«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Μπουτάρης: «Νιώθω τον εαυτό μου πιο κοντά στους Τούρκους»!«Νιώθω τον εαυτό μου πιο κοντά στους Τούρκους σε σχέση με τους Γερμανούς» λέει ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης στην τουρκική εφημερίδα Cumuriyet.
«Με έναν Γερμανό δεν έχω κανένα κοινό σημείο, αλλά με έναν Τούρκο έχω ένα σωρό. Καταρχάς, πρέπει να ξεχάσουμε το μίσος μεταξύ μας, είμαστε άνθρωποι του ίδιου εδάφους, μοιράζουμε την ίδια ιστορία, ο τρόπος ζωής μας είναι ίδιος, τα φαγητά μας είναι ίδια», τονίζει ο Δήμαρχος.
Ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης στην συνέντευξη του, αποκάλυψε τα εξής σχέδια του Δήμου Θεσσαλονίκης για την ελληνοτουρκική προσέγγιση:
«Ως Δημαρχείο έχουμε πολλά σχέδια, κάποια από αυτά κοντεύουν να τελειώσουν. Το ένα σχέδιο το ονομάσαμε ‘Οθωμανική Περιήγηση’. Εντοπίζουμε τα ιστορικά κτήρια, και τα χαμάμ και τοποθετούμε μια πλακέτα που δείχνει ότι είναι οθωμανικά μνημεία»

«Στο πλαίσιο του θέματος ‘Ένα σαββατοκύριακο στην Θεσσαλονίκη’ θέλουμε να ετοιμάσουμε πολιτιστικές δραστηριότητες και δυνατότητες για ψώνια.
Θα διοργανώσουμε Αγώνα Σκαφών μεταξύ Θεσσαλονίκης-Κωνσταντινούπολης. Αυτή την στιγμή κάνουμε συναντήσεις για την διοργάνωση. Επίσης θέλουμε να διοργανώσουμε Αγώνα Ποδηλάτου και Παλαιών Αυτοκινήτων μεταξύ Θεσσαλονίκης-Κωνσταντινούπολης.
Με τέτοιες εκδηλώσεις θέλουμε αποδείξουμε και στους δυο λαούς κατά ποσό μοιάζουν μεταξύ τους».

Από την προπαγανδιστική του νεο-οθωμανισμού σελίδα:
http://www.turkishgreeknews.org/mpoutaris-niotho-ton-eayto-mou-pio-konta-stous-toyrkous-7176.html
Αναδημοσίευση από greeknation.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου