«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Το τσιπ είναι έτοιμο. Εσείς?

Την καθιέρωση της λεγόμενης Κάρτας του Πολίτη με την οποία θα διασυνδέονται ηλεκτρονικά όλες οι υπηρεσίες του Δημοσίου προωθεί η κυβέρνηση. Στην κάρτα θα ενσωματωθούν ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, αλλά και δεδομένα που έχουν σχέση με την υγεία του πολίτη.
Το θέμα συζητήθηκε στη συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση.
Για το ίδιο ζήτημα η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου δήλωσε στον ραδιοσταθμό Αθήνα 984 ότι στόχος του δικού της υπουργείου είναι στην Κάρτα να περιλαμβάνονται και στοιχεία για την υγεία του ενδιαφερόμενου, όπως για παράδειγμα η ομάδα αίματος, τυχόν αλλεργίες κλπ.
«Να μπορεί να έχει τα στοιχεία του, να πηγαίνει στο δημόσιο Νοσοκομείο, στο Κέντρο Υγείας όταν ολοκληρωθεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, να έχει όλα τα στοιχεία τα οποία είναι αναγκαία και απαραίτητα। Και να μην χρειάζεται ούτε γραφειοκρατία, αλλά επίσης να εξυπηρετείται και πολύ γρήγορα» εξήγησε η υπουργός।
πηγή ΝΕΑ ON LINE

2 σχόλια:

  1. Να την πάρουν την καρτούλα, αν τους βαστάει να την φέρουν, οι ΠΑΣΟΚΟΙ ΚΑΙ ΝΔ που την σχεδιάζουν να την φέρουν, και να την ονομάσουμε "κάρτα παρακολούθησης των "εξελιγμένων ανθρωποειδών". Για αυτούς θα έχει βέβαια άλλη τεχνική ονομασία. Πχ CI4, ή SmartConnect τόσο "smart" που είναι τρομάρα τους! Να μπορούν να τους ελέγχουν εκείνους από απόσταση τέτοιοι που είναι, κι όχι εμάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πραγματικά πολύ επικίνδυνο αυτό για τη χώρα. Γνωρίζουμε όλοι ότι σχεδόν τα πάντα παρακολουθούνται από μυστικές και γνωστές υπηρεσίες. Δίκτυο, κινητά και κάποιες κάμερες, αλλά κυρίως δορυφόροι. Τώρα θέλουμε να παραδεχθούμε τη νομιμότητα όλων αυτών των μέσων σκλαβιάς ελεύθερων πολιτών; Η γνώμη μου είναι ότι η κάρτα από μόνη της δεν είναι επικίνδυνη. Το τσιπ όμως είναι. Δεν αφορά το υπουργείο δημόσιας τάξης το πώς περνάει ο ελεύθερος πολίτης την ώρα του. Δεν είναι ούτε εταιρία δημοσκόπησης, ούτε έχει το δικαίωμα αυτό. Αν είναι έτσι τότε να επιτραπούν οι κάμερες ώστε να παρακολουθούνται οι ζωές και οι συναντήσεις όλων των πολιτικών και επιχειρηματιών και να είναι προσβάσιμα επίσης στους πολίτες. Δεν έχω κατηγορηθεί για κάποια εγκληματική ενέργεια, δεν έχουν το δικαίωμα να με παρακολουθούν εμένα και ελεύθερους πολίτες. Υπερασπίζομαι το δίκαιο των ανθρώπων γιατί είμαι άνθρωπος που είναι υποχρεωμένος από τη συνείδησή του να εκφράσει ελεύθερα τη γνώμη του προς όσους έχουν αυτιά να ακούσουν και φώτιση να καταλάβουν.

    http://staroad-view.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή