«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Κύπρος Ναυτική Βάση Ζυγίου. Ανείπωτη τραγωδία με (12;) νεκρούς


Ανείπωτη τραγωδία εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στη ναυτική βάση Ζυγίου με μεγάλη έκρηξη σε κιβώτια πυρομαχικών.
Η κατάσταση είναι χαώδης. Άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, υπήρξαν πολλοί τραυματισμοί, πυρκαγιές σε πολλά σημεία και σε ηλεκτρικούς σταθμούς.

Αν και ακούγονται πάρα πολλά για τον αριθμό των νεκρών και των τραυματιών δεν πρόκειται να μεταφέρουμε οποιοδήποτε αριθμό μέχρι να ξεκαθαρίσει το μέγεθος της τραγωδίας.
Η τελευταία επίσημη ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέφανο Στεφάνου έκανε λόγο για 12 νεκρούς και 62 τραυματίες εκ των οποίων οι δύο πολύ σοβαρά.

Πάντως, πυροσβεστική φαίνεται να βρέθηκε στη ναυτική βάση από τις τέσσερις το πρωί αφού προηγήθηκαν μικρές εκρήξεις και πυρκαγιές πριν τη μεγάλη έκρηξη γύρω στις έξι το πρωί.

Ο Αρχηγός του ΓΕΕΦ δήλωσε πως βρισκόμαστε μπροστά σε μία ανείπωτη τραγωδία για την οποία φαίνεται να ευθύνεται έκρηξη σε κιβώτια πυρομαχικών τα οποία κατασχέθηκαν πριν τρία χρόνια από πλοίο.
Στο μεταξύ, μόνο μία μονάδα ηλεκτρισμού της ΑΗΚ είναι σε λειτουργία. Αυτή της Δεκέλειας αφού αυτές της Μονής και του Βασιλικού τέθηκαν εκτός λειτουργίας.
Σε ανακοίνωση της ΑΗΚ αναφέρεται επί λέξει: Λόγω σοβαρής βλάβης στο δίκτυο παραγωγής της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου, καλείται το καταναλωτικό κοινό όπως τερματίσει τη χρήση κλιματιστικών και περιορίσει στο ελάχιστο τη χρήση των υπόλοιπων ηλεκτρικών συσκευών μέχρι νεοτέρας.

Ο υπουργός Εμπορίου που βρέθηκε στο σταθμό Βασιλικού δήλωσε πως η κατάσταση είναι τραγική αλλά δεν φαίνεται να υπήρξε διαρροή καυσίμων. Ζήτησε δε, από όσο κόσμο έχει γεννήτριες να τις χρησιμοποιήσει γιατί μόνο μία μονάδα δεν αντέξει να στηρίξει την Κύπρο.


 Σημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου