«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Η τραγωδία του Κοσόβου . Θάτσι, έμπορος οργάνων

Συγκλονίζεται η Δύση από την αποκάλυψη του Συμβουλίου της Ευρώπης ότι ο νικητής των εκλογών στο Κόσοβο, Χασίμ Θάτσι, ήταν επικεφαλής δικτύου οργανωμένου στα πρότυπα της Μαφίας, που έκανε εμπόριο ανθρώπινων οργάνων εκτελώντας άμαχους κρατουμένους, ενώ πολλοί στη Δύση γνώριζαν, αλλά σιωπούσαν. 

«Βρήκαμε ότι αρχηγός της ομάδας Ντρένιτσα (που εκτελούσε άμαχους κρατουμένους και εμπορευόταν τα όργανά τους) ήταν ο γνωστός πολιτικός του Κοσόβου, Χασίμ Θάτσι», αναφέρει η έκθεση (φωτ. Reuters)  

Την αποκάλυψη έκανε ο Ελβετός ερευνητής του Συμβουλίου, Ντικ Μαρτί. Η έκθεσή του αναφέρει ότι δυτικές δυνάμεις, οι οποίες στήριξαν τη μονομερή ανακήρυξη ανεξαρτησίας του Κοσόβου από τη Σερβία, είναι συνένοχες, γιατί αγνόησαν εγκλήματα που έγιναν στα τέλη της δεκαετίας του '90, ώστε να εξασφαλίσουν τη σταθερότητα.
«Ο Θάτσι και τα άλλα μέλη της ομάδας Ντρένιτσα αναφέρονται ως παίκτες-κλειδιά στις πληροφορίες για εγκληματικές δομές οργανωμένες σαν τη Μαφία στο Κόσοβο», αναφέρει η έκθεση και συνεχίζει: «Βρήκαμε ότι αρχηγός της ομάδας Ντρένιτσα ήταν ο γνωστός πολιτικός και ίσως η πιο γνωστή διεθνώς προσωπικότητα του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου, ο Χασίμ Θάτσι».



Απειλεί με μηνύσεις 

Πρέπει να σημειώσουμε ότι η αποκάλυψη γίνεται αμέσως μετά την επίσημη ανακήρυξη του Θάτσι ως νικητή των βουλευτικών εκλογών στο Κόσοβο, η ηγεσία του οποίου αντέδρασε. Πηγές, που ζήτησαν ανωνυμία, ανέφεραν ότι ο Θάτσι θα προσφύγει εναντίον του Μαρτί, τον οποίο θα μηνύσει, όπως θέλει να μηνύσει και την εφημερίδα «Γκάρντιαν», που πρώτη δημοσίευσε την έκθεση. Ακόμα και πολιτικοί αντίπαλοι του Θάτσι απέρριψαν την έρευνα. Ο ερευνητής Μαρτί δήλωσε χθες από το Παρίσι ότι αστυνομία και υπηρεσίες πληροφοριών σε πολλές χώρες γνώριζαν τα εγκλήματα, όπως γνώριζαν και πολλοί άνθρωποι, οι οποίοι σε ιδιωτικό επίπεδο μιλώντας του είπαν ότι «για πολιτικούς λόγους θεωρήσαμε ότι έχουμε το καθήκον να μη μιλήσουμε».

Πολλοί γνώριζαν... 

Η Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης κατηγόρησε διεθνείς οργανισμούς ότι γνώριζαν τα εγκλήματα, αλλά γύριζαν αλλού το κεφάλι, «για να προωθήσουν βραχυπρόθεσμα τη σταθερότητα με κάθε τίμημα». Η έρευνα έδειξε ότι «πολύ σοβαρά εγκλήματα έγιναν και ενδεχομένως γίνονται ακόμα, και κατά συνέπεια οι κυβερνήσεις όλης της Ευρώπης πρέπει να σκεφτούν σοβαρά να πάρουν μέτρα», δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Χρήστος Πουργουρίδης.
Η αστυνομία της Ε.Ε. στο Κόσοβο αναζητεί αποδείξεις, δήλωσε εκπρόσωπος, η οποία σημείωσε ότι για παλαιότερες ίδιες αποκαλύψεις δεν βρέθηκαν αποδείξεις.

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου