«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Δημήτρης Κιτσίκης:"Η Ελλάδα θα ενωθεί με την Τουρκία" ( Τι άλλο θ΄ακούσουμε Θεέ μου;)



"...Πλέον η ιστορική μέρα της ανακήρυξης της ανεξαρτησίας από τους Οθωμανούς η 25 Μαρτίου 1821, αξιολογείται περισσότερο ως αρχή κατάρρευσης και όχι ως αρχή ελευθερίας..."

(Τάδε έφη  ο   τουρκολόγος  ή κατ΄άλλους τουρκολάγνος  καθηγητής  κ. Δ. Κιτσίκης)

Στην ζούγκλα   όταν  κάποιος άνθρωπος ή ζώο χαροπαλεύει , μαζεύονται  γύρω του  όλα  τα πτωματοφάγα  όρνεα και ζώα. Φαίνεται ότι στην περίπτωση  της  χώρας μας  συμβαίνει ακριβώς το ίδιο.

Τωρα δηλαδή  που έχουμε σκύψει απο τα απανωτά χτυπήματα και  κάποιοι εκτιμούν πως όπου νά ΄ναι θα  ξεψυχήσουμε, άρχισαν να μαζεύονται  όλοι αυτοί που μέχρι χθές παρίσταναν  τους  σπουδαίους ενώ επρόκειτο μόνο για πτωματοφάγα  αρπακτικά.
Μία τέτοια περίπτωση είναι και εκείνη του  περιβόητου  και μέχρι πρότινος  "αξιότιμου"  καθηγητή  κ. Δ. Κιτσίκη.
 
Όπως  διαβάσαμε στην βιογραφία του, η οποία  περιέχεται στην ιστοδελίδα του ομωνύμου ιδρύματος  (στο διοικητικό συμβούλιο του  οποίου  μετέχει παρακαλώ και ο πασίγνωστος  π. Γεώργιος Μεταλληνός):
 "... Ο Δημήτρης Κιτσίκης έγεννήθη στὴν Ἀθήνα τὸ 1935. Καθηγητὴς τοῦ πανεπιστημίου τῆς Ὀττάβας, τακτικὸ μέλος τῆς Βασιλικῆς Ἀκαδημίας τοῦ Καναδᾶ, ἱστορικὸς καὶ ποιητής, εἶναι διανοούμενος παγκοσμίας ἐμβελείας.Ἔλαβε τὸ διδακτορικὸ του ἀπὸ τὴν Σορβόννη τὸ 1962 καὶ ἔκτοτε διδάσκει πολιτικὲς ἰδεολογίες καὶ γεωπολιτική. Εἶναι εἰδικός τῶν Ἑλληνοτουρκικῶν σχέσεων, τῆς Κίνας, τῆς Μέσης Ἀνατολῆς καὶ τῆς Ἰστορίας τῶν διεθνῶν σχέσεων. Τὰ πολυάριθμα βιβλία καὶ ἄρθρα του ἔχουν δημοσιευθῆ σὲ πολλὲς γλῶσσες..." 
- ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ -


Πρόεδρος: Κωνσταντῖνος Καλλίρης (Δήμαρχος)

Ἐπίτιμος πρόεδρος: Καθ. Δημήτρης Ν. Κιτσίκης

Ἀντιπρόεδρος: Δρ. Ἄγις Δ. Κιτσίκης
                                                                                   

Μέλος: Καθ. π. Γεώργιος Δ. Μεταλληνός

Μέλος: Ἰωάννης Καζᾶκος

Μέλος: Βασίλης Δεληβοριᾶς

Μέλος: Διονύσης Λαμπρίδης

Μέλος: Λουκία Μπιζιοῦρα

Μέλος: Βοῦλα Ῥεγκούκου


- ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ -

Πρόεδρος: Δήμαρχος Κωνσταντῖνος Καλλίρης

Ἐπίτιμος πρόεδρος: Καθ. Δημήτρης Ν. Κιτσίκης

Ἀντιπρόεδρος: Δρ. Ἆγις Δ. Κιτσίκης

Προσέξτε !
Στην Ελλάδα  έχουμε το συνήθειο να τιμούμε τους αρίστους της κοινωνίας  συστήνοντας ιδρύματα.Έτσι έχουμε το ίδρυμα Μητσοτάκη , το ίδρυμα Καραμανλή , το ίδρυμα Παπανδρέου ,το ίδρυμα Σημίτη , το ίδρυμα  Δ.Κιτσίκη  κλπ.
Εκτός βέβαια  απο τα ιδρύματα με ονοματεπώνυμο  έχουμε και πλήθος άλλων ιδρυμάτων   που  δραστηριοποιούνται  ως  παράμάγαζα  των  μεγάλων  think tanks της Νέας Τάξης Πραγμάτων.Κάτι δηλαδή σαν την παρεγκεφαλίδα των μεγάλών εγκεφάλων  της παγκόσμιας εξουσίας  (π,χ το γνωστό ΕΛΙΑΜΕΠ).
Πρίν διαβάσετε  το άρθρο της  ομάδας των νέων εφοριακών (http://omadaneoneforiakon.blogspot.com ), είναι αναγκαίο να ξεκαθαρίσουμε πως  τα ψέματα   τελείωσαν  και οι μύθοι  οι οποίοι συντηρούσαν μέχρι χθές την δόξα και το κύρος μερικών  "αρίστων", δεν μπορούν  υπο τις παρούσες συνθήκες να  απορροφήσουν   τους κραδασμούς της  λαϊκής  οργής  , ούτε ασφαλώς να  πείσουν  κανέναν  για την χρησιμότητα του  "νέου πατριωτισμού"  για τον οποίο εργάσθηκαν αόκνως  όλα τα  μεταπολιτευτικά  καθεστώτα.
Ας μάθουν λοιπόν όλοι οι πτωματοφάγοι   "αριστοκράτες" της γνώσης και της εξουσίας , ότι  δεν πεθάναμε ακόμα.
Είμαστε  αποφασισμένοι να  ξεπλύνουμε τις ντροπές που μας φόρτωσαν οι μέχρι τώρα κοσμικές  εξουσίες και  να αγωνιστούμε μέχρι  τέλους  "δια την πίστιν  του Χριστού την Αγίαν  και  δια της πατρίδος  την ελευθερίαν". 
Το ακούσατε  αυτό  κ. Κιτσίκη;
(Περιμένουμε εναγωνίως να ακούσουμε  απο τον  π. Γ. Μεταλληνό  πως παραιτήθηκε απο το Δ.Σ του  ιδρύματος  Κιτσίκη καθώς επίσης να λάβει ξεκάθαρη θέση  για όλες αυτές τις  απαράδεκτες  δηλώσεις του διάσημου "Τουρκολόγου")


Τι άλλο θα ακούσουμε;;; "Η Ελλάδα θα ενωθεί με την Τουρκία"

“Η Ελλάδα που έχει φτάσει στο χείλος της πτώχευσης θα αποκοπεί από την Ευρώπη και θα ενωθεί με την Τουρκία” υποστηρίζει ο καθηγητής Δημήτρης Κιτσίκης , παγκοσμίου φήμης Έλληνας Τουρκολόγος .Ο καθηγητής Κιτσίκης ...
παραδίδει μαθήματα ως επισκέπτης καθηγητής στο πανεπιστήμιο Οικονομικών και Μάνατζμεντ του Γκεντίζ δηλώνει πως «ακόμη και ο πιο φανατικός Έλληνας εθνικιστής σκέπτεται αυτήν τη λύση.»

Ο Κιτσίκης που συνεχίζει την ζωή του σε Καναδά και Ελλάδα, ενημερώνει τους Τούρκους και ξένους μαθητές του σχετικά με τις εξελίξεις.

Ο Κιτσίκης ο οποίος με το βιβλίο του ¨Ελληνοτουρκική Αυτοκρατορία¨ είχε προκαλέσει παγκόσμιο αντίκτυπο πριν 15 χρόνια, λέει πως οι τελευταίες εξελίξεις θα τον δικαιώσουν. Εκφράζει την άποψη πως ο μόνος τρόπος σωτηρίας της οικονομίας της Ελλάδας που έχει φτάσει στο χείλος της πτώχευσης είναι να ανοίξει μια εντελώς νέα περίοδο στις σχέσεις της με την Τουρκία.

« Έχω ένα όνειρο 50 ετών, να επανενωθούνε οι δύο κοινότητες που επί 400 χρόνια ζούσαν αδερφικά στην Οθωμανική περίοδο.» λέει ο καθηγητής προσθέτει ότι «τώρα είναι πολύ πιο ισχυρή η πίστη μου για την πραγματοποίηση του ονείρου μου μιας συνομοσπονδίας των δύο κρατών που θα θέσει υπό την ομπρέλα του και τις γύρω χώρες. Την Ελλάδα που θα αποκοπεί από την Ε.Ε. μπορεί να την σώσει μόνο η Τουρκία. Στην Ελλάδα αυτό συζητείται, ακόμη και ο πιο φανατικός Έλληνας εθνικιστής μιλά για ενότητα Οι συνθήκες ετοίμασαν μια υπέροχη αλλαγή. Πλέον η ιστορική μέρα της ανακήρυξης της ανεξαρτησίας από τους Οθωμανούς η 25 Μαρτίου 1821, αξιολογείται περισσότερο ως αρχή κατάρρευσης και όχι ως αρχή ελευθερίας.»
Ο καθηγητής Κιτσίκης τονίζει πως η ένωση θα προσθέσει ισχύ σε Ελλάδα και Τουρκία. Λέει πως νωρίτερα το μεγαλύτερο εμπόδιο σε αυτό ήταν η Ε.Ε., αλλά πως αυτό το εμπόδιο σιγά σιγά αίρεται. Τονίζει πως πλέον οι σχέσεις Ε.Ε. και Ελλάδας πλέον δεν θα είναι όπως παλιά και λέει πως 
«ο αείμνηστος πρόεδρος της Δημοκρατίας Τουργκούτ Οζάλ με τον οποίο είχα δουλέψει μαζί του για κάποιο διάστημα, στήριζε το όνειρο μου αλλά τότε συνθήκες δεν είχαν ωριμάσει ακόμη. Τώρα είναι ο καιρός. Είμαι έτοιμος να μεσολαβήσω ανάμεσα στις δύο χώρες, να αναλάβω κάθε είδους καθήκοντα.
Αυτό το θέμα σύντομα θα συζητηθεί πολύ περισσότερο. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ερχόμαστε αντιμέτωποι ο ένας με τον άλλο, ενώ υπάρχουν πολλοί λόγοι που μας ενώνουν. Είμαι αισιόδοξος. Η οικονομική κρίση που εμφανίστηκε στην Ευρώπη και επηρεάζει πιο πολύ την Ελλάδα, θα δείτε ότι θα αλλάξει πολλά πράματα».
http://www.turkishgreeknews.org/i-ellada-tha-enothei-me-tin-tourkia-7219.html 

1 σχόλιο:

  1. Το τραγελαφικό είναι ότι νομίζει πως αντικατοπτρίζει τις σκέψεις της πλειοψηφίας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή