«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ! Η διοίκηση του Νοσοκομείου Παίδων "Αγία Σοφία" κατασκεύασε "μαρτυρίες" για να διώξει τους δύο "ενοχλητικούς" καρδιοχειρουργούς του παιδοκαρδιοχειρουργικού κέντρου και να εκχωρήσει τις λειτουργίες του σε ιδιωτικά κέντρα!


Έγγραφη καταγγελία - διάψευση   των  δύο γονέων  χειρουργημένου  καρδιοπαθούς παιδιού , αποκαλύπτει   την  δόλια μεθόδευση,  της διοίκησης του  "Αγία Σοφία",  του περιφερειάρχη υγείας  και του υπουργείου. που  χρησιμοποίησαν  αυθαίρετα το όνομα τους  και παραποίησαν τις απόψεις τους για να απομακρύνουν  παιδοκαριοχειρουργό  επιταχύνοντας  έτσι  το κλείσιμο του  ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ  ΔΗΜΟΣΙΟΥ  ΠΑΙΔΟΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟΥ   ΚΕΝΤΡΟΥ πρός  όφελος των  ιδιωτών .

Σε κρίσιμη ενδουπηρεσιακή  σύσκεψη  κάλεσαν   τους εκπροσώπους ιδιωτικών  ιατρικών  κέντρων.
Ο κ. Παπασάββας ,διοικητής του Ν.Π "Αγία Σοφία"  και ανηψιός του  γνωστού  τέως  διευθυντή του Ωνασείου και νυν βουλευτή  του ΠΑΣΟΚ  κ. Κρεμαστινού σε  αγαστή "συνεργασία" με το  νοσοκομειακό "περιβάλλον" και ασφαλώς τον  φίλο υπουργό υγείας κ. Λοβέρδο , μετά απο  πολλούς μήνες  προσπαθειών  κατάφερε με ένα άθλιο  τρυκ να  βάλει τελικά  λουκέτο   στο  παιδοκαρδιοχειρουργικό κέντρο του "Αγία Σοφία".

Αυτό που δεν κατάφεραν  με τα δεκάδες  εμπόδια που έστησαν κατά καιρούς ( κλείσιμο της  ειδικής εντατική μονάδας,  μη αντικατάσταση  του συνταξιοδοτηθέντος  ιατρικού προσωπικού  κλπ), το πέτυχαν  κατασκευάζοντας  ψευδείς κατηγορίες  εναντίον των  δύο   βασικών  παιδοκαρδιοχειρουργών , χωρίς τους οποίους  de facto   θα έκλεινε οριστικά το  παιδοκαρδιοχειρουργικό κέντρο.
Αυτά που  μάθατε  όμως  είναι μόνο αυτά που  διοχέτευσαν  οι  φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί  αυτής της   αθλιότητας  στα  διαπλεκόμενα   ΜΜΕ.
Δεν μάθατε  ποτέ  ότι   όταν έδιωξαν  αυτούς  τους άξιους  γιατρούς , ξεσηκώθηκαν  όλοι  οι γονείς των  των  χειρουργημένων  και  σε αναμονή χειρουργείου καρδιοπαθών παιδιών, και κατήγγειλαν  την συνωμοσία  της διοίκησης  εναντίον  των  ευεργετών τους γιατρών.
Δεν μάθατε ποτέ ότι  αυτοί οι γονείς είναι που αποκάλυψαν  ότι τελικά πίσω απο όλα αυτά  υπήρχε  επι της ουσίας   μόνο η  πρόθεση του   διοικητή και του  υπουργείου να εκχωρήσουν μια   ευργετική  για τους μη προνομιούχους  πολίτες  δραστηριότητα  του ΕΣΥ, στους ιδιώτες.
Απόδειξη  των  πραγματικών  προθέσεων του κ. Λοβέρδου  ήταν  η ανακοίνωση   ότι  θα  νομοθετηθεί  η  δυνατότητα  ίδρυσης  ιδιωτικών  ιατρικών κέντρων  ακόμα  και απο  άσχετους  με την ιατρική  εμπόρους .Όλα αυτά  μόλις λίγες ημέρες μετά  την  εκδίωξη  των δύο παιδοκαρδιοχειρουργών  που είχε σαν συνέπεια  το οριστικό κλείσιμο  του  δημόσιου παιδοκαρδιοχειρουργικού  κέντρου.

Αυτοί οι γονείς  είναι οι μοναδικοί  που μπορούν  να πουν την αλήθεια για το τι πραγματικά  συνέβαινε σε αυτό το  κέντρο.

Είναι οι μοναδικοί που δεν έχουν κανένα απολύτως συμφέρον  ή  ιδιοτέλεια στο να καταγγείλουν  τους πραγματικούς  υπαίτιους της ταλαιπωρίας των παιδιών τους  και τους  φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς  στο έγκλημα της έκθεσης ανηλίκουσε κίνδυνο.

Είναι αυτοί  που  υπέβαλλαν  μήνυση εναντίον  της διοίκησης  και του υπουργείου  κατηγορώντας τους  για όλα όσα προκάλεσε η απόφασή τους να κλείσουν  το παιδοκαρδιοχειρουργικό κέντρο.

Είναι αυτοί  που  επι της ουσίας διαψεύδουν  με τον πιο κατηγορηματικό και απόλυτο τρόπο   τους συκοφάντες των δύο  διωχθέντων  γιατρών και  που   γκρεμίζουν  τις χαλκευμένες  κατηγορίες οι οποίες   χρησιμοποιήθηκαν  για να  τεθούν  σε αργία  με  "συνοπτικές διαδικασίες" εκτάκτου στρατοδικείου.
Όλοι  τους περίμεναν  ότι  οι δύο αυτοί γιατροί  θα βρίσκονταν  σύντομα  με  την πλάτη στον τοίχο προσπαθώντας  να πείσουν  τους  κωφούς κατηγόρους  και την  κοινή  γνώμη  ότι δεν είναι  "ελέφαντες".
Δεν υπολόγισαν  πως  οι δύο αυτοί γιατροί  είχαν τόσο καλή "έξωθεν μαρτυρία".Μιας μαρτυρίας  που  ξεσήκωσε ακόμα και τις "πέτρες"  όταν  βγήκε η  απαράδεκτη και  όπως αποδεικνύεται  περίτρανα  παντελώς αβάσιμη, καταδικαστική απόφαση του "εκτάκτου στρατοδικείου"  του  Ν.Π "Αγία Σοφία".

Ποτέ άλλοτε  γιατρός "υπο κατηγορία"  δεν είχε το  ΣΥΝΟΛΟ  των ασθενών του ως μάρτυρες   υποεράσπισης.
Ποτέ άλλοτε   δεν ξεσηκώθηκαν  τόσοι  γονείς ασθενών  για να υποστηρίξουν   ένα  δημόσιο νοσοκομείο  και τους γιατρούς που εργάζονται σε αυτό.
Εκτός λοιπόν των 225 υπογραφών γονέων καρδιοπαθών παιδιών (βλέπε  σχετικές αναρτήσεις μας με δελτια τύπου κλπ) , ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ δήλωση συμπαράστασης στον κ. Καλαβρουζιώτη (ένας εκ των δύο διωχθέντων γιατρών) και καταγγελία προς τη ΄Διοίκηση του Αγία Σοφία, έκαναν οι γονείς, των οποίων το όνομα χρησιμοποιήθηκε εν αγνοία τους, για να στοιχειοθετηθεί ο μοναδικός λόγος της αργίας του κ. Καλαβρουζιώτη, καθώς η Διοίκηση ισχυρίστηκε ότι οι ενέργειες του γιατρού στο χειρουργείο του παιδιού τους, δημιούργησαν "ανασφάλεια"στους γονείς. Παραθέτω αυτούσια τη δήλωση των συγκεκριμένων γονέων, που έχει ήδη πάρει αρ. πρωτοκόλλου στη γραμματεία του "Αγία Σοφία" και έχει πάει στη Διοίκηση, ενώ θα κοινοποιηθεί και στην 1η ΥΠΕ:

Προς  τη Διοίκηση  του Ν.Π. « ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»
Κοινοποίηση: Διοίκηση  1ης Υ.ΠΕ. ΑΤΤΙΚΗΣ
 
ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ -
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Οι κάτωθι υπογεγραμμένοι, Χαρίτος Θεόδωρος και Γούλα Σοφία, γονείς του βρέφους Χαρίτου άρρενος, δηλώνουμε ότι εν αγνοία μας χρησιμοποιήθηκε το όνομά μας για να σπιλώσει την τιμή και την υπόληψη του γιατρού μας κ. Καλαβρουζιώτη.
 Υπεύθυνος για την ταλαιπωρία μας δεν ήταν ο κ. Καλαβρουζιώτης, αλλά η Διοίκηση του « Αγία Σοφία», που έθεσε σε κίνδυνο την υγεία του παιδιού μας, μετάφέροντάς το, μέσω κοινόχρηστου ασανσέρ, στον 5ο όροφο, αντί της παιδοκαρδιοχειρουργικής μονάδας.
Χωρίς να έχουμε ενημερωθεί, είδαμε τη μέρα του χειρουργείου να μπαίνουν μέσα στο ασανσέρ καθαρίστριες και να το καθαρίζουν, ενώ από άλλους ορόφους διαμαρτύρονταν για τη μη λειτουργία του. Δεν είχαμε ιδέα ότι όλα αυτά αφορούσαν το δικό μας παιδί κι ότι εκείνο θα μεταφερόταν σ΄αυτές τις συνθήκες, ειδάλλως θα είχαμε διαμαρτυρηθεί.
Δηλώνουμε απερίφραστα ότι γιατροί σαν τον κ. Καλαβρουζιώτη δεν υπάρχουν. Τον εμπιστευόμαστε απόλυτα και ως γιατρό και ως άνθρωπο. Κι επειδή είμαστε σε αναμονή νέου χειρουργείου, θέλουμε ο ίδιος να αναλάβει πάλι το παιδί μας. Καταγγέλλουμε δε, όποιον χρησιμοποιεί το όνομά μας για να τον διασύρει.
Οι γονείς
Χαρίτος Θεόδωρος
Γούλα Σοφία
 'Ολα έγιναν  για χάρη  των ιδιωτικών  κέντρων
Πιο κάτω  παραθέτουμε ένα μικρό  ρεπορτάζ που  κάναμε σχετικά  με την κατασκευή  "ενόχων" εκ μέρους  της διοίκησης και  την δόλια  μεθόδευσή της,   να  παραδοθούν  οι  μη προνομιούχοι  γονείς  των καρδιοπαθών  παιδιών  στα νύχια  των ιδιωτικών  κέντρων.
Αξίζει να  το διαβάσετε  για να αντιληφθείτε  ότι   οι περίφημες  δίκες του  "ασπίδα" (για όσους  με φρίκη τις  θυμούνται) λειτουργούν  ακόμα ως πηγή έμπνευσης  ορισμένων:

Στις 9.11.2011, πραγματοποιήθηκε «σύσκεψη» στα γραφεία της 1ης Υ.ΠΕ. για το Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο του «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ». Όπως είχε ενημερώσει η ΕΙΝΑΠ, στη σύσκεψη θα μετείχαν ο Διοικητής του «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» κ. Παπασάββας, ο Διοικητής της 1ης Υ.ΠΕ. κ. Μουσιώνης, ο Πρόεδρος της  ΕΙΝΑΠ κ. Τσούκαλος και εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας.
Γιατροί (οι Καρδιοχειρουργοί κ.κ. Καλλικούρδης και Καλαβρουζιώτης και οι Καρδιολόγοι κ.κ. Ελευθεράκης και Καρανάσιος) και νοσηλευτές του Παιδοκαρδιο-χειρουργικού Κέντρου του «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» (Καρδιοχειρουργικής Εντατικής Μονάδας, Αιμοδυναμικού και Καρδιολογικού Τμήματος), αλλά και εκπρόσωποι των γονέων καρδιοπαθών παιδιών, που στηρίζουν την προσπάθεια να ξανανοίξει το Κέντρο,οι οποίοι  αποφάσισαν να παραστούν  χωρίς να είναι προσκεκλημένοι.

Προς μεγάλη τους έκπληξη, διαπίστωσαν ότι παρευρίσκονταν εκεί ο Διευθυντής του Παιδοκαρδιοχειρουργικού Τμήματος του (ημιιδιωτικού) Ωνασείου κ. Αζαριάδης και ο Διευθυντής του  Παιδοκαρδιοχειρουργικού του (ιδιωτικού) ΜΗΤΕΡΑ κ. Σαρρής.
Από πλευράς Υπουργείου Υγείας ήταν ο ΓΓ κ. Πολύζος.
Ο Διοικητής της 1ης ΥΠΕ κ. Μουσιώνης, με ύφος απαράδεκτο, είπε στους περίπου 20 γονείς που παρευρίσκονταν ότι ήρθαν για «σόου» και τους ζήτησε να βγουν στην αυλή.Το κλίμα φορτίσθηκε  και  μετά απο πιέσεις των γονέων  δέχτηκε  να μείνει  στη «σύσκεψη» μια τριμελής αντιπροσωπεία τους.

Τελικώς, αυτό που έγινε ήταν κάποια «σύσκεψη» σε κάποιο γραφείο με τον κ. Πολύζο (ΓΓ ΥΥΚΑ ), τον Διοικητή και τον  Υποδιοικητή  της 1ης ΥΠΕ κ.κ. Μουσιώνη και Συγγελάκη,τον  Διοικητή του  "ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ" κ. Παπασάββα, την Διοικήτρια του "ΑΓΛΑΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ" κ. Θεάκου,τον Πρόεδρο της  ΕΙΝΑΠ κ. Τσούκαλο και τους εκπροσώπους των ιδιωτικών Παιδοκαρδιο-χειρουργικών Κέντρων κ.κ. Αζαριάδη και Σαρρή, χωρίς τους γιατρούς του ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ και την αντιπροσωπεία των γονέων!!!

Αφού τελείωσε η «σύσκεψη», ο κ. Πολύζος κάλεσε σε άλλο γραφείο τους εκπροσώπους των γονέων για να τους ενημερώσει, χωρίς φυσικά  την παρουσία των  γιατρών  του ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ.
Εκεί ρωτήθηκε ο κ. Πολύζος τι δουλειά έχουν τα ιδιωτικά κέντρα στη «σύσκεψη» και απάντησε ότι το Υπουργείο  τα βλέπει σαν Παιδοκαρδιοχειρουργικά Κέντρα που προσφέρουν υπηρεσίες με τιμές δημοσίου!!! Τα χρήματα που ζητούνται από τους γονείς πάνω ή κάτω από το τραπέζι στα Κέντρα αυτά, δεν λαμβάνονται υπόψη;
Τέλος, ο Υποδιοικητής της 1ης Υ.ΠΕ. είχε την καλωσύνη να δεχτεί και ακούσει, παρουσία του Διοικητή του ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, τους γιατρούς και νοσηλευτές του ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ. Του έθεσαν τα δύο προβλήματα του Κέντρου:
Α. Υποστελέχωση: Οι δύο επιπλέον θέσεις Παιδοκαρδιοχειρουργών καλώς προκηρύχθηκαν (υπάρχει και τρίτος που περιμένει διορισμό από τον Μάρτιο 2011). Όμως, η «αχίλλειος πτέρνα» του Κέντρου είναι η έλλειψη Καρδιοαναισθησιολόγων (χρειαζονται 1 Διευθυντής και δύο ακόμα Επιμελητές). Επίσης, να καλυφθούν οι 3 κενές θέσεις Παιδοκαρδιολόγων.
Β. Λειτουργία: Να λειτουργήσουν τα δύο Καρδιοχειρουργικά Τμήματα, αφού η συγχώνευση που επιχειρήθηκε οδήγησε σε αυτά τα τραγικά αποτελέσματα. Να έχει επιστημονική – διοικητική αυτονομία το Καρδιοαναισθησιολογικό Τμήμα. Να λειτουργήσει η Καρδιοχειρουργική Εντατική Μονάδα.
Είπαν ότι ποτέ δεν είχαν πρόθεση να κλείσουν το Κέντρο. Υποσχέθηκαν ότι στις 16.11 αίρεται η διαθεσιμότητα των Καρδιοχειρουργών και από 21.11 ξεκινά τη λειτουργία του το Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο.
Ως εδώ καλά (;), αλλά υπάρχουν ορισμένα ερωτήματα:

Τι δουλειά έχουν τα ιδιωτικά μαγαζιά σε σύσκεψη για ένα δημόσιο κέντρο;

Το ότι οι γονείς χρειάζεται να βάζουν βαθειά το χέρι στη τσέπη (με ή χωρίς απόδειξη) απασχολεί το υπουργείο; (Γνωρίζουμε για ποσά 7000-10.000 ευρώ που έχουν ζητηθεί πολύ πρόσφατα από γονείς για επεμβάσεις στα παραπάνω κέντρα).

Γιατί δεν συμμετείχαν οι κατεξοχήν ενδιαφερόμενοι (γιατροί – νοσηλευτές) για τη λειτουργία του δημόσιου κέντρου, που είναι αυτοί στους οποίους στηρίζεται το Κέντρο;

Για ποιόν λόγο η μονοπρόσωπη εκπροσώπηση του συνδικαλιστικού φορέα των νοσοκομειακών γιατρών στη «σύσκεψη»; (ενώ παρευρισκόταν πλην του Προέδρου και άλλο μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ εκεί, δεν έγινε δεκτός στη σύσκεψη).
Μετά απο αυτήν την ...περίφημη "σύσκεψη" που  επικύρωσε στην ουσία   την προσχεδιασμένη εκχώρηση  της λειτουργίας  του μοναδικού δημόσιου καρδιοχειρουργικού  στα αρπακτικά των "Ωνασείου" και "Μητέρα", κ. Αζαριάδη και κ. Σαρρή,  βγήκε ο κ. Παπασάββας τον οποίο περίμεναν αρκετοί  γονείς καρδιοπαθών παιδιών.

Τον περικύκλωσαν και άρχισαν να τον πυροβολούν με ερωτήσεις.

Του φώναζαν ότι χρωστούν τη ζωή των παιδιών τους στο γιατρό Καλαβρουζιώτη  και του ζητούσαν να τους κοιτάξει στα μάτια.

Με απλανές βλέμμα επανελάμβανε: " Μην αγχώνεστε, το κέντρο θα ανοίξει".

Του έλεγαν ότι δεn τους  νοιάζει μόνο να ανοίξει το κέντρο, αλλά να είναι κι ο γιατρός τους  εκεί.

Η απάντηση ήταν: "Δεν ξέρω, θα δούμε...".

Επειδή  δεν τον άφηναν να φύγει χωρίς να απαντήσει . εκείνος  τους ρώτησε  με  τον  κυνισμό  του  manager: " τα περιστατικά αντιμετωπίζονται στο Ωνάσειο  τι πρόβλημα έχετε με αυτό;".

Τότε  κάποιος γονιός του είπε φωνάζοντας  ότι στο Ωνάσειο του ζήτησαν 7000 ευρώ και  τον ρώτησε  οργισμένος  αν θα τα δώσει εκείνος!

Φυσικά η  απάντηση του διορισμένου   manager ήταν  :"Μην αγχώνεστε, θα ανοίξει το κέντρο" ενώ οι γονείς φώναζαν    "Αν γίνει  αυτό τότε θέλουμε εκεί και τον  γιατρό μας!"

"Μην αγχώνεστε".Δύο λέξεις που ηχούν  σαν  ύβρις  στα αυτιά  εκείνων που αγωνιούν  για το παιδί τους  αφού  κάθε ώρα που περνάει χωρίς  ειδική ιατρική φροντίδα το φέρνει όλο και πιο κοντά  στον κίνδυνο.

"Μην αγχώνεστε".  Τι κι αν  το Ωνάσειο  και ο κάθε  ιδιώτης  θα  σε βάλουν  μέσα αφού πρώτα  περάσουν  απο ακτίνες Χ  το πορτοφόλι σου.

"Μην  αγχώνεστε". Η  χώρα μας  περνάει  δύσκολα  και  είναι απαραίτητες  οι διαρθρωτικές αλλαγές.

"Μην αγχώνεστε". Κάποιος  καλός τραπεζίτης  ή μαυραγορίτης  θα βρεθεί να σας αρπάξει  για ένα κομάτι  ψωμί το σπίτι , που θα βγάλετε  στο σφυρί  για να πληρώσετε  τα κοράκια  της ιδιωτικής  πρωτοβουλίας.
"Μην αγχώνεστε". Εγώ  έτσι κι αλλιώς  κάπου θα είμαι  διοικητής και θα ορίζω ποιοί  θα ζήσουν και ποιοί θα αφεθούν  στην τύχη  τους.
Όχι  κ. Παπασάββα! Οι γονείς   των  καρδιοπαθών παιδιών   μπορεί να θλίβονται  που  βλέπουν  το παιδί τους να έχει γίνει  το "κλωτσοσκούφι" των  ιδιωτικών συμφερόντων , αλλά δεν "αγχώνονται" γιατί έχουν  εμπιστοσύνη  στην δικαιοσύνη  και στους λειτουργούς της.Εσείς κ.Παπασάββα πρέπει  να αγχώνεστε .

Κλασσικοπερίπτωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου