«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

"Κράτος εν κράτει" η διοίκηση του νοσοκομείου παίδων "Αγία Σοφία"


Η διοίκηση  του  Ν.Π "Αγία Σοφία"  γράφει στα παλιά της τα παπούτσια  ακόμα  και  την εισαγγελική  παραγγελία!

 Οι γονείς του καρδιοπαθούς νεογνού που η Διοίκηση του  Ν.Π "Αγία Σοφία" δεν  επέτρεψε στον  παιδοκαρδιοχειρουργό κ. Καλαβρουζιώτη να χειρουργήσει και αναγκαστικά το πήγαν στο ιδιωτικό ιατρικό κέντρο "ΜΗΤΕΡΑ", ο κ. Καλαβρουζιώτης , ο κ. Καλλικούρδης και ένας δικηγόρος,  ζήτησαν με εισαγγελική παραγγελία απο το Ν.Π "Αγία Σοφία", την απόφαση του ΔΣ  της 14.10.2011, που αναστέλλει τις καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις στο νοσοκομείο και ουσιαστικά κλείνει το παιδοκαρδιοχειρουργικό κέντρο.
΄Εχει περάσει 1 μήνας και ακόμα περιμένουν!!!.
Ο νομικός σύμβουλος  του νοσοκομείου,όταν ρωτήθηκε  σχετικά με την ικανοποίηση της εισαγγελικής παραγγελίας ,νομίζοντας  ίσως ότι βρίσκεται  σε κάποια  αφρικανική  δικτατορία. απάντησε με  ιταμό τρόπο  λέγοντας   ότι ...έχει πολλή δουλειά και θα τη δώσει όποτε μπορέσει!!
Αφού λοιπόν  όλα έγιναν σύμφωνα με το γράμμα του νόμου και δεν  υφίσταται  θέμα παρατυπιών  ή  "βαρβάτων "  παρανομιών απο την πλευρά της διοίκησης,  τότε  για ποιόν λόγο  δεν  υπακούν  στην εισαγγελική παραγγελία;

Μήπως τελικά  η  απόφαση  "μπήκε" στο "πλύσιμο" ή  ξέβαψαν  τα  βασικά της σημεία  κατά το "ξέβγαλμα" και τώρα  μάλλον  πρέπει να  ...ξαναγραφτεί;
Ότι και να συμβαίνει  εκεί μέσα , πρέπει το  συντομώτερο δυνατόν  να  επιληφθεί του θέματος ο  παραγγέλλων εισαγγελέας,  αφ΄ενός  για να προστατεύσει   το κύρος της παραγγελίας του και αφ΄ετέρου  για να προστατεύσει  τα καρδιοπαθή παιδιά  απο  τους κινδύνους  στους οποίους τα εκθέτει  η ανεύθυνη και αυταρχική συμπεριφορά της διοίκησης του  "Αγία Σοφία"

"Αυξομειώνονται"  τα έγγραφα  του "στρατοδικείου"

Τη Δευτέρα, 31.10. 2011, επεδόθη  στούς παιδοκαρδιοχειρουργούς κ. Γ. Καλαβρουζιώτη και κ. Α. Καλλικούρδη η  απόφαση του Διοικητή με την οποία τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.
Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρονταν 8 έγγραφα.
Επιτόπου, έκαναν αίτηση για να τους δοθούν τα έγγραφα αυτά.
Δύο ημέρες αργότερα (2 Νοεμβρίου), αντί να παραλάβουν τα έγγραφα, τους επιδίδεται "ορθή επανακοινοποίηση" της προηγούμενης απόφασης του ΔΣ, στην οποία αναφέρονται μόνον 2 από τα 8 έγγραφα (τα άλλα 6 τι έγιναν;).
Αν λοιπόν κοτζαμ  διοίκηση  που  μάλιστα διορίστηκε για  να αναμορφώσει  το νοσοκομείο και  να πολεμήσει τον"δράκο της γραφειοκρατίας" και την  "έλλειψη συντονισμού",  δεν  ξέρει  πότε  μια απόφασή της  είναι ορθή και πότε  όχι , τότε έχουμε κάθε λόγο να ανησυχούμε  για  την ορθοκρισία  της  και ασφαλώς για την  εύρυθμη  λειτουργία  όλόκληρου του νοσοκομείου.

 Κλασσικοπερίπτωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου