«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Νέα γεώτρηση ξεκινά από σήμερα στο Πρίνο που θα δίνει1,5 εκατ. βαρέλια πετρέλαιο το χρόνοΗ γεώτρηση, που ξεκινά σήμερα στον Πρίνο στην Καβάλα θα φτάσει την ετήσια παραγωγή πετρελαίου το 1,5 εκατομμύριο βαρέλια για το 2011, ποσότητα 50% μεγαλύτερη από την τρέχουσα χρονιά με ρυθμό 5.000 την ημέρα.
  Ο υφυπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης βρέθηκε σήμερα στα εγκαίνια της νέας γεώτρησης στο κοίτασμα του Πρίνου, και επισήμανε ότι σύντομα θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τη σύσταση εθνικού φορέα έρευνας και αξιοποίησης υδρογονανθράκων, προκειμένου, όπως είπε, να υπάρξουν και στην Ελλάδα επενδύσεις για έρευνα όπως γίνεται σε όλες τις γειτονικές χώρες και ότι "μετά και τις θετικές έρευνες των επιστημόνων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τα τελευταία χρόνια, ξεκαθάρισε ότι η έρευνα και η εκμετάλλευση υδρογονανθράκων είναι θέμα υψηλής προτεραιότητας για την κυβέρνηση".

 defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου