«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Έκλεισαν το Megaupload.com


Με μία ξαφνική κίνηση, η οποία συμπίπτει χρονικά με τη συζήτηση των νομοσχεδίων SOPA και PIPA, οι αμερικανικές αρχές προχώρησαν στο κλείσιμο της δημοφιλούς σελίδας διανομής αρχείων Megaupload, με την κατηγορία παραβίασης προσωπικών δικαιωμάτων.

Οι δύο ιδρυτές της σελίδας, μαζί με δύο υπάλληλους συνελήφθησαν στη Νέα Ζηλανδία ενώ άλλα τρία άτομα αναζητούνται, όπως δήλωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.
Επίσης ανέφερε ότι συνολικά εκτελέστηκαν είκοσι εντάλματα έρευνας σε εννέα χώρες, ενώ κατασχέθηκαν περίπου 38,5 εκατομμύρια ευρώ σε περιουσιακά στοιχεία.


Οι χρήστες του Megaupload μπορούσαν να φορτώνουν μουσική, ταινίες, τηλεοπτικά προγράμματα και ψηφιακά βιβλία, μεγάλο μέρος των οποίων είχαν αντιγραφεί παρανόμως, σύμφωνα με τις κατηγορίες των αμερικανικών αρχών.

Ενδεικτικό της εμπορικής επιτυχία της εταιρίας είναι το γεγονός ότι οι καθημερινοί της χρήστες έφταναν τους 50.000.000 ενώ το 4% της παγκόσμιας κίνησης δεδομένων του διαδικτύου οφειλόταν στα αρχεία που φιλοξενούνταν στην υπηρεσία.

Αμέσως μετά την δημοσιοποίηση των συλλήψεων και του τερματισμού λειτουργίας του Megaupload, οι γνωστή ομάδα των Anonymous, επιτέθηκε στη σελίδα του υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, της RIAA, της MPAA (Ενώσεις Μουσικών και Κινηματογραφικών Παραγωγών της Αμερικής) και σε πλήθος άλλων, βγάζοντάς τις εκτός λειτουργίας.

Ίσως όλα αυτά αποτελούν την απαρχή ενός άτυπου πολέμου στο χώρο του διαδικτύου, με αμφότερες πλευρές να είναι πιο αποφασισμένες από ποτέ.

 protothema.gr

1 σχόλιο:

  1. Ναι! είναι σαν να κατηγορείς την Τράπεζα γιατί ο πελάτης έχει βάλει κλεμένα σε...θυρίδα!
    Η επίθεση της Αμερικής γιά να ελέγξει ακόμα και την ελευθερία στο διαδίκτυο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή