«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

Προκλητική παραβίαση του μνημονίου Παπούλια-Γιλμάζ

Επεστράφησαν τα δώρα που έδωσε ο ΑΝΥΕΘΑ Π. Μπεγλίτης προ ημερών στους Τούρκους στρατιωτικούς που υπηρετούν στον Έβρο με το χειρότερο τρόπο. Ανήμερα των Χριστουγέννων, οκτώ τουρκικά μαχητικά εισήλθαν στο FIR Αθηνών νοτίως της Λήμνου, στις 10.28, έκαναν κύκλο, και βγήκαν στις 10.53 βορείως της Σάμου. Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από ελληνικά αεροσκάφη επιφυλακής.
Επιβεβαιώνεται για πολλοστή φορά ότι η Άγκυρα δεν είναι διατεθειμένη να σεβαστεί την ίδια της της υπογραφή και εφαρμόζει κατά το δοκούν το περίφημο μνημόνιο Παπούλια-Γιλμάζ που ισχύει από το 1988. Υπενθυμίζεται ότι παρόμοια ενέργεια είχε να πραγματοποιηθεί από τα Χριστούγεννα του 1997 και ενώ η Ελλάδα ανέστειλε τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες της Πολεμικής Αεροπορίας όσο διαρκούσε το μπαϊράμι πριν ένα μήνα ακριβώς.

strategy-geopolitics4.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου