«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Χάκερ διείσδυσε σε ηλεκτρονική σελίδα των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων

sportime.gr

Κατάφερε να παραβιάσει τα δεδομένα ηλεκτρονικής σελίδας των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων ο Τιν Κοντ ένας Ρουμάνος χάκερ, που παλαιότερα είχε βρει «ανοίγματα» στην επίσημη σελίδα της Αμερικανικής Υπηρεσίας Αεροναυτικής και Διαστήματος (NASA),...

Κάνουμε λόγο για τη σελίδα Army Housing OneStop, που εξειδικεύεται στην χορήγηση πληροφοριών και διευκολύνσεων οι οποίες έχουν σχέση με προσωπικά δεδομένα Αμερικανών στρατιωτών, πάνω σε θέματα παροχής υπηρεσιών στέγης. Ο συγκεκριμένος χάκερ, μπήκε ο ίδιος στα δεδομένα 75 ηλεκτρονικών τραπεζών πληροφοριών του κεντρικού σέρβερ της παραπάνω σελίδας, από τις οποίες θα ήταν δυνατόν να αποσπάσει «εμπιστευτικές» πληροφορίες.

Η μέθοδος SQL (Structured Query Language), ήταν εκείνη που χρησιμοποιήθηκε για την «παραβίαση» της αναφερόμενης ηλεκτρονικής σελίδας και αυτή είναι η μέθοδος που επίσης μεταχειρίζονται οι χάκερ όταν σκοπεύουν να εντοπιστούν τα αδύναμα «κλειδιά» ασφαλείας των ηλεκτρονικών σελίδων που θέλουν να παραβιάσουν.

Το ζήτημα είναι πολύ σπουδαίο και χρήζει άμεσης επέμβασης από την ειδική υπηρεσία που έχουν οργανώσει οι Αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, για τη διεξαγωγή επιχειρήσεων ηλεκτρονικής ασφάλειας των σελίδων τους στο Διαδίκτυο (cyber-patrolling).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου