«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Στο στόχαστρο εμπρηστών δεκάδες αστυνομικοί

Του Βάϊου Σύρου

-Πληθαίνουν ανησυχητικά οι εμπρηστικές επιθέσεις με στόχο τα ιδιωτικά αυτοκίνητα και τις μηχανές αστυνομικών
-Έντονος προβληματισμός για την ανάρτηση προσωπικών δεδομένων και φωτογραφιών στο Διαδίκτυο
-Ανυπεράσπιστοι δηλώνουν οι αστυνομικοί και ζητούν κάλυψη από την ηγεσία για να κάνουν τη δουλειά τους.
Έντονη ανησυχία και προβληματισμό προκαλούν στο σύνολο των χαμηλόβαθμων στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. οι απανωτές επιθέσεις αγνώστων σε βάρος της ιδιωτικής περιουσίας αστυνομικών. Επιθέσεις ιδιαίτερα προκλητικές, που τον τελευταίο καιρό τείνουν να πάρουν τη μορφή επιδημίας.
Είναι γεγονός αναμφισβήτητο πλέον ότι σχεδόν κάθε εβδομάδα, τουλάχιστον ένας αστυνομικός που υπηρετεί σε νευραλγικό πόστο ή σε μάχιμη υπηρεσία γίνεται στόχος αγνώστων δραστών έξω από το
ίδιο του το σπίτι, με τους δράστες να τοποθετούν αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς με γκαζάκια κάτω από τα ιδιωτικό αυτοκίνητο και τη μηχανή του εκάστοτε αστυνομικού.
Κάτι ανάλογο συνέβη και πριν από λίγες ημέρες σε βάρος δύο αστυφυλάκων που υπηρετούν ο ένας στην ΥΑΤ και ο άλλος, που μόλις μετακινήθηκε από τη Συνοδεία Επισήμων όπου υπηρετούσε, στην Τροχαία. Οι επιθέσεις είχαν το χαρακτήρα επιδρομής και έγιναν προφανώς από την ίδια ομάδα ατόμων μέσα σε διάστημα μόλις είκοσι λεπτών ή μία από την άλλη. Ο πρώτος εμπρησμός έγινε στη Νέα Σμύρνη σε μηχανή που ήταν παρκαρισμένη στην πυλωτή πολυκατοικίας και ακολούθησε η επίθεση στη Δάφνη, με αποτέλεσμα να καταστραφούν ολοσχερώς οι δύο μηχανές των αστυνομικών και να υποστούν ζημιές άλλη μία μοτοσικλέτα κι ένα αυτοκίνητο.
Αυτές οι επιθέσεις που έχουν εκδικητικό χαρακτήρα, εκτός από την οικονομική ζημιά που προκαλούν, αποτελούν και μια προσπάθεια εκφοβισμού και κατατρομοκράτησης των αστυνομικών, οι οποίοι κατά καιρούς έχουν εμπλακεί σε συλλήψεις ατόμων που κινούνται κυρίως στον αντιεξουσιαστικό χώρο αλλά και στο χώρο της νύχτας.
Οι σχετικές δικογραφίες που ακολουθούν τις συλλήψεις τέτοιων ατόμων, όπου αναγράφονται και τα πλήρη στοιχεία των αστυνομικών που τους συνέλαβαν, σε πολλές περιπτώσεις γίνονται φεϊγ βολάν και μοιράζονται πόρτα πόρτα σε συγκεκριμένες ομάδες ατόμων.
Τα ίδια και χειρότερα, όπως επισημαίνουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., συμβαίνουν και στο Διαδίκτυο, όπου πάμπολλες φορές έχουν αναρτηθεί σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα φωτογραφίες αστυνομικών, με ονοματεπώνυμο ακόμα και με διεύθυνση κατοικίας. Ένα μικρό αλλά άκρως χαρακτηριστικό παράδειγμα για το τι ακριβώς συμβαίνει στο Διαδίκτυο αποτελεί η παρακάτω ηλεκτρονική ανάληψη ευθύνης της οργάνωσης «Μηδενική ανοχή» για τον εμπρησμό του αυτοκινήτου δύο αστυνομικών. Η φωτογραφία του ενός αστυφύλακα, μάλιστα, ήταν επί μήνες αναρτημένη στο Διαδίκτυο.
«…Αρκετοί γνωρίζουμε τη συγκεκριμένη φωτογραφία (του αστυνομικού) αλλά και έχουμε δει το ένστολο αυτό δίποντο σε πορείες και συγκεντρώσεις. Για όσους δεν γνωρίζουν, η φωτό είναι βγαλμένη στα δικαστήρια της Ευελπίδων όπου ο μπάτσος αυτός επιτίθεται σε συγκεντρωμένους που είχαν πάει να συμπαρασταθούν στους συλληφθέντες της 8 Μαρτίου 2007, μέρα πολιορκίας τη Βουλής από επιτιθέμενους με αφορμή τα “εκπαιδευτικά”. Πρόκειται για δυο δίδυμα αδέρφια που υπηρετούν στα MAT στη διμοιρία με σήμα το μαύρο ρόμβο.
Τους ψάχναμε καιρό. Και τους βρήκαμε. Κατοικούν στη Βακτ… στα Ιλίσια. Η επόμενη κάθετος είναι η οδός όπου το βράδυ της 26 Ιουνίου είχαν παρκάρει το αυτοκίνητό τους μάρκας PEUGEUOT, χρώματος κόκκινου, υπ’ αριθμόν ZYZ 8… στο οποίο και τοποθετήσαμε στις 2:00 το βράδυ 6 γκαζάκια και βενζίνη.
Εννοείται ότι δεν χτυπήσαμε τους συγκεκριμένους επειδή είναι γνωστοί, απλώς επειδή είναι μπάτσοι. Γνωρίζουμε και άλλους, αρκετούς (διευθύνσεις και αυτοκίνητα). Για αυτό καλά θα κάνουν να αρχίσουν να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους πριν να είναι αργά».
ΟΡΓΑΝΩΣΗ «ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ».
Οι αστυνομικοί ζητούν από την πλευρά τους την απαραίτητη κάλυψη από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν αυτή την κατάσταση. Για ευαίσθητες υποθέσεις, μία από τις λύσεις που προτείνεται είναι να υπάγονται οι αστυνομικοί στις διατάξεις του νόμου περί προστασίας μαρτύρων, ώστε να μη δημοσιοποιούνται τα στοιχεία της ταυτότητάς τους.

paraskevi13.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου