«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Τα έχουν παίξει οι Τούρκοι φασίστες: Παραλήρημα Ερντογάν: Μιλάει για Οθωμανό…Σαρκοζί και οθωμανική… Θεσσαλονίκη!


Για… Οθωμανό, λίγο – πολύ, Σαρκοζί, οθωμανική Θεσσαλονίκη  και οθωμανική «κατανόηση», που δήθεν λάμπει και αναπτύσσεται, κάνει λόγο ο Τούρκος Πρωθυπουργός, σε μια έξαρση του νεοοθωμανισμού που διέπει αυτόν, την κυβέρνηση του και τους πνευματικούς και εθνικιστικούς του «πατέρες».

Αφορμή του ανιαστόρητου αυτού παραληρήματος – με τον μανδύα ωστοσο μιας «πολιτικής μετριοπάθειας στα λόγια», ήταν η έγκριση του σχεδίου νόμου χθες στη Γαλλική Γερουσία για την ποινικοποίηση της άρνησης της Αρμενικής Γενοκτονίας. Ο κ. Ερντογάν αποδόδει την απόφαση σε ψηφοθηρικούς λόγους από την πλευρά Σαρκοζί.
Το σχετικό απόσπασμα της σημερινής ομιλίας του Τούρκου Πρωθυπουργού  Ερντογάν στην Κ.Ο του Κόμματός του, όπου αναφέρθηκε σε διάφορα θέματα, αναφορικά με την απόφαση της Γαλλικής Γερουσίας, είναι το εξής:

«Στην Γαλλία έγινε μια ψηφοφορία με τη συμμετοχή πολύ λίγων μελών. Ήταν μια ψηφοφορία κατά παραγγελία. Η απόφαση για εμάς είναι ανίσχυρη. Είναι μια αναβίωση του πνεύματος του Μεσαίωνα. Είχαμε πει και νωρίτερα ότι η Ιστορία δεν μπορεί να γραφεί στα Κοινοβούλια. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι αυτό το λάθος θα επανορθωθεί. Δεν θα δώσουμε σημασία σε  αυτήν την προσέγγιση φυλετικής διάκρισης της Γαλλίας. Δεν θα επιτρέψουμε να αποκομίσει κανείς πολιτικά οφέλη μέσω της Τουρκίας. Από εδώ απευθύνομαι στους σώφρονες πολιτικούς της Γαλλίας, τους διανοούμενους και τους πολίτες. Η εν λόγω απόφαση αποτελεί σφαγή της ελεύθερης σκέψης. Αυτό που γίνεται είναι προσπάθεια εξασφάλισης ψήφων μέσω της τουρκικής εχθρότητας. Αυτό είναι ρατσισμός και χτύπημα στην ελευθερία σκέψης. Εκείνοι, οι οποίοι σωπαίνουν έναντι αυτών που γίνονται, θα έχουν το κρίμα για το ότι δεν άκουσαν τα βήματα του φασισμού στην Ευρώπη.
Ο πατέρας του Σαρκοζί γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη. Οσο και αν προβαίνει σε εχθρότητα κατά της Τουρκίας, η καταγωγή του είναι από τα οθωμανικά εδάφη. Ό,τι και αν κάνει,δεν θα μπορέσει να επισκιάσει την οθωμανική κατανόηση. Εμείς θα παρουσιάσουμε μια λογική και σοβαρή στάση. Ακόμα βρισκόμαστε στην περίοδο της υπομονής. Ανάλογα με τις εξελίξεις θα αναφέρουμε το σχέδιο δράσης μας. Θα υλοποιήσουμε βήμα προς βήμα τις κυρώσεις μας. Αφήνουμε  τον Σαρκοζί και τους οπαδούς του στην κρίση του  γαλλικού  λαού».
Τα λόγια είναι περιττά…


Πηγή: Πριονοκοδέλλα
infognomonpolitics.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου