«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Carrefour -Jumbo κ.λ.π. Κάτι που μπορούμε να κάνουμε χωρίς να έχουμε τον φόβο των κρανοφόρων του κράτους και κουκουλογόρων του παρακράτους


Εδώ και τώρα μποϋκοτάζ στους μαυρόψυχους μαυραγορίτες της "Νέας Εποχής" Carrefour Ελλάς (;) καί JUMBO

http://klassikoperiptosi.blogspot.com/2012/02/blog-post_8099.html

Απο που πλεόν να φυλαχτούμε.Απο παντού  οι  Έλληνες  δέχονται  επιθέσεις , λές και άνοιξαν  οι πύλες του Άδη και ξεχύθηκαν  όλοι οι δαίμονες  να μας κατασπαράξουν.
Δεν μας  έφτανε :

1) Που η δωσίλογη κυβέρνηση   θα μας εξοντώσει  νομοθετώντας  με ταχύτητα πολυγράφου  λαοκτόνα και εθνοκτόνα μέτρα  για να προχωρήσει  αμέσως μετά  στην υπογραφή του πρωτοκόλλου παράδοσης  της χώρας  μας.


2)Που  οι κρανοφόροι  πραιτωριανοί  του  καράτους και τα επικουρικά σώματα  των κουκουλοφόρων  του  παρακράτους, κάνουν  το πάν για να διαλύσουν  το αγωνιστικό  φρόνημα  των εκατοντάδων χιλιάδων  φιλειρηνικών  συμπατριωτών μας όταν  συγκεντρώνονται αποφασισμένοι  να  υπερασπίσουν  την  πατρίδα και την δημοκρατία.

3)Που  έχουμε  απέναντί μας πράκτορες  μεταμφιεσμένους  σε  "πατριώτες" , "αγωνιστές","αντιφασίστες", "αντιμνημονιακούς", "απελευθερωτές" ή "μπουρλοτιέρηδες".

4)Που δεκάδες  φασιστικές οργανώσεις, μαζί  με άλλες τόσες νεο- παγανιστικές και  δωδεκαθεϊστικές  σέχτες, εφορμούν καθημερινά  μαγαρίζοντας ή  βρίζοντας την Ορθόδοξη πίστη  των  Ελλήνων.

5)Που οι  εθνομηδενιστικές  ομάδες  των νεοταξικών  επιτελείων, τα  άνεργα  πλέον  κομματικά ματρόσκυλα, οι μυαλοχυμένοι εκσυγχρονιστές  της σοσιαλδημοκρατίας  και του καπιταλισμού της καταστροφής , μαζί με πολλούς άδολους  ανυποψίαστους  και διψασμένους για δικαιοσύνη και δημοκρατία  συμπατριώτες μας ,συσπειρώθηκαν  στις  πολιτικές  "μηχανότρατες"  της ΔΗ.ΜΑΡ του "σοβαροφανούς" Κουβέλη, της  "Μαρμελάδας" του Θεοδωράκη και άλλού, συγκροτώντας  έτσι συνειδητά ή ασυνείδητα το εφεδρικό  σώμα  του ντόπιου παραρτήματος της "Νέας Εποχής".

Έχουμε  και τους  διάφορους  μαυραγορίτες  να  μας προκαλούν, προσβάλλοντας  το θρησκευτικό συναίσθημα  εκατομμυρίων  Ορθοδόξων Ελλήνων.

Μιλώ για  εκείνους που  μέσα απο τις διαφημίσεις τους  προτείνουν  στον λαό ως   ψυχοθεραπευτικά  "αντίμετρα"  για την κατάθλιψη  που προξενεί  στα  θύματα της "εθνοσωτηρίου δράσεως" των δωσιλόγων,η πείνα , η ανεργία, η απόγνωση και η εθνική ταπείνωση, την μεταμφίεση ανδρών σε μπαλαρίνες, σε παπάδες, σε τραβεστί , σε  βρυκόλακες, σε κατακερουργημένους κλπ. Και όλα αυτά φυσικά με το "αζημίωτο"

Το λιγότερο  που πρέπει να κάνουμε για αυτούς τους γύπες, είναι να τους στερήσουμε  την τροφή .
Να πάψουμε   να δίνουμε  το υστέρημά  μας  σε αυτά  τα  χυδαία  μπακάλικα  της  διαστροφής  και της εκμετάλευσης, έως ότου  αναγκαστούν να σεβαστούν   τα ιερά και  τα όσια  του ελληνικού λαού  καθώς επίσης και την τσέπη του  στην οποία   εφορμούν σαν  πορτοφολάδες.
Πριν παραθέσουμε  την σχετική  ανάρτηση  των  "Αναβάσεων "  και αφού ζητήσουμε συγνώμη  που δεν ασχοληθήκαμε εγκαίρως  με αυτό το θέμα, θα  θέσουμε ένα ερώτημα: είδατε ποτέ σε κάποιο απο αυτά τα μαυραγορίτικα καταστήματα να πουλούν δίπλα στις "στολές" του Ορθόδοξου παπά καμία στολή "ιμάμη" ή "ραβίνου";

Η εμπορική αλυσίδα Carrefour Ελλάς καθώς καί τά JUMBO προκαλούν με βλάσφημα εκθέματα

Έκθεμα στο Carrefour Πυλαίας Θεσ/νίκης

Η είσοδος στο Άγιο Τριώδιο δυστυχώς με την καθοδήγηση και την αποχαύνωση που δημιουργούν τα ΜΜΕ ταυτίζεται τα τελευταία χρόνια στην συνείδηση πολλών Ελλήνων μέ την...
είσοδο σε μια περίοδο άκρατου ειδωλολατρικού εορτασμού, ξέφρενου γλεντοκοπήματος, αχαλίνωτου ξεφαντώματος, βλάσφημων εκδηλώσεων, χορών, παραστάσεων, μεταμφιέσεων, καρναβαλικών ενδυμασιών.

Τόσο δαιμονική ενέργεια να γινεται δεκτή από ορθόδοξους ἔλληνες βαπτισμένους και μυρωμένους είναι να απορεί κανείς!!! ...Ο Διάβολος γυρίζει τα πράγματα του Θεού πάντα ανάποδα. Ενώ η αγία μας Εκκλησία μας εισάγει σε μια περίοδο που προκαλεί κατάνυξη στους πιστούς, και μας προσκαλεί σέ επιστροφή μετανοίας στον Θεό,  με σκοπό να ζητήσουμε και να πετύχουμε τη συγχώρηση για ό,τι αμαρτία κάναμε ως τώρα, ο διάβολος ανοίγει το γλεντοκόπημα και τις βλάσφημες διασκεδάσεις, όπως έλεγε ο μακαριστός π. Αθανάσιος Μυτιληναίος

Εδώ έχουμε μια τέτοια βλασφημία προς τον λειτουργό της Εκκλησίας τον Ορθόδοξο κληρικό, η οποία όμως ενεργοποίησε την πνευματική ευαισθησία της εν Χριστώ αδελφής Ελένης, η οποία διαμαρτυρόμενη όπως θα δείτε σε συγκεκριμένο κατάστημα της αλυσίδας Carrefour - Μαρινόπουλος, κατάφερε να αποσύρουν τα βλάσφημα εκθέματα.
Ευχόμαστε να βρει εν Χριστώ μιμητές ανάμεσά μας, έτσι ώστε όχι μόνο να τα αποσύρουν από παντού, αλλά να μην θελήσουν και έτερες πολυεθνικές εμπορικές αλυσίδες να προσβάλλουν και να ποδοπατήσουν τα ιερά σύμβολά μας. Αν δεν τα αποσύρουν μηνύστε τους ομαδικά.



Ανάλογα βλασφημα εκθέματα υπάρχουν καί στα JUMBO. Συγκεκριμένα, στις κυριακάτικες εφημερίδες τα JUMBO διαφήμιζαν αποκριάτικες στολές για ενηλίκους, ανάμεσα στις οποίες φιγουράριζε σε περίοπτη θέση ο «αρχιμανδρίτης με σταυρό»! 
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΑΛΟΓΑ ΒΛΑΣΦΗΜΑ ΕΚΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΚΩΜΩΔΟΥΝ ΤΑ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΙΕΡΑ... Ο ΘΕΟΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΥΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ... ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΟΝΤΩΣ ΠΑΡΑΚΑΝΕΙ...

Το ερώτημα που γίνεται σ΄αυτές τις περιπτώσεις είναι πάντα το ίδιο. Τι θα συνέβαινε αν στην θέση του ορθόδοξου ιερέα, του ιερού Σταυρού, είχαμε μια στολή ραββίνου ή μουφτή πού βεβηλώνει τα ιερά τους σύμβολα;Προ πάντων όμως ας ελεγχθοῦμε εμείς ως χριστιανοί για την αδιαφορία μας οταν υβρίζεται η μητέρα μας Εκκλησία και οι αντιπρόσωποι του Χριστού μας και ας κινητοποιηθούμε δυναμικά ώστε να πάψουν τα δαιμονικά καρναβάλια και η ασέβεια-βεβήλωση των ιερών και οσίων μας. Διαφορετικά θα μας βρει η οργη του Θεού και η δικαιη αυτοτιμωρία μας. Ας μετανοήσουμε επιτέλους για να σωθούμε...
Διαβάστε την εισαγωγή, και την κυρίως επιστολή που εστάλη προς την διεύθυνση Carrefour ΕΛΛΑΣ Α.Ε και προς τον Συνήγορο του Καταναλωτή.


Carrefour Πυλαίας Θεσ/νίκης

Ονομάζομαι Ελένη Ρ. και είμαι μια απλή ορθόδοξη πιστή.

Σας κοινοποιώ επιστολή που έστειλα με courier στα κεντρικά γραφεία της Carrefour ΕΛΛΑΣ, που αφορά τη διακωμώδηση του Τιμίου Σταυρού, των Ορθοδόξων Ιερέων και Ιερών Αμφίων και κατά συνέπεια της Αγίας Πίστεώς μας και του Τριαδικού Θεού μας.

Εάν επρόκειτο για στολή ραββίνου ή, ακόμα χειρότερα, μουφτή, θα γινόταν χαμός στην αλλωμένη και μασωνοκρατούμενη, άλλοτε Ορθόδοξη χώρα μας....

Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου πήγα και η ίδια και διαμαρτυρήθηκα στο Carrefour Πυλαίας Θεσσαλονίκης. Το αποτέλεσμα ήταν να μαζέψουν την ίδια στιγμή τις βλάσφημες "στολές". Και αυτό διότι είναι συνταγματικά κατοχυρωμένος - σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο - ο σεβασμός στη θρησκεία και η μη προσβολή του θρησκευτικού συναισθήματος και των Ιερών Συμβόλων κάθε θρησκείας. Εκεί πατούν άλλωστε, εξ αντιθέτου, για να απομακρύνουν τα ιερά σύμβολα από αίθουσες, δικαστήρια, σχολεία, νοσοκομεία....Ας τους απαντήσουμε χρησιμοποιώντας το ίδιο όπλο!

Παρακαλώ, όσοι μπορείτε να βγείτε εκεί έξω, σε όλη την Ελλάδα και να επισκεφθείτε το πιο κοντινό σας  Carrefour, Carrefour Planet, Carrefour Μαρινόπουλος, Carrefour Express, 5' Μαρινόπουλος, smile market και Ο.Κ. market και να διαπιστώσετε, μέσα στις επόμενες μέρες αν τα προϊόντα έχουν αποσυρθεί. Ανήκουν στον ίδιο όμιλο και είναι πιθανόν να τα έχουν μεταξύ των εμπορευμάτων τους. Είναι πρακτικά αδύνατον να ελεγχθούν όλα, αλλά τουλάχιστον να κάνουμε ό,τι μπορούμε.

Εν αναμονή και της απόκρισής τους στο αίτημά μου για δημόσια "συγγνώμη" εκ μέρους τους στο επόμενο διαφημιστικό φυλλάδιό τους και στον Τύπο,
______________________________

                                                                                
Σημερινό φυλλάδιο carrefour  ΕΔΩ σελ.2
Προς τη Διεύθυνση του Ομίλου Carrefour – Μαρινόπουλος
Αγ. Δημητρίου 63
17 456 Άλιμος
Αθήνα
                                 
 Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2012 
Σας απευθύνω την παρούσα επιστολή για να καταγγείλω την  απαράδεκτη εκ μέρους του Ομίλου που εκπροσωπείτε διατελεσθείσα προσβολή κατά Ιερών Συμβόλων  της Ορθοδόξου Χριστιανικής  πίστεως και κατά συνέπεια του θρησκευτικού μου συναισθήματος, ως Ορθοδόξου Χριστιανής.
Τις τελευταίες μέρες έπεσε στην αντίληψή μου ένα διαφημιστικό βιβλιάριο του Carrefour, το οποίο μοιράστηκε στα γραμματοκιβώτια των πολυκατοικιών. To εν λόγω βιβλιάριο περιείχε, συν τοις άλλοις, φωτογραφίες αποκριάτικων στολών, ανάμεσα στις οποίες υπήρχε και μοντέλο που φορεί «στολή παπά», παραπέμποντας σε Ορθόδοξο Ιερέα.
Το εν λόγω μοντέλο στέκεται σε στάση «δέησης», κοιτώντας περιπαικτικά προς τα άνω, φορώντας ψεύτικη γενειάδα, «ράσο», «καλυμμαύχι» και «πετραχήλι».
Σε μια πρόσφατη βόλτα σε ένα κατάστημα Carrefour είχα την δυνατότητα να διαπιστώσω ιδίοις όμμασι την ύπαρξη, όχι μόνο της στολής αυτής, αλλά και άλλων δύο:
Α) στη φωτογραφία της συσκευασίας της, παρουσιάζεται το μοντέλο με όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά, με την πολύ σημαντική διαφορά ότι φορεί σταυρό και –άκουσον, άκουσον- με το δεξί χέρι ευλογεί με τον τρόπο ευλογίας Ορθοδόξου Ιερέως (ο τρόπος αυτός της ευλογίας στην Αγία μας Εκκλησία παραπέμπει στην Αγία Τριάδα) και στο αριστερό κρατά χειροβομβίδα!!!
Β) στη συσκευασία της στολής αυτής έχουμε το μοντέλο –με ψεύτικη γενειάδα, «ράσο», «καλυμμαύχι», «πετραχήλι» και το Iερό Σύμβολο του Τιμίου Σταυρού (!!!) να κάνει χειρονομία με το δεξί του χέρι αντί του χαρακτηριστικού σημείου της ευλογίας, περιπαίζοντας αυτήν
Και μόνο η ύπαρξη μιας τέτοιας στολής αποτελεί ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ στα Ιερά Σύμβολα και Άμφια της Ορθοδόξου Πίστεως.
Η Ιερά Στολή του Ιερέως δεν αποτελεί αντικείμενο διασκέδασης του αναισχύντου θεσμού του «Καρναβαλιού» που δεν είναι τίποτε άλλο από μια δαιμονική κατάσταση ξέφρενης κώμης και ικανοποίησης παθών που παραπέμπει στον παγανισμό, τη στιγμή που η Αγία μας Εκκλησία ετοιμάζεται να εισέλθει στην περίοδο του Τριωδίου και της Αγίας Τεσσαρακοστής.
Δεν αποτελεί προϊόν προς εμπορική εκμετάλλευση κανενός είδους γενικότερα.
Τα Ιερά Ράσα και Άμφια και ΚΥΡΙΩΣ ο ΤΙΜΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ, πάνω στον οποίο ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός έχυσε το Τίμιο Αίμα Του για τη σωτηρία όλων των ανθρώπων και αποτελεί ύψιστο και προσκυνητό από όλη την Εκκλησία Του Ιερό Σύμβολο και σημείο αναφοράς των Ορθοδόξων πιστών ΔΕΝ ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ.
Προσθετικά εις βάρος της εταιρείας που εκπροσωπείτε λειτουργούν και οι προσβλητικές προσθήκες στη φωτογράφηση (χειροβομβίδα) που δε γνωρίζω σε τι θέλουν να παραπέμψουν, η αποτόλμηση εκ μέρους της να παραστήσει την στάση ιερατικής ευλογίας με το δεξί χέρι επ’ ονόματι της Αγίας Τριάδας, βασικής δογματικής πίστης της Ορθοδοξίας και εν συνεχεία να τη χρησιμοποιήσει παραποιώντας την επιπλέον, αντικαθιστώντας την με περιπαικτική – εφόσον την αλλοιώνει- χειρονομία.
Όπως καταλαβαίνετε, τα παραπάνω αποτελούν πολύ μεγάλη προσβολή του θρησκευτικού μου συναισθήματος  (προσβολή συνταγματικώς κατοχυρωμένη) καθότι χρησιμοποιούνται ιερότατα σύμβολα της πίστης μου – τα οποία ανάγουν σε δογματικές αλήθειες της και - για εμπορικούς και όχι μόνο σκοπούς (διότι, εφόσον προωθούνται –κακώς βεβαίως ούτως ή άλλως- με τρόπο κοροϊδευτικό, ωθούν το κοινό σε μία τέτοια χρήση και θέασή τους). Εν τέλει, η όλη ενέργεια στρέφεται κατά του Αγίου Τριαδικού Θεού, Τον Οποίο λατρεύω ως Ορθόδοξη Χριστιανή.
ΣΥΝΕΠΩΣ ΖΗΤΩ:
1)      ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΕΝ ΛΟΓΩ «ΣΤΟΛΩΝ» ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΛΑΔΙΑ ΤΟΥΣ (Carrefour express, Smile, O.K. κλπ)
2)      ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΑΡΙΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΠΟΥ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΩ «ΣΤΟΛΗ»
3)      ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΓΡΑΠΤΗ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ  ΣΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΝΕΙΜΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΝΤΥΠΟ ΤΥΠΟ
Η παρούσα επιστολή έχει κοινοποιηθεί στα γνωστότερα χριστιανικά Blogs, με απήχηση σε μεγάλα ποσοστά του ελληνικού πληθυσμού.
Εάν δεν ικανοποιήσετε τα παραπάνω αιτήματα θα κινηθώ νομικά προσωπικώς και θα ακολουθήσουν και άλλοι εν Χριστώ αδελφοί που έχουν ενοχληθεί και ιδιαιτέρως θορυβηθεί.
Εν αναμονή της ΑΜΕΣΗΣ απόκρισής σας,
Ελένη Ρ.
____________________

Τα πλήρη στοιχεία της εν Χριστώ αδελφής Ελένης, καθώς και τα τηλέφωνα, και η διεύθυνσή της είναι στην κατοχή μας.

Πέρυσι οι μαυρόψυχοι του Jumbo απευθυνόμενοι σε ΑΝΗΛΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ,διαφήμιζαν την καρναβαλίστικη πραμάτεια τους λέγοντας τους ότι όλα μοιάζουν πορνό.



Εξώδικη διαμαρτυρία σε Carrefour και Jumbo


Όσον αφορά τα βλάσφημα εκθέματα στα Carrefour, Jumbo και αλλού, μας ενημερώνουν πως από την ημερομηνία της πρώτης επιστολής έχουν γίνει πολλές οχλήσεις από χριστιανούς σε καταστήματα Carrefour, Jumbo καθώς και σε μικρά εποχιακά καταστήματα, αλλά και έγγραφες διαμαρτυρίες στα φύλλα παραπόνων, e-mails προς τους παραπάνω αλλά και στην προμηθεύτρια εταιρεία, fax προς όλους αυτούς αλλά και στο ΚΕΠΚΑ, ΙΝΚΑ κ.α. από δεκάδες ανθρώπους.

Μας ενημέρωσαν ακόμα ότι το θέμα ανακοινώθηκε σε ραδιοφωνικούς σταθμούς.
Σχετική επιστολή έλαβε από τρεις αδελφούς και ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος.

Ακολουθούν τα κείμενα των εξώδικων επιστολων σε Carrefour και Jumbo, με κοινοποίηση στην προμηθεύτρια εταιρεία μέ τήν ἐπωνυμία ΄΄ΝΙΚΗ ΚΟΥΣΤΕΝΗ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.΄΄πού ἑδρεύει στήν Ἀθήνα, ὁδός Εὐάδνης 8, Κεραμεικός, τηλ. 210-3460418, Τ.Κ. 11854


ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΔΗΛΩΣΗ
Τῆς Ἑλένης  Ρ.
ΠΡΟΣ
Τήν  Διεύθυνση τοῦ Ὁμίλου Carrefour – Μαρινόπουλος Α.Ε., πού ἑδρεύει στήν Ἀθήνα καί στήν ὁδό Ἁγ. Δημητρίου 63,  Ἄλιμος Ἀθηνῶν Τ.Κ. 17 456.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ καί στήν κατασκευάστρια ἑταιρεία μέ τήν ἐπωνυμία ΄΄ΝΙΚΗ ΚΟΥΣΤΕΝΗ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.΄΄πού ἑδρεύει στήν Ἀθήνα, ὁδός Εὐάδνης 8, Κεραμεικός, τηλ. 210-3460418, Τ.Κ. 11854.
------------------------------------------------------------------------------------------------
Ἡ εἴσοδος στό Ἅγιο Τριώδιο πού ἔχει καθιερώσει ἡ Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία, μᾶς  εἰσάγει σέ μία προεορταστική περίοδο τοῦ Πάσχα, μέ ἰδιαίτερη κατάνυξη καί εὐφροσύνη πνευματική γιά τούς πιστούς, καί μᾶς προσκαλεῖ σέ ἐπιστροφή μετανοίας στόν Θεό,  μέ σκοπό νά ζητήσουμε καί νά πετύχουμε τή συγχώρηση τῶν ἁμαρτιῶν μας.
Τίς τελευταῖες μέρες ἔπεσε στήν ἀντίληψή μου ἕνα διαφημιστικό φυλλάδιο τοῦ ὁμίλου Carrefour Μαρινόπουλος Α.Ε. , πού ἀναφέρεται στά καταστήματα Carrefour, τό ὁποῖο μοιράστηκε στά γραμματοκιβώτια τῶν πολυκατοικιῶν. To ἐν λόγῳ φυλλάδιο περιεῖχε, σύν τοῖς ἄλλοις, φωτογραφίες ἀποκριάτικων στολῶν, ἀνάμεσα στίς ὁποῖες ὑπῆρχε καί μοντέλο πού φορεῖ «στολή παπά», παραπέμποντας σέ Ὀρθόδοξο Ἱερέα, ἔχοντας δίπλα του μία χορεύτρια. Τό ἐν λόγῳ μοντέλο στέκεται σέ στάση «δέησης», κοιτώντας περιπαικτικά πρός τά ἄνω, φορώντας ψεύτικη γενειάδα, «ράσο», «καλυμμαύχι» καί «πετραχήλι». Ἡ δέ «χορεύτρια» τείνει ἐπίσης τά χέρια πρός τά πάνω, σέ στάση χορευτική, παραπέμποντας σέ ἀναπόφευκτο συνειρμό.
Σέ μία πρόσφατη ἐπίσκεψή μου σέ ἕνα κατάστημα Carrefour εἶχα τήν δυνατότητα νά διαπιστώσω ἰδίοις ὄμμασι τήν ὕπαρξη, ὄχι μόνο τῆς στολῆς αὐτῆς, ἀλλά καί ἄλλων δύο. Συγκεκριμένα:
Α) στή φωτογραφία τῆς συσκευασίας τῆς πρώτης στολῆς, παρουσιάζεται ἕνα μοντέλο μέ ὅλα τά παραπάνω χαρακτηριστικά, μέ τήν πολύ σημαντική διαφορά ὅτι φορεῖ Σταυρό καί μέ τό δεξί χέρι «εὐλογεῖ» μέ τόν τρόπο εὐλογίας Ὀρθοδόξου Ἱερέως (ὁ τρόπος αὐτός τῆς εὐλογίας στήν Ἁγία μας Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία παραπέμπει στήν Ἁγία Τριάδα) καί στό ἀριστερό κρατᾶ χειροβομβίδα!!!
Β) στή συσκευασία τῆς δεύτερης στολῆς ἔχουμε τό μοντέλο –μέ ψεύτικη γενειάδα, «ράσο», «καλυμμαύχι», «πετραχήλι» καί τό Ἱερό Σύμβολο τοῦ Τιμίου Σταυροῦ (!!!) νά κάνει χειρονομία μέ τό δεξί του χέρι ἀντί τοῦ χαρακτηριστικοῦ σημείου τῆς εὐλογίας, περιπαίζοντας κατά κάποιον τρόπο αὐτήν.
Ἐπειδή ἡ ὕπαρξη καί διακίνηση γιά ἐμπορικούς λόγους μίας τέτοιας στολῆς ἀποτελεῖ βλασφημία καί προσβολή στά Ἱερά Σύμβολα καί  Ἄμφια τῆς Ὀρθοδόξου Πίστεως, ἀλλά καί προσβολή πρός τό λειτουργό τῆς Ἐκκλησίας, ἤτοι τόν Ὀρθόδοξο κληρικό. Ἡ Ἱερή Στολή τοῦ Ἱερέως δέν ἀποτελεῖ ἀντικείμενο διασκέδασης τοῦ ἐπαίσχυντου θεσμοῦ τοῦ «Καρναβαλιοῦ» πού δέν εἶναι τίποτε ἄλλο ἀπό μία δαιμονική κατάσταση ξέφρενης κώμης καί ἱκανοποίησης παθῶν πού παραπέμπει στόν παγανισμό, τή στιγμή πού ἡ Ἁγία μας Ἐκκλησία ἔχει εἰσέλθει στήν περίοδο τοῦ Τριωδίου καί ἀκολούθως τῆς Ἁγίας Τεσσαρακοστῆς. Μέ τόν τρόπο αὐτόν συντελεῖται ἀσέβεια-βεβήλωση τῶν ἱερῶν καί ὁσίων μας, ἀφοῦ ἡ διακίνηση τῆς παραπάνω στολῆς σκοπεύει στή διακωμώδηση τοῦ Τιμίου Σταυροῦ, τῶν Ὀρθοδόξων Ἱερέων καί τῶν Ἱερῶν Ἀμφίων καί κατά συνέπεια στή διακωμώδηση τῆς ἴδιας τῆς Ἐκκλησίας καί τοῦ Προσώπου τοῦ Θεοῦ καί Κυρίου Ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ, ἐφόσον ὁ Ὀρθόδοξος Ἱερέας ἀποτελεῖ ἐπίγειο τύπο Του στήν στρατευομένη Ἐκκλησία, μέλη τῆς Ὁποίας εἶναι οἱ Ὀρθόδοξοι πιστοί.
Ὅπως καταλαβαίνετε, τά παραπάνω ἀποτελοῦν πολύ μεγάλη προσβολή τοῦ θρησκευτικοῦ μου συναισθήματος  (προσβολή συνταγματικῶς κατοχυρωμένη) καθότι χρησιμοποιοῦνται περιπαικτικά, ἱερότατα σύμβολα τῆς πίστης μου – τά ὁποία ἀνάγουν σέ δογματικές ἀλήθειές της  - γιά ἐμπορικούς καί μόνο σκοπούς καί δή τό κέρδος.
Ἐπειδή  εἶναι συνταγματικά κατοχυρωμένος - σέ Ἐθνικό καί Εὐρωπαϊκό ἐπίπεδο - ὁ σεβασμός στή θρησκεία καί ἡ μή προσβολή τοῦ θρησκευτικοῦ συναισθήματος καί τῶν ἱερῶν συμβόλων κάθε θρησκείας.
Ἐπειδή τό Ἱερό Ράσο, τό Ἱερό Πετραχήλι καί κυρίως ὁ Τίμιος Σταυρός, πάνω στόν ὁποῖο ὁ Κύριος Ἡμῶν Ἰησοῦς Χριστός ἔχυσε τό Τίμιο Αἷμα Του γιά τή σωτηρία ὅλων τῶν ἀνθρώπων, ἀποτελοῦν ὕψιστα θρησκευτικά σύμβολα τῆς Ἐκκλησίας καί σημεῖο ἀναφορᾶς τῶν Ὀρθοδόξων πιστῶν καί ἑπομένως ΔΕΝ ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ.
 Ἐπειδή μέ βάση τό ἄρθρο 3 τοῦ Συντάγματος, καθιερώνεται ὡς ἐπικρατοῦσα θρησκεία τοῦ κράτους ἡ τῆς Ἀνατολικῆς Ὀρθόδοξης τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησίας, τήν ὁποία ὀφείλουν νά σέβονται ὅλοι, τιμώντας τά ἱερά αὐτῆς σύμβολα.
Ἐπειδή μέ τήν παροῦσα ὀφείλω καί ἐπιθυμῶ νά καταγγείλω τήν  ἀπαράδεκτη ἐκ μέρους τοῦ Ὁμίλου πού ἐκπροσωπεῖτε ἐνέργεια προσβολῆς τῶν Ἱερῶν Συμβόλων  τῆς Ὀρθοδόξου Χριστιανικῆς  Πίστεως, μεταξύ αὐτῶν τό ράσο τοῦ Ὀρθόδοξου Ἱερέα, τό καλυμμαύχι, τό ἱερό πετραχήλι καί τόν Τίμιο Σταυρό, καί κατά συνέπεια τοῦ θρησκευτικοῦ μου συναισθήματος, ὡς Ὀρθόδοξης  Χριστιανῆς.
 Ἐπειδή ἡ ἀποδοχή ἀπό μέρους σας διακίνησης γιά ἐμπορικούς σκοπούς μέ σκοπό τό κέρδος, προϊόντων πού προσβάλλουν εὐθέως τό θρησκευτικό συναίσθημα ὅλων τῶν Ἑλλήνων Ὀρθοδόξων Χριστιανῶν, μεταξύ αὐτῶν καί τό δικό μου, εἶναι εὐθέως ἀντισυνταγματική γιατί ἀντιβαίνει στό δικαίωμά μου νά ἀπολαμβάνω ἀκώλυτα τό δικαίωμα τῆς ἐλευθερίας τῆς θρησκευτικῆς μου συνείδησης καί μή προσβολῆς τῶν Ἱερῶν Συμβόλων της.
ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ  γιά τή συμπεριφορά σας, ἡ ὁποία προσβάλλει εὐθέως τό θρησκευτικό συναίσθημα τόσο τό δικό μου, ὅσο καί κάθε Ὀρθόδοξου Χριστιανοῦ,
ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΩ ὅπως προβεῖτε ἐντός τριῶν (3) ἡμερῶν ἀπό τήν ἐπίδοση σέ ἐσᾶς τῆς παρούσας ἐξωδίκου:
1)  Στήν ἄμεση ἀπομάκρυνση τῶν παραπάνω στολῶν ἀπό ὅλα τά καταστήματά σας σέ ὅλη τήν Ἑλληνική Ἐπικράτεια καί
2) Στήν ἄμεση ἀπόσυρση ὅλων τῶν διαφημιστικῶν βιβλιαρίων, ἐντύπων καί κάθε ἄλλης σχετικῆς διαφημίσεως πού περιέχουν τή φωτογραφία τοῦ μοντέλου πού φορᾶ τήν παραπάνω στολή.
Διαφορετικά ἐάν δέν προβεῖτε στίς παραπάνω ὀφειλόμενες ἐνέργειές σας,
ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΩ ὅτι θά προβῶ ἄμεσα σέ καταγγελία στό Ἰνστιτοῦτο Προστασίας Καταναλωτῆ, στό Συνήγορο τοῦ Καταναλωτῆ, καθώς καί σέ κατάθεση αἴτησης ἀσφαλιστικῶν μέτρων μέ αἴτημα τήν ἀπαγόρευση διακίνησης τῶν παραπάνω προσβλητικῶν γιά τήν πίστη μου ἐμπορευμάτων σας, ἐπιφυλασσόμενη καί σέ κατάθεση μήνυσης ἐναντίον σας γιά τήν προσβολή θρησκευτικῶν συμβόλων, (Τίμιος Σταυρός, Ράσο, Πετραχήλι, Καλυμμαύχι, κ.λ.π.).
Ἁρμόδιος δικαστικός ἐπιμελητής καλεῖται νά ἐπιδώσει νόμιμα τήν παροῦσα πρός αὐτούς πού ἀπευθύνεται, προκειμένου νά λάβουν γνώση καί γιά τίς νόμιμες συνέπειες, ἀντιγράφοντας αὐτήν ὁλόκληρη στήν ἔκθεση ἐπιδόσεώς του.
                                                                                 Θεσσαλονίκη  16-02-2012
Ἡ Ἐξωδίκως Διαμαρτυρόμενη
______________________________________________
  ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΔΗΛΩΣΗ
Τῆς Ἑλένης  Ρ.  τοῦ …………… καί τῆς ………………………, κατοίκου Θεσσαλονίκης, ὁδός  …………………………………………
ΠΡΟΣ
Τή   Διεύθυνση  τοῦ  Ὁμίλου JUMBO Α.Ε.,  πού  ἑδρεύει  στήν  Ἀθήνα καί στήν ὁδό Κύπρου 9 & Ὕδρας, περιοχή Μοσχάτου
Τ.Κ.  18346.
------------------------------------------------------------------------------------------------
 Ἡ εἴσοδος στό Ἅγιο Τριώδιο πού ἔχει καθιερώσει ἡ Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία, μᾶς  εἰσάγει σέ μία προεορταστική περίοδο τοῦ Πάσχα, μέ ἰδιαίτερη κατάνυξη καί εὐφροσύνη πνευματική γιά τούς πιστούς, καί μᾶς προσκαλεῖ σέ ἐπιστροφή μετανοίας στόν Θεό,  μέ σκοπό νά ζητήσουμε καί νά πετύχουμε τή συγχώρηση τῶν ἁμαρτιῶν μας.
Τίς τελευταῖες μέρες ἔπεσε στήν ἀντίληψή μου μία ὁλοσέλιδη διαφήμιση τοῦ ὁμίλου JUMBO Α.Ε. σέ κυριακάτικες ἐφημερίδες, πού διαφήμιζε ἀποκριάτικες στολές γιά ἐνήλικους, ἀνάμεσα στίς ὁποῖες ὑπῆρχε καί μία φωτογραφία μέ τόν τίτλο «στολή ἀρχιμανδρίτη μέ σταυρό», μέ μοντέλο πού φέρει ψεύτικη γενειάδα, «ράσο», Σταυρό «καλυμμαύχι» καί «πετραχήλι». Διαπίστωσα ἐπίσης τήν ὕπαρξη τῆς ἐν λόγῳ στολῆς στά ράφια καταστημάτων τοῦ ὁμίλου JUMBO Α.Ε..
Ἐπειδή ἡ ὕπαρξη καί διακίνηση γιά ἐμπορικούς λόγους μίας τέτοιας στολῆς ἀποτελεῖ βλασφημία καί προσβολή στά Ἱερά Σύμβολα καί Ἄμφια τῆς Ὀρθοδόξου Πίστεως, ἀλλά καί προσβολή πρός τό λειτουργό της Ἐκκλησίας, ἤτοι τόν Ὀρθόδοξο κληρικό. Ἡ Ἱερή Στολή τοῦ Ἱερέως δέν ἀποτελεῖ ἀντικείμενο διασκέδασης τοῦ ἐπαίσχυντου θεσμοῦ τοῦ «Καρναβαλιοῦ» πού δέν εἶναι τίποτε ἄλλο ἀπό μία δαιμονική κατάσταση ξέφρενης κώμης καί ἱκανοποίησης παθῶν πού παραπέμπει στόν παγανισμό, τή στιγμή πού ἡ Ἁγία μας Ἐκκλησία ἔχει εἰσέλθει στήν περίοδο τοῦ Τριωδίου καί ἀκολούθως τῆς Ἁγίας Τεσσαρακοστῆς. Μέ τόν τρόπο αὐτόν συντελεῖται ἀσέβεια-βεβήλωση τῶν ἱερῶν καί ὁσίων μας, ἀφοῦ ἡ διακίνηση τῆς παραπάνω στολῆς σκοπεύει στή διακωμώδηση τοῦ Τιμίου Σταυροῦ, τῶν Ὀρθοδόξων Ἱερέων καί τῶν Ἱερῶν Ἀμφίων καί κατά συνέπεια στή διακωμώδηση τῆς ἴδιας τῆς Ἐκκλησίας καί τοῦ Προσώπου τοῦ Θεοῦ καί Κυρίου Ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ, ἐφόσον ὁ Ὀρθόδοξος Ἱερέας ἀποτελεῖ ἐπίγειο τύπο Του στήν στρατευομένη Ἐκκλησία, μέλη τῆς Ὁποίας εἶναι οἱ Ὀρθόδοξοι πιστοί.
Ὅπως καταλαβαίνετε, τά παραπάνω ἀποτελοῦν πολύ μεγάλη προσβολή τοῦ θρησκευτικοῦ μου συναισθήματος  (προσβολή συνταγματικῶς κατοχυρωμένη) καθότι χρησιμοποιοῦνται περιπαικτικά, ἱερότατα σύμβολα τῆς πίστης μου – τά ὁποῖα ἀνάγουν σέ δογματικές ἀλήθειές της  - γιά ἐμπορικούς καί μόνο σκοπούς καί δή τό κέρδος.
Ἐπειδή  εἶναι συνταγματικά κατοχυρωμένος - σέ Ἐθνικό καί Εὐρωπαϊκό ἐπίπεδο - ὁ σεβασμός στή θρησκεία καί ἡ μή προσβολή τοῦ θρησκευτικοῦ συναισθήματος καί τῶν ἱερῶν συμβόλων κάθε θρησκείας.
Ἐπειδή τό Ἱερό Ράσο, τό Ἱερό Πετραχήλι καί κυρίως ὁ Τίμιος Σταυρός, πάνω στόν ὁποῖο ὁ Κύριος Ἡμῶν Ἰησοῦς Χριστός ἔχυσε τό Τίμιο Αἷμα Του γιά τή σωτηρία ὅλων τῶν ἀνθρώπων ἀποτελοῦν ὕψιστα θρησκευτικά σύμβολα τῆς Ἐκκλησίας καί σημεῖο ἀναφορᾶς τῶν Ὀρθοδόξων πιστῶν καί ἑπομένως ΔΕΝ ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ.
Ἐπειδή μέ βάση τό ἄρθρο 3 τοῦ Συντάγματος, καθιερώνεται ὡς ἐπικρατοῦσα θρησκεία τοῦ κράτους ἡ τῆς Ἀνατολικῆς Ὀρθόδοξης τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησίας, τήν ὁποία ὀφείλουν νά σέβονται ὅλοι, τιμώντας τά ἱερά αὐτῆς σύμβολα.
Ἐπειδή μέ τήν παροῦσα ὀφείλω καί ἐπιθυμῶ νά καταγγείλω τήν  ἀπαράδεκτη ἐκ μέρους τοῦ Ὁμίλου πού ἐκπροσωπεῖτε ἐνέργεια προσβολῆς τῶν Ἱερῶν Συμβόλων  τῆς Ὀρθοδόξου Χριστιανικής  πίστεως, μεταξύ αὐτῶν τό ράσο τοῦ Ὀρθόδοξου Ἱερέα, τό καλυμμαύχι, τό ἱερό πετραχήλι καί τόν Τίμιο Σταυρό, καί κατά συνέπεια τοῦ θρησκευτικοῦ μου συναισθήματος, ὡς Ὀρθόδοξης  Χριστιανῆς.
 Ἐπειδή ἡ ἀποδοχή ἀπό μέρους σας διακίνησης γιά ἐμπορικούς σκοπούς μέ σκοπό τό κέρδος, προϊόντων πού προσβάλλουν εὐθέως τό θρησκευτικό συναίσθημα ὅλων τῶν Ἑλλήνων Ὀρθοδόξων Χριστιανῶν, μεταξύ αὐτῶν καί τό δικό μου, εἶναι εὐθέως ἀντισυνταγματική γιατί ἀντιβαίνει στό δικαίωμά μου νά ἀπολαμβάνω ἀκώλυτα τό δικαίωμα τῆς ἐλευθερίας τῆς θρησκευτικῆς μου συνείδησης καί μή προσβολῆς τῶν Ἱερῶν Συμβόλων της.
ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ  γιά τή συμπεριφορά σας, ἡ ὁποία προσβάλλει εὐθέως τό θρησκευτικό συναίσθημα τόσο τό δικό μου, ὅσο καί κάθε Ὀρθόδοξου Χριστιανοῦ,
ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΩ ὅπως προβεῖτε ἐντός τριῶν (3) ἡμερῶν ἀπό τήν ἐπίδοση σέ ἐσᾶς τῆς παρούσας ἐξωδίκου:
1)  Στήν ἄμεση ἀπομάκρυνση τῶν παραπάνω στολῶν ἀπό ὅλα τά καταστήματά σας σέ ὅλη τήν Ἑλληνική Ἐπικράτεια καί
2)  Στήν ἄμεση ἀπόσυρση ὅλων τῶν διαφημιστικῶν βιβλιαρίων, ἐντύπων καί κάθε ἄλλης σχετικῆς διαφημίσεως πού περιέχουν τή φωτογραφία τοῦ μοντέλου πού φορᾶ τήν παραπάνω στολή.
Διαφορετικά ἐάν δέν προβεῖτε στίς παραπάνω ὀφειλόμενες ἐνέργειές σας,
ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΩ ὅτι θά προβῶ ἄμεσα σέ καταγγελία στό Ἰνστιτοῦτο Προστασίας Καταναλωτή, στό Συνήγορο τοῦ Καταναλωτῆ, καθώς καί σέ κατάθεση αἴτησης ἀσφαλιστικῶν μέτρων μέ αἴτημα τήν ἀπαγόρευση διακίνησης τῶν παραπάνω προσβλητικῶν γιά τήν πίστη μου ἐμπορευμάτων σας, ἐπιφυλασσόμενη καί σέ κατάθεση μήνυσης ἐναντίον σας γιά τήν προσβολή θρησκευτικῶν συμβόλων, (Τίμιος Σταυρός, Ράσο, Πετραχήλι, Καλυμμαύχι, κ.λ.π.).
Ἁρμόδιος δικαστικός ἐπιμελητής καλεῖται νά ἐπιδώσει νόμιμα τήν παροῦσα πρός αὐτούς πού ἀπευθύνεται, προκειμένου νά λάβουν γνώση καί γιά τίς νόμιμες συνέπειες, ἀντιγράφοντας αὐτήν ὁλόκληρη στήν ἔκθεση ἐπιδόσεώς του.
                                                                                 Θεσσαλονίκη  16-02-2012
Ἡ Ἐξωδίκως Διαμαρτυρόμενη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου