«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

Καταγγελία για επιλεκτικό moderation στο opengov.gr

Σχόλιο από Eλληνικό ιστολόγιο:

Σας προτείναμε να μπείτε στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου Εσωτερικών , αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης
και να βάλετε το δικό σας σχόλιο.
Αλλά ήδη υπάρχουν πολλές αναφορές ότι υπάρχει επιλεκτικό moderating και διαγράφηκαν πολλά σχόλια από ανθρώπους που ζητούσαν δημοψήφισμα, ενώ αντιθέτως όλα τα θετικά σχόλια καταχωρούνται αμέσως.

Η παρακάτω ανάρτηση από το dhmopshfisma.blogspot.com επιβεβαιώνουν τα μέχρι τώρα στοιχεία

Καταγγελία για επιλεκτικό moderation στο opengov.gr

Σχολιάζοντας στον opengov.gr για την πολιτογράφηση των μεταναστών παρατήρησα τα εξής:
  • Κάποια σχόλια μου καθυστερούσαν αδικαιολόγητα να εγκριθούν για δημοσίευση από τους διαχειριστές (moderators), ενώ δημοσιεύονταν σχόλια που είχαν υποβληθεί (από άλλους πολίτες) πολύ αργότερα.
  • Οι "πίσω σελίδες" της διαβούλευσης είχαν συντριπτική πλειοψηφία αρνητικών σχολίων, η πρώτη σελίδα (αυτή που διαβάζει όποιος θέλει να σχολιάσει) είχε ένα μίγμα θετικών και αρνητικών.
Έχοντας αρκετή εμπειρία στη διαχείριση blogs και forums ψυλλιάστηκα πως κάτι τρέχει με την διαχείριση.

Λογικά, τα σχόλια θα έπρεπε να ελέγχονται με βάση τη σειρά που υποβλήθηκαν. Κι όμως έβλεπα σχόλια μου (τα οποία στη συνέχεια δημοσιεύτηκαν) να παραμένουν υπό moderation ενώ είχαν προστεθεί δεκάδες καινούρια σχόλια!Υπόθεση: οι moderators του opengov.gr κάνουν επιλεκτική δημοσίευση σχολίων:
  • καθυστερούν κάποια επικριτικά σχόλια έτσι ώστε στην πρώτη σελίδα να εμφανίζονται μοιρασμένες οι απόψεις.
  • ο μεγάλος όγκος των επικριτικών σχολίων εγκρίνονται όταν θα εμφανιστούν (με βάση το χρόνο υποβολής) στις πίσω σελίδες.
  • Οι πολίτες που παρακολουθούν τη διαβούλευση νομίζουν πως τα καινούρια σχόλια εμφανίζονται στην πρώτη σελίδα και αγνοούν την δημοσίευση παλιών επικριτικών σχολίων στις "πίσω σελίδες".
Στοιχεία:


Χθες (στις 20:20) υπέβαλα το ακόλουθο σχόλιο, το οποίο πληροί από κάθε άποψη τους όρους χρήσης της διαβούλευσης:
από Διηνέκης Ποντικός - http://d-politiki.blogspot.com — 30 Δεκεμβρίου 2009 @ 20:20
Ενισχυτικά της πρότασης για δημοψήφισμα στη ρύθμιση αναφέρω τα εξής:
Στην Ιρλανδία έγινε το 2004 δημοψήφισμα για αλλαγή του νόμου για την ιθαγένεια στο οποίο οι πολίτες αφαίρεσαν το δικαίωμα στην ιθαγένεια σε όποιον γεννιόταν σε Ιρλανδικό έδαφος.
Στην Ελβετία έγιναν τρία τουλάχιστον δημοψηφίσματα (1983, 1994, το πλέον πρόσφατo το 2004) για να χαλαρώσουν οι αυστηρές προϋποθέσεις χορήγησης της Ελβετικής ιθαγένειας. Οι πολίτες απέρριψαν τις προτάσεις αυτές.
Νομίζω πως οι αλλαγές που προτείνονται για την Ελλάδα είναι πολύ πιο ριζικές από τις ανάλογες στις χώρες αυτές. Θα μεταβάλουν την Ελλάδα από μια χώρα που δίνει σχετικά δύσκολα (για την Ευρώπη) την ιθαγένεια, σε μια που τη δίνει πολύ εύκολα.
Επομένως επικροτώ την πρόταση για δημοψήφισμα. Θα είναι μάλιστα και στο συμφέρον όποιας κυβέρνησης σπάσει το «ταμπού» των δημοψηφισμάτων στην Ελλάδα και τολμήσει να κάνει το πρώτο δημοψήφισμα από το 1974.
Να συμφωνήσουν τα κόμματα επι της διαδικασίας και να προχωρήσουμε σε μια νέα δημοκρατική κατάκτηση!
Θα είναι μάλλον περίεργο αν τα δυο μεγάλα κόμματα εμπιστεύονται τις ανοιχτές διαδικασίες και το λαό για να εκλέξουν τους προέδρους τους και να μην το κάνουν για τις μεγάλες τομές στην Ελληνική κοινωνία.
και σε μορφή screenshot.Κι ομως σχόλιο που υποβλήθηκε από τον "Μίλτος Παύλου Διευθυντής του Εθνικού Παρατηρητηρίου του Ρατσισμού & της Ξενοφοβίας ΕΝΩΣΗ-ΚΕΜΟ/i-RED" μετά το δικό μου εγκρίθηκε και εμφανίστηκε αμέσως, και έγινε έτσι άμεσα ορατό από τους πολίτες στην πρώτη σελίδα.

Προς απόδειξη των ισχυρισμών μου:Το δικό μου δεν αναρτήθηκε έως αργά (ομολογώ πως νύσταξα να περιμένω) και το "θυμήθηκαν" εν μέσω της νυκτός ή τις πρώτες πρωινές ώρες, έτσι ώστε να (μην) το δουν οι πρωινοί αναγνώστες αφού όταν δημοσιεύτηκε ήταν ήδη στις "πίσω σελίδες".

Ελπίζω να υπάρχει μια εντελώς λογική εξήγηση γιατί το σχόλιο του κ. Παύλου, το οποίο υποβλήθηκε μετά το δικό μου δημοσιεύτηκε αμέσως στην πρώτη σελίδα της διαβούλευσης ενώ το δικό μου που είχε χρονική προτεραιότητα έπρεπε να περιμένει ώρες και να εμφανιστεί στις "πίσω σελίδες". Ομολογώ όμως πως δεν μπορώ να τη σκεφτώ.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου