«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Ωμή παραδοχή Βενιζέλου:Τέρμα οι συλλογικές συμβάσεις στον ιδιωτικό τομέα - Δίλημμα σε Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ: Να πέσουν ή να τους ρίξουν;


Μετά από μεγάλες πιέσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στον ΚΤΕ Οικονομικών ο υπουργός Οικονομικών Ε.Βενιζέλος παραδέχθηκε ότι έχει συμφωνήσει με την τρόϊκα να ξεκινήσει η διαδικασία κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων στον ιδιωτικό τομέα!

Είπε ότι "Το άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών (που αφορά στις Συλλογικές Συμβάσεις), είναι απολύτως συμφωνημένο με την Τρόικα έτσι όπως έχει διατυπωθεί στο πολυνομοσχέδιο. Εάν αλλάξει ελλοχεύει ο κίνδυνος, η έκθεση της Τρόικας για την 6η δόση να μην είναι θετική" δηλαδή πάλι εκβιάζουν την ψήφισή του, όπως έκανε και λίγες ώρες πριν όταν είπε "ρίξτε μεας αν νομίζεται ότι δεν είμαστε αποτελελεσματικοί ή ηθικοί"!



Τώρα η απόφαση εναπόκειται στους βουλευτές της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ: Επί ώρες απειλούσαν ότι δεν θα ψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο αν περιελάμβανε άρθρο που προβλέπει την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων. Ο Ε.Βενιζέλος, εντελώς ωμά τους είπε πως, ναι, έχει συμφωνήσει να καταργηθούν οι συλλογικές συμβάσεις. 

Επίσης, πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι ο ρόλος της Τρόικας είναι αναβαθμισμένος, καθώς, όπως είπε, δεν πρόκειται απλώς για αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του ΔΝΤ, αλλά είναι πλέον εκπρόσωποι της Γερμανίδας καγκελαρίου, Αγκελας Μέρκελ, και του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί! Άρα θα πρέπει να πειθαρχήσουν γιατί δεν θα πάρουν ούτε ευρώ από την 6ης δόση, θα πάμε σε εκλογές ακι αυτοί δεν θα ξαναδούν Βουλή, ούτε στην Δευτέρα Παρουσία!
Για να δούμε αν υπάρχει κάποιος αξιοπρεπής στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ που αυτά που λέει να τα εννοεί...

defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου