέμβαση».

Αλλά και ο Παν. Αντωνόπουλος επισημαίνει στην «Ε» ότι πέραν του Η.Θ., τον οποίο γνωρίζει, δεν έχει καμία άλλη εμπλοκή ή ανάμιξη στα όσα λέγονται περί παρέμβασής του στον διεξαγόμενο έλεγχο.

Ωστόσο, εάν οι τηλεφωνικές συνομιλίες που υπέκλεψε η ΕΥΠ αποτελούν νόμιμο ανακριτικό υλικό, βάσει του οποίου έχουν απαγγελθεί βαριές κατηγορίες, προκαλεί απορία η αβελτηρία των δικαστικών αρχών να ερευνήσουν τη βασιμότητα όσων αναφέρονται στα συγκεκριμένα αποσπάσματα.

Η «Ε» δεν έχει τη δυνατότητα να ελέγξει την αλήθεια των λεγομένων και κυρίως την πιστότητα του περιεχομένου των υποκλαπεισών από την ΕΥΠ συνομιλιών. Ιδίως όταν οι ενδιαφερόμενοι τις διαψεύδουν. Γι' αυτό και δεν τις υιοθετεί. Ο ουσιαστικός αποδεικτικός έλεγχος είναι αποκλειστικό έργο των ανακριτικών αρχών, που θα πρέπει να λάβουν υπόψη όλα τα δεδομένα (αξιοπιστία μαρτύρων που είναι κατηγορούμενοι, εγκυρότητα αποδεικτικού υλικού κ.ά.).

Μια πιθανή ανακριτική ενέργεια για επιβεβαίωση της βασιμότητας των όσων ακούγονται θα ήταν ίσως η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών των συγκεκριμένων ελεγκτών του ΣΔΟΕ που έκαναν τον έλεγχο, ώστε να φανεί με ποιους συνομίλησαν εκείνη την ώρα.

«Τα στοιχεία αυτά αποτελούν τεράστιο ηθικό θέμα, πέρα από την όποια ποινική αξιολόγηση για παρανομίες ή παραλείψεις άλλων οργάνων και δυστυχώς και της ανάκρισης», σχολιάζει μεταξύ άλλων ο δικηγόρος Φρ. Ραγκούσης, εκ των συνηγόρων των κατηγορουμένων στην υπόθεση. «Από την πρώτη στιγμή καταγγείλαμε ότι οι συνομιλίες είχαν δοθεί επιλεκτικά», συμπληρώνει, με σκοπό να συσκοτιστεί η αλήθεια. Ο ίδιος ζητεί διενέργεια ηλεκτρονικής πραγματογνωμοσύνης στο υλικό των υποκλοπών και προτείνει να τεθεί ο Γ. Τρομπούκης, «τον οποίο πολλοί προτιμούν αφερέγγυο στη φυλακή», όπως λέει, υπό καθεστώς προστασίας μαρτύρων.

Είναι γεγονός ότι το θέμα των υποκλοπών στην υπόθεση αυτή είχε προβληματίσει από την αρχή. Η ΕΥΠ είχε δεχτεί τα πυρά, κυρίως κυβερνητικών παραγόντων, για τον τρόπο με τον οποίο προχώρησε στις αποκαλύψεις συνομιλιών, όπου εμπλέκονταν διάφορα πολιτικά πρόσωπα και γνωστοί επιχειρηματίες. Δεν είναι προφανώς τυχαίο ότι λίγο μετά την «επιτυχία» εκείνη της ΕΥΠ ο τότε διοικητής της, Γ. Κοραντής, αποπέμφθηκε μετά πολλών επαίνων για να πάρει τη θέση του ο εισαγγελέας Δημ. Παπαγγελόπουλος.

Το ΠΑΣΟΚ είχε επισημάνει τότε ότι η αλλαγή φρουράς σκόπευε στον έλεγχο ανεπιθύμητων διαρροών και στον κομματικό χειρισμό ακόμη μιας κρίσιμης υπόθεσης, οι αποκαλύψεις της οποίας είχαν και άλλες παράπλευρες απώλειες, που έφταναν στις αυλές των υπουργών της κυβέρνησης Καραμανλή.

ΕΝΕΤ

infognomonpolitics.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου