«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Μωραίνει κύριος ον βούλεται απωλέσαιΦαίνεται ότι η Ντόρα ζήλεψε την δόξα της …Ρεπούση. Έτσι χθες στην 100η συνάντηση του Bab-I Ali στην Κωνσταντινούπολη είπε μεταξύ άλλων τα εξής προκλητικά και ανιστόρητα, λίγες ώρες μετά την περιοδεία της στην Θράκη που οι χάρτες του Google την παρουσιάζουν ως «τουρκική δημοκρατία»:

Χαρακτήρισε λοιπόν ως απλές «ένοπλες συγκρούσεις» και την Άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς το 1453 και την Ελληνική Επανάσταση του 1821. «Τα πρώτα χίλια χρόνια της συνύπαρξής μας, πολιτικά, μπορούν να θεωρηθούν ως “η χιλιετία των συγκρούσεων”. Αυτό, βέβαια, εξηγείται δεδομένων των πολλών ενόπλων συγκρούσεων που συνέβησαν ιδιαίτερα μεταξύ του 1071 και του 1453, και το 1821», είπε μεταξύ άλλων.


Απέφυγε εξάλλου να χαρακτηρίσει ως εισβολή και κατοχή το κυπριακό πρόβλημα και έκανε αναφορές στην Μικρασιατική Καταστροφή λέγοντας: «οι σημερινοί Έλληνες, έχουν τόσο βαθιά και διακαή επιθυμία για ειρήνη και εποικοδομητική συνύπαρξη με τους γείτονές τους-ιδιαίτερα την Τουρκία. Κατ’ αρχάς γιατί η Ελλάδα από το 1922 δεν έχει επιδείξει καμία εδαφική φιλοδοξία».

Δηλαδή το 1922 αποτέλεσε μια «εδαφική φιλοδοξία»; Και η σφαγή της Σμύρνης; Η σφαγή και ο εκτοπισμός χιλιάδων Ελλήνων από τις εστίες τους;
Βέβαια, όλα αυτά εν προκαλούν έκπληξη στους ασχολούμενους με το πολιτικό ρεπορτάζ. Επειδή τα ίδια έλεγε και ως υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Καραμανλή, αλλά πιο …στρογγυλεμένα. Απελευθερώθηκε τώρα η γυναίκα.

antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου