«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Σχεδίαζαν χτύπημα κατά αστυνομικού



Συμβολική σύνδεση με την 6η Δεκεμβρίου

Πριν από ενάμισι μήνα η αντιτρομοκρατική κατάφερε τελικά να εντοπίσει το κομμάτι που έλειπε για να τελειώσει το παζλ «Σέχτα Επαναστατών». Μια τηλεφωνική γραμμή που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της οργάνωσης πρόσφερε τον «κρίκο» που χρειαζόταν.

Για 45 ημέρες περισσότερα από 10 άτομα, οι περισσότεροι γνωστοί από το πέρασμα τους στον αντιεξουσιαστικό χώρο, βρισκόταν σε 24ωρη παρακολούθηση.

Στην Αντιτρομοκρατική σήμανε συναγερμός χθες το απόγευμα, όταν και εκτιμήθηκε βάση πληροφοριών που είχαν περιέλθει στην υπηρεσία πως η «Σέχτα» ετοίμαζε δολοφονικό χτύπημα, με αφορμή την επέτειο των δύο χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.
Ο στόχος, όπως εκτιμούν αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής, που μιλούν στο newsbeast.gr, «θα ήταν αστυνομικός, προκειμένου να υπάρξει και η συμβολική σύνδεση με την 6η Δεκεμβρίου».

Η Αντιτρομοκρατική είχε εντοπίσει τη γιάφκα της οργάνωσης στην οδό Καισάρειας στη Νέα Σμύρνη εδώ και μια εβδομάδα. Περίμενε όμως να πιάσει επ’ αυτοφώρω και κάποιους από τους τρομοκράτες. Η ευκαιρία αυτή δόθηκε σήμερα το μεσημέρι, όταν 2 από τα μέλη της οργάνωσης πήγαν να πάρουν τα όπλα, που θα χρησιμοποιούσαν στην επίθεση τους.



Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής τους αιφνιδίασαν και τους ακινητοποίησαν, χωρίς να προλάβουν να χρησιμοποιήσουν τον οπλισμό τους.

Την ίδια στιγμή άλλα πέντε άτομα, για τα οποία η Αντιτρομοκρατική έχει ηχογραφημένες συνομιλίες ως αποδεικτικό της συμμετοχής τους στην οργάνωση, έπιναν τον καφέ τους στα Εξάρχεια, σε καφετέρια στη διασταύρωση των οδών Θεμιστοκλέους και Κωλέττη. Η Αντιτρομοκρατική τους συνέλαβε εκεί.

Η γιάφκα στον Πειραιά, στην οδό Πραξιτέλους 42 ήταν επίσης γνωστή στην Αντιτρομοκρατική εδώ και λίγες ημέρες. Η ενοικίαση της συνέπεσε με την αρχή της παρακολούθησης των μελών της οργάνωσης πριν από 45 ημέρες. Στον Πειραιά βρέθηκαν 5 πιστόλια, ενώ συνολικά οι άντρες της αντιτρομοκρατικής ανακάλυψαν 3 υποπολυβόλα, εκ των οποίων τα δύο τύπου Scorpion, όπλο που αποτέλεσε εξαρχής το σήμα κατατεθέν της σέχτας.

Επίσης βρέθηκαν 7 πιστόλια, 3 πολεμικά καλλίνικο, γεμιστήρες, πολλά φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 50 κιλά εργοστασιακό anfo που αποτελεί εκρηκτική ύλη, 4 χειροβομβίδες και 200 γραμμάρια ΤΝΤ. Οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής συνεχίζονται σε περισσότερα από 15 σπίτια και αποθήκες στην Αττική, τα οποία χρησιμοποίησαν κατά περιόδους ορισμένοι από τους προσαχθέντες.

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου