«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Εμπόριο απαγωγών από Πακιστανούς...!


Επικίνδυνη σπείρα Πακιστανών απήγαγε και κρατούσε ομήρους δεκάδες ομοεθνείς τους και στη συνέχεια ζητούσαν λύτρα από του συγγενείς τους για να τους αφήσουν ελεύθερους.

Κατά την διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής σε συνεργασία με συναδέλφους τους της ΟΠΚΕ Ροδόπης, συνέλαβαν, την Τρίτη, στον Άρατο, έξι αλλοδαπούς υπηκόους Πακιστάν, ηλικίας 17, 26, 29, 32, 33 και 39 ετών.
Παράλληλα, εντοπίστηκαν έγκλειστοι σε οίκημα της περιοχής και κάτω από άθλιες συνθήκες, εξήντα τρεις αλλοδαποί, επίσης υπήκοοι Πακιστάν, τους οποίους κατακρατούσαν παράνομα τα μέλη της οργάνωσης και οι αστυνομικοί προχώρησαν στην απελευθέρωσή τους.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, αρχικά η εγκληματική οργάνωση παραλάμβανε, από τον νομό Έβρου, αλλοδαπούς υπηκόους Πακιστάν, οι οποίοι διέθεταν Υπηρεσιακά Σημειώματα των Αστυνομικών Αρχών.
Με τα σημειώματα αυτά τους δινόταν η δυνατότητα να αναχωρήσουν από την χώρα μας, σε διάστημα τριάντα ημερών.
Στη συνέχεια τους τα αφαιρούσαν και τους οδηγούσαν σε οίκημα, στον Άρατο όπου με τη χρήση βίας και με απειλές, τους κατακρατούσαν παράνομα και απαιτούσαν από συγγενικά τους πρόσωπα, χρηματικά ποσά, προκειμένου να τους αφήσουν ελεύθερους.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για «εγκληματική οργάνωση», «αρπαγή», «εκβίαση», παράβαση του νόμου «περί αλλοδαπών», καθώς και για «υπεξαγωγή εγγράφων» και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.


kostasxan.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου