«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Σάββατο 3 Απριλίου 2010

Η ΤΟΥΡΚΙΑ, Η ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ

Κωνσταντίνος Χολέβας, Πολιτικός Επιστήμων


Μπορεί η κυβέρνησή μας να απαγόρευσε τη συμμετοχή αεροπλάνων και μηχανοκινήτων των Ενόπλων Δυνάμεων στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, οι Τούρκοι γείτονές μας πάντως φρόντισαν να καλύψουν το κενό. Έστειλαν τις κορβέτες τους να παρελάσουν μεταξύ Σουνίου και Κυκλάδων και συμμετείχαν με τον τρόπο τους στην εθνική μας επέτειο. Άλλωστε ο Υπουργός τους της Επικρατείας κ. Μπαγίς μάς ευχαρίστησε δημοσίως που δεν οργανώσαμε μεγαλοπρεπή παρέλαση δείχνοντας την ικανοποίησή του για την υποβάθμιση του εθνικού εορτασμού.
Η πικρή αλήθεια είναι ότι οι προκλήσεις της Άγκυρας στον θαλάσσιο και εναέριο χώρο μας αυξάνονται καθημερινά και τούτοι πρέπει να προβληματίσει τους οπαδούς της ήπιας πολιτικής. Από το 1997, όταν η κυβέρνηση Σημίτη ανεγνώρισε τα ζωτικά συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο, μέχρι σήμερα έχουμε υπερβεί τα όρια της διπλωματικής αβροφροσύνης και οδηγούμεθα προς φινλανδοποίηση. Όταν υπήρχε η ισχυρή Σοβιετική Ένωση είχε υποδείξει προς την αδύναμη Φινλανδία ότι οφείλει να προσαρμόσει την εξωτερική πολιτική της προς τις εκάστοτε διαθέσεις των Σοβιετικών. Η μέθοδος αυτή ονομάσθηκε από τότε φινλανδοποίηση και σημαίνει ότι μία χώρα αποφασίζει να προσαρμόσει τα εθνικά, αμυντικά και γεωπολιτικά της σχέδια και συμφέροντα προς τη βούληση του ισχυρότερου γείτονα. Όμως η Ελλάς έχει και αμυντική θωράκιση και γεωπολιτική θέση ισχυρή και ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επομένως κάθε τάση φινλανδοποιήσεως είναι εθνικώς αναξιοπρεπής, αδικαιολόγητη και εκ προοιμίου απορριπτέα.
Κάναμε ήδη πολλά βήματα και δεν υπάρχει περιθώριο άλλων υποχωρήσεων. Αλλάζουμε μέχρι και τα σχολικά μας βιβλία για να μη μαθαίνουν τα παιδιά μας τα εγκλήματα των Οθωμανών και των Νεοτούρκων. Και φθάσαμε να είμαστε η χώρα που ανοίγει το δρόμο στην Τουρκία για να γίνει πλήρες μέλος της Ευρ. Ενώσεως. Όμως η κ. Μέρκελ άλλα λέει στους Τούρκους. Τους ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται ποτέ να ενταχθούν στην Ένωση και τους αντιπροτείνει μία ειδική σχέση. Όπως είδαμε προσφάτως η Γερμανία είναι ο ισχυρότερος παράγων στην Ευρώπη. Ας ακολουθήσουμε το παράδειγμά της απέναντι στην Τουρκία. Ας κλείσουμε και εμείς την πόρτα της Άγκυρας προς την Ευρώπη. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!
Κ.Χ. 30-3-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου