«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

"Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις" ο Βενιζέλος δίνει την χαριστική βολή στην Εθνική άμυνα

Δεν προλάβαμε να γράψουμε μια καλή είδηση με πρωταγωνιστή τον Ευάγγελο Βενιζέλο και μας έκανε να μετανιώσουμε πικρά για την αισιοδοξία μας.
Το φρικτότερο είναι ότι σ΄αυτήν την τόση δύσκολη για τους Έλληνες καμπή της ιστορίας τους, δεν υπάρχει ούτε η υποτιθέμενη αντιπολίτευση.
Ο Έλληνας είναι πλέον μόνος του.
 Διαβάστε.


Στην προκήρυξη των εισαγωγικών εξετάσεων των παραγωγικών σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων που υπέγραψε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος,  
καταργείται ως αντισυνταγματική η προϋπόθεση όχι μόνο της ελληνικής ιθαγένειας αλλά και του ελληνικού γένους των υποψηφίων.

Εξισώνεται κατά τον τρόπο αυτό η μεταχείριση όλων των Ελλήνων(?) πολιτών, καθώς η ύπαρξη ελληνικής καταγωγής από πατέρα ή μητέρα προβλέπεται συνταγματικά μόνο για την εκλογή στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας και για καμία άλλη δημόσια θέση.

Με απλά λόγια, οι αξιωματικοί που θα γίνουν δεκτοί στη Σχολή Ευελπίδων και στις σχολές Ναυτικών Δοκίμων και Ικάρων δεν απαιτείται να έχουν την ελληνική ιθαγένεια, αλλά ούτε και το ελληνικό γένος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου