«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Συνετρίβη το πρωτότυπο του τουρκικού ελικοπτέρου Τ-129 ΑΤΑΚ (video)

Επιθετικό ελικόπτερο τύπου Α-129 συνετρίβη την περασμένη Παρασκευή στην ιταλική κωμόπολη Preglia di Crevoladossola κατά την διάρκεια δοκιμαστικής πτήσης, τραυματίζοντας σοβαρά τους δυο πιλότους δοκιμών Luigi Cassioli και Renato Iulita, οι οποίοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο της πόλης Νοβάρα. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής το ελικόπτερο που συνετρίβη (Ρ1 με νηολόγιο CSX81723) είναι ένα από τα πρωτότυπα του τουρκικού προγράμματος Τ129 ΑΤΑΚ, το οποίο μετά από αυτή την εξέλιξη δέχεται σημαντικό πλήγμα. Το ελικόπτερο εκτελούσε μέρος των πτητικών δοκιμών από το ελικοδρόμιο Elliosola στα πλαίσια της ανάπτυξης της τουρκικής έκδοσης (Τ129).


Οι αρχικές ανακοινώσεις μετά την υπογραφή της σύμβασης, μιλούσαν για παράδοση του πρώτουΤ129 το 2013 (εξαιρετικά αισιόδοξη πρόβλεψη), για να ακολουθήσει η παραγωγή των υπολοίπων σε τουρκικό έδαφος. Άγνωστο παραμένει εάν η εξέλιξη αυτή θα επηρεάσει -και πόσο- το σχετικό χρονοδιάγραμμα, δυσχεραίνοντας ακόμα περισσότερο την θέση του τουρκικού επιτελείου, καθώς τα διαθέσιμα πτητικά μέσα της τουρκικής αεροπορίας στρατού δεν επαρκούν για την κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών που δημιουργεί η έκρυθμη κατάσταση στο τουρκικό Κουρδιστάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου