«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

Οχι μόνο δεν πλήρωσε πρόστιμο, αλλά πήρε και επιχορήγηση!

Δεν έχει τέλος το σκάνδαλο με την Ακρόπολις Χρηματιστηριακή
Την ώρα που χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις «στενάζουν» κάτω από την πίεση της οικονομικής κρίσης, σε μια συγκυρία που τα λουκέτα μετατράπηκαν σε καθημερινή συνήθεια για χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους Έλληνες, η γαλάζια διακυβέρνηση τόλμησε όχι μόνο να βάλει πλάτη στις χρηματιστηριακές «αλχημείες» της Ακρόπολις Χρηματιστηριακής, όχι μόνο να της παραγράψει ένα τεράστιο πρόστιμο – θυμάστε την πρόσφατη αποκάλυψη Σαχινίδη για το “σβήσιμο” των 5,5 δισ. ευρώ αλλά και να της χαρίσει από πάνω επιχορήγηση! 
Ο λόγος για την  τοποθέτηση της εταιρείας στο πρόγραμμα «Ψηφιακό Μέλλον» του τέως υπουργείου Ανάπτυξης κατά το 2007. Μια δηλαδή χρονιά μετά την ηχηρή αποκάλυψη του σκανδάλου που συντάραξε το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, η εταιρεία εντάχθηκε στον κύκλο χρηματοδότησης της γενικής γραμματείας βιομηχανίας λαμβάνοντας μάλιστα το ποσό των 481.808 ευρώ. 
Πιο συγκεκριμένα, to 2007 ήταν που εγκρίθηκε η συμμετοχή και τελική επιχορήγηση των εμπλεκόμενων στο σκάνδαλο των ομολόγων εταιρειών «Ακρόπολις Χρηματιστηριακή» και «Noisis Συμβουλευτική» στο πρόγραμμα «ψηφιακό Μέλλον». 
Οι δύο εταιρείες  έλαβαν από 481.808 ευρώ και 290.415 ευρώ αντίστοιχα, θεωρούμενες ως
μικρομεσαίες με σκοπό  την «ψηφιακή» τους αναβάθμιση. Κι όλα αυτά ενώ ήδη το σκάνδαλο των  ομολόγων είχε έλθει στην επιφάνεια καθώς οι εκταμιεύσεις των εν λόγω χρημάτων του ψηφιακού μέλλοντος πραγματοποιήθηκαν στα μέσα του 2007. 
Σε μια στιγμή που  η κυβέρνηση βρισκόταν απολογούμενη για την πορεία των χρημάτων των κρατικών ασφαλιστικών φορέων λοιπόν, η ίδια με την υπογραφή της έδινε το πράσινο φως της πρόσθετης χρηματοδότησης σε μια εταιρεία στην οποία έβαλε λουκέτο η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (επομένως χάθηκαν και τα χρήματα που το ελληνικό Δημόσιο έδωσε).
 protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου