«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Ακόμα και οι κεραυνοί σκοτώνουν Τούρκους στο Κουρδιστάν

Κατά την διάρκεια συγκρούσεων με Κούρδους μαχητές του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν(PKK) στην περιοχή του Sason 5 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν,ενώ ένας ακόμη Τούρκος στρατιώτης ο οποίος είχε τραυματιστεί στις συγκρούσεις στην περιοχή Sirnak υπέκυψε στα τραύματα του.
Τέλος ο λοχίας Muhammet Demirbaş, του τάγματος καταδρομών στην περιοχή Sirnak χτυπήθηκε απο κεραυνό και άφησε την τελευταία του πνοή.

Το "ανθρώπινο πρόσωπο" του Τουρκικού στρατού προβάλλει ο ιστότοπος http://www.haber27.com
αναφερόμενος σε μια συνήθη πρακτική αυτή της περίθαλψης αιχμαλώτων τραυματιών μαχητών του

Η ημερήσια εφημερίδα Taraf δημοσίευσε έγγραφα που αποδεικνύουν οτι οι νάρκες κατά προσωπικού

τύπου M2A4 τοποθέτηθηκαν στα περίχωρα της επαρχίας Σιρνάκ στις 9 Απριλίου του 2009.Τον περασμένο Μάιο, επτά Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν από νάρκες στην ίδια περιοχή και είχαν εκφραστεί υπόνοιες οτι οι νάρκες είχαν τοποθετηθεί στην περιοχή απο το PKK όμως νεώτερα στοιχεία κατέδειξαν οτι οι νάρκες ήταν του Τουρκικού στρατού και απο αυτόν είχαν τοποθετηθεί.Η Τουρκία υπέγραψε τη Συνθήκη Απαγόρευσης των Ναρκών, ή Συνθήκη της Οττάβα όπως είναι αλλιώς γνωστή, μαζί με άλλες 155 άλλες χώρες το 2003. Η Τουρκία συμφώνησε να καταστρέψει τελείως τα αποθέματα ναρκών ξηράς που διαθέτει απο την 1 Μαρτίου 2008, η διαδικασία είναι αυτή είναι σε εξέλιξη.Πέρα από τον τερματισμό της παραγωγής και της ανάπτυξης ναρκών κατά προσωπικού, η Τουρκία πρέπει να προχωρήσει σε καθαρισμό των ναρκοθετημένων της περιοχών μέχρι την 1 Μάρτη του 2014.Ωστόσο, επειδή η συνθήκη είναι εθελοντική, δεν υπάρχει καμία τιμωρία για τη μη συμμόρφωση.

upi.com,firatnews.com,.hurriyet.com.
infognomonpolitics.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου