«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Ομάδες Αλβανών μεταναστών στην Βέροια μαχαίρωσαν ανήλικους Έλληνες 14-16 χρονών

Στο νοσοκομείο της Βέροιας νοσηλεύονται πέντε νεαροί, από τους οποίους οι τέσσερις είναι Έλληνες ηλικίας 15 και 16 ετών, τους οποίους τραυμάτισαν με μαχαίρια Αλβανοί μετανάστες σε συμπλοκή στο χωριό Διαβατός Ημαθίας.
Το επεισόδιο ξεκίνησε όταν ξέσπασε έντονη λογομαχία, για ασήμαντο λόγο, ανάμεσα σε δύο παρέες Ελλήνων και Αλβανών. Σύμφωνα με τις καταθέσεις που έδωσαν στην Αστυνομία συγγενείς και συγχωριανοί των θυμάτων, στη συμπλοκή συμμετείχαν και ενήλικες Αλβανοί μετανάστες που προσπάθησαν να βοηθήσουν τους ανήλικους ομοεθνείς τους.
Δυο από τους τέσσερις Έλληνες ανήλικους νοσηλεύονται στην εντατική με σοβαρά τραύματα στην καρωτίδα και στην κοιλιακή χώρα. Στο ίδιο νοσοκομείο διακομίστηκε και ένας νεαρός Αλβανός ελαφρά τραυματισμένος.
Στην Ασφάλεια Βέροιας κρατείται ένας Αλβανός με την κατηγορία ότι συμμετείχε στην αιματηρή επίθεση εναντίον των ανηλίκων.

Σημερινή 29/7

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου