«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Με μοναδικές αεροπορικές επιδείξεις ολοκληρώθηκε ο εορτασμός των 100 χρόνων της Πολεμικής Αεροπορίας στην Τανάγρα.Συντάχτηκε από Ελληνικά Φτερά
Μέσα σε ένα καταπληκτικό κλίμα, με αίθριο καιρό και χαμηλό άνεμο ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις της Πολεμικής Αεροποριας η οποία εόρταζε τα πρώτα 100 γενέθλιά της.

Η συμμετοχή του κόσμου ήταν τρομακτική, δεν μπορούμε να μετρήσουμε τον κόσμο αλλά σε μήκος 2 χιλιομέτρων παράλληλα του αεροδιαδρόμου προσγειώσεως δεν χωρούσε ούτε καρφίτσα.

Εντύπωση μας έκανε η πολύ καλή οργάνωση, η πολύ καλή διαχείριση όλων των εκδηλώσεων με αποτέλεσμα τόσες
χιλιάδες κόσμος να γευτεί τις αεροπορικές επιδείξεις χωρίς περαιτέρω ταλαιπωρία.

Όσον αφορά το καθευτό κομμάτι των επιδείξεων, εντύπωση άφησαν οι καταπληκτικές φιγούρες και ο συγχρονισμός των δύο AH-64A Apache της Αεροπορίας Στρατού, η πολύ τολμηρή πτήση T-6Α Texan II με απίστευτα loop.

Στο πνεύμα των πραγματικών επιχειρήσεων μας έβαλε η επίδειξη αποστολής Έρευνας και Διάσωσης Μάχης-Combat Search & Rescue (CSAR) μετη συμμετοχή ανδρών της 31 Μοίρας Επιχειρήσεων Έρευνας και Διάσωσης, δύο αεροσκαφών F-16 Blk 52+ ADV της 335 Μοίρας και δύο ελικοπτέρων AS-332 Super Puma της 384 Μοίρας Έρευνας και Διάσωσης.
Φοβεροί ελιγμοί και η εξαιρετική χαμηλή πτήση του S-70B Aegean Hawk του Πολεμικού Ναυτικού μας έκανε να μην μπορούμε να το ξεχωρίσουμε από το επίπεδο του ορίζοντα,  το C-130 Hercules της 356 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών με τις δύο διελεύσεις πραγματοποίησε ρήξη αλεξιπτωτιστών από μικρό ύψος, και από μεγάλο ύψος με αλεξίπτωτα ελευθέρας πτώσης, οι οποίοι προσγειώθηκαν σε ένα συγκεκριμένο σημείο του αεροδριαδρόμου.

Η Επίδειξη επιχείρησης Αεροπυρόσβεσης από δύο αεροσκάφη CL-415 της 383 Μοίρας Ειδικών Επιχειρήσεων και Αεροπυρόσβεσης ήταν για τους περισσότερους ανθρώπους που έχουν παραβρεθεί σε πυρκαγιές μια συνηθισμένη ρουτίνα, με πτήση σε πολύ χαμηλό ύψος και ρίψη εξαιρετικής ακρίβειας πάνω από την εστία της υποτιθέμενης πυρκαγιάς.

Αίσθηση άφησε η αεροπορική επίδειξη της Ομάδας «Ζευς» μεμονωμένου αεροσκάφους F-16 Blk 52+ της ΠΑ. Ειδικά το τέλος με την διέλευση σε χαμηλό ύψος, μεγάλη γωνία προσβολής, ένα βήμα πριν την απώλεια στήριξης, και στο τέλος η κάθετη "εξαφάνιση" στον ουρανό.

Εκτός του αναγγελθέντος προγράμματος, είχαμε διελεύσεις από 2 Mirage 2000-5 σε εικονικές αερομαχίες, και στο τέλος χαμηλές διελεύσεις μικτού σχηματισμού μαχητικών αεροσκαφών της ΠΑ αποτελούμενος από F-16 Blk 52+, F-4E Phantom II PI 2000, Mirage 2000-5, A-7H Corsair και RF-4E Phantom II, με τον εντυπωσιακό χωρισμό του σχηματισμού σε όλα τα σημεία του ορίζοντα.

Μόνο θετικές εικόνες και σχόλια αποκομήσαμε από την εορταστική αυτή εκδήλωση της Πολεμικής Αεροπορίας, που δείχνουν και το εξαιρετικό επίπεδο των ανθρώπων που υπηρετούν στην Π.Α αλλά και την αγάπη που έχει ο κόσμος, ο οποίος κατά πολλές χιλιάδες κατέκλησε το αεροδρόμιο της Τανάγρας για να συνεορτάσει, να φωτογραφηθεί, να ρωτήσει, να ενημερωθεί, και να ευχηθεί στους αεροπόρους μας καλούς ουρανούς υπό την προστασία των Αρχαγγέλων.

Μοναδικό μελανό σημείο οι πρωινοί αεροψεκασμοί, και τα χημικά νέφη που κάλυπταν στην αρχή ένα σημαντικό μέρος του ουρανού.
Ταυτόχρονα με την επίδειξη μπορούσε να παρακολουθήσει κανείς τους συνεχιζόμενους αεροψεκασμούς σε πολύ μεγάλο πάνω από το αεροδρόμιο.

Σε επόμενη ανάρτηση θα ανεβάσουμε και άλλες φωτογραφίες και ίσως βίντεο από την εκδήλωση.

ellinika-ftera.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου