«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Ποιος στην Ελλάδα μπορεί να προσβάλλεται από τις εικόνες του Ιησού Χριστού ή της Παναγίας ;


Στην ΠΑΡΗΚΜΑΣΜΕΝΗ,ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΒΑΘΥΤΑΤΑ ΑΛΛΟΤΡΙΩΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ, ζήσαμε και ακούσαμε και αυτό το φοβερό πράγμα : κάποιοι συμπολίτες μας ( εκπαιδευτικοί ή δικηγόροι κλπ ) προσβάλλονται, λέει, από τις εικόνες του Ιησού Χριστού, της Παναγίας και των Αγίων που βρίσκονται σε δημόσιους χώρους !!!
ΠΟΙΟΣ, ΟΜΩΣ, ΚΥΡΙΟΙ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΛΥΚYΤΑΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ή ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ; ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ ;
Μηπως απεικονίζεται κανένας εγκληματίας ;
Μήπως απεικονίζεται κανένας έμπορος ναρκωτικών;
Μήπως απεικονίζεται κανένα τερατόμοφο ή αποκρουστικό πρόσωπο, όπως κακάσχημες μάγισσες ή σατανόμορφα όντα ;
ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΤΣΟΝΤΟDVD αξιολύπητων πρωταγωνιστών της σοουμπιζ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΝΕΤΑ ΑΚΟΜΑ ΣΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ, αλλά προσβάλλονται από το γαλήνιο πρόσωπο του Ιησού Χριστού και της Παναγίας !!!
ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΡΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΜΕΝΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑΣΕΙΣ ΚΤΗΝΩΔΙΑΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ, ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΡΟΜΟΥ, ΒΙΝΤΕΟΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ, ΜΑΝΙΩΔΩΣ, ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΜΙΚΡΗ ΗΛΙΚΙΑ ΟΛΑ ΣΧΕΔΟΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ, αλλά προσβάλλονται από το σεμνό, ήρεμο πρόσωπο του Ιησού Χριστού και της Παναγίας!!!
ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΜΑΤΑ ΑΙΜΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ, ΒΙΝΤΕΟΠΑΙΧΝΙΔΙΑ, ΣΗΡΙΑΛ,ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ κλπ, που βλέπουν τα παιδιά τους καθημερινά στο σπίτι, στη τηλεόραση, στο ίντερνετ, στα περιοδικά κλπ, αλλά προσβάλλονται που τα παιδιά, οι ασθενείς ή οι υπόδικοι εγκληματίες βλέπουν τον Εσταυρωμένο ή την Παναγία!!!
Οι κύριοι δικηγόροι ( δεν μας ενδιαφέρουν ούτε οι πολιτικές ή οι θρησκευτικές τους απόψεις – καθόλα σεβαστές ) λένε ότι προσβάλλονται από τα θρησκευτικά σύμβολα,αλλά δεν φαίνεται να προσβάλλονται από τις πράξεις πολλών από εκείνων που υπερασπίζονται επί χρήμασι!!! Εκεί το βλέπουν επαγγελματικά και – αναγκάζονται πολλές φορές- να υπερασπίζονται μεγάλους εγκληματίες ή εμπόρους ναρκωτικών. Δεν προσβάλλουν – έτσι- το κοινό αίσθημα ; Πως, λοιπόν, τους προσβάλλει ένα άψυχο θρησκευτικό σύμβολο ;
Οι άνθρωποι αυτοί ουσιαστικά ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ανεκτικότητα, δηλαδή σεβασμό στη θέληση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού ή όσων – τέλος πάντων- θέλουν να εκφράζονται και μέσω θρησκευτικών συμβόλων. Οσοι δεν είναι Χριστιανοί ας δουντις εικόνες και τα θρησκευτικά σύμβολα ουδέτερα, δηλαδή, απλά ως έργα τέχνης ή διακοσμητικά. Οπως, άλλωστε, βλέπουν και οι Χριστιανοί τις αναπαραστάσεις του Βούδα, όταν ταξιδεύουν σε χώρες της Ασίας ή όπως βλέπουν τα τζαμιά και το κοράνι όταν επισκέπτονται μουσουλμανικές χώρες. Αυτοί , λοιπόν, δεν έχουν ΑΝΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ απέναντι στα θρησκευτικά σύμβολα και τις εικόνες και απέναντι στους ανθρώπους που τα σέβονται.
Επιπλέον, θρησκευτικό σύμβολο υπάρχει και στην Ελληνική σημαία, ο σταυρός. Αρα, γιατί δεν ζητούν να κατέβει και η ελληνική σημαία από όλα τα δημόσια κτίρια και τα δικαστήρια ; Θα είμαστε και το μοναδικό κράτος στο κόσμο που θα καταργήσει τη σημαία του, λόγω … ανεκτικότητας;;; Θα τολμούσαν, άραγε, όταν επισκέπτονται ξένα κράτη μουσουλμανικά ή βουδιστικά, να ζητήσουν την αποκαθήλωση των δικών τους θρησκευτικών συμβόλων, επειδή – τάχα- τους προσβάλλουν ;
Ολοκληρώνοντας, από τη στιγμή που αποφασιστεί η αφαίρεση κάθε είδους θρησκευτικού συμβόλου από δημόσια κτίρια ή έγγραφα, τότε αυτοί που υποστήριξαν αυτή την κίνηση, θα πρέπει να δεχθούν την αφαίρεση από δημόσιους χώρους ΚΑΘΕ ΣΥΜΒΟΛΟΥ ή ΚΕΙΜΕΝΟΥ ή έργου τέχνης ή λογοτεχνικού κειμένου ή αγάλματος που προσβάλλει ( ή μπορεί να θεωρηθεί ότι προσβάλλει ) πολλούς ή λίγους ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ. Επί τη βάσει της αμοιβαιότητας.
Εάν η Πολιτεία δεχτεί αυτή την παράλογη και αντίθετη με τα ανθρώπινα δικαιώματα μας αφαίρεση των χριστιανικών συμβόλων, τότε από κάθε δημόσιο ΧΩΡΟ ή ΜΕΣΟ θα πρέπει να αφαιρεθεί κάτι αντιχριστιανικό ή αντιθρησκευτικό κείμενο ή κάθε άλλη απεικόνιση που προσβάλλει τον Χριστιανό, ακόμα και εάν παρουσιαστεί με την μορφή έργου τέχνης. Αυτοί, λοιπόν, που προσβάλλονται από τις γλυκύτατες εικόνες του Ιησού Χριστού ή της Παναγίας, θα πρέπει να έρθουν μαζί μας για να κατέβουν όσα κείμενα ή αναπαραστάσεις προσβάλλουν τον Ιησού Χριστό και την Παναγία, για να αποδείξουν ότι – πράγματι- σέβονται και τα δικά μας ανθρώπινα δικαιώματα.ΑΛΛΑ ΞΕΡΟΥΜΕ : ΕΚΕΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ “ΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ”, ” ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΙΚΟΥΣ”, ” ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΕΣ”, ΘΑ ΜΑΣ ΕΙΡΩΝΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΤΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!!! ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΟΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΧΛΕΥΑΣΜΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ. ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.
ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΜΑΣΤΕ ΟΤΑΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΩΣ ΕΡΓΟ ΤΕΧΝΗΣ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ με κάθε είδους αλλοιώσεις και παραποιήσεις της ζωής του!
ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΟΤΑΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΩΣ “ΠΟΡΝΗ” ΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΑ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ.
ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΟΙΩΘΟΥΜΕ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΗΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ του Γυμνασίου ΜΙΑ ΓΑΤΑ ΝΑ ΑΦΟΔΕΥΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ.
Η ΑΠΟΨΗ ΟΤΙ ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΤΙΡΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΟΥΝ ΩΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ Ή ΚΑΤΗΧΗΣΗ είναι ΓΕΛΟΙΑ :
1) Εάν ίσχυε κάτι τέτοιο, τότε θα επρεπε το 100% του ελληνικού λαού να εκκλησιάζεται ή να συμμετέχει τακτικά στα Μυστήρια της Εκκλησίας. Εάν συνέβαινε κάτι τέτοιο, θα έπρεπε όσοι βλέπουν εικόνες ή τον Σταυρό να γίνονται Χριστιανοί. Ποιος μπορεί να υποστηρίξει κάτι τέτοιο ;
2) Η άποψη ότι οι εικόνες ή ο Σταυρός σε δημόσια κτίρια μπορεί να επηρεάσουν έναν άνθρωπο για να πιστέψει στον Χριστό, ισοδυναμεί με την άποψη ότι ένα παιδί που βλέπει μια φωτογραφία του Καβάφη θα γίνει ομοφυλόφιλος ή ένα παιδί που βλέπει τη φωτογραφία του Κολοκοτρώνη θα γίνει στρατιωτικός !!!
Αυτά είναι, κύριοι, τα ” επιχειρήματά” σας ; Αυτή, κύριοι, είναι η ανεκτικότητά σας και ο σεβασμός σας στα ανθρώπινα δικαιώματα της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού ;

Πηγή  Ορθόδοξη Ιεραποστολή

Ακτίνες 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου