«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Χάρτης εγκληματικότητας στο κέντρο της Αθήνας από Κι.Πο.Κ.Α

 (πατήστε πάνω της για να μεγαλώσει η εικόνα)

«Η ΚΙ.ΠΟ.Κ.Α. (Κίνηση Πολιτών του Κέντρου της Αθήνας), δημιουργήθηκε από πολίτες και επαγγελματίες του κέντρου της Αθήνας .
Σκοπός της κίνησης είναι, μακριά και έξω από κάθε κομματική ή ιδεολογική σκοπιμότητα , να  συντονίζει την δράση και αντίδραση των πολιτών  σε όσα  παράλογα και έκνομα συμβαίνουν  στην περιοχή μας .
Η ΚΙ.ΠΟ.Κ.Α. με  συντονισμένες ενέργειες και παρεμβάσεις , επιθυμεί να  αφυπνίσει  την πολιτεία και την αυτοδιοίκηση, ώστε να πράξουν το συνταγματικό τους  καθήκον και να επέμβουν  άμεσα, με σκοπό η Αθήνα και το κέντρο της, να επανέλθει στην πρότερη του κατάσταση, εξασφαλίζοντας στους πολίτες και επαγγελματίες το απαραίτητο περιβάλλον για την ασφαλή διαβίωση τους και εργασία τους.
Στα πλαίσια αυτής της δραστηριότητας της, η ΚΙ.ΠΟ.Κ.Α. προχώρησε στην εκπόνηση ενός «χάρτη εγκληματικότητας» με στοιχεία   που συγκέντρωσε από τις καθημερινές εμπειρίες και βιώματα των
κατοίκων και επαγγελματιών της περιοχής . Ο χάρτης αυτός, ο οποίος θα μπορούσε να εξελιχθεί ακόμα αναλυτικότερα , περιλαμβάνει όλες τις ζώνες παραβατικότητας και έκνομων δραστηριοτήτων που ταλαιπωρούν το κέντρο της Αθήνας .
Σας κοινοποιούμε αντίγραφο του χάρτη και παρακαλούμε θερμά για την στήριξη σας στην προσπάθεια μας για αποκατάσταση και εξανθρωπισμό της καθημερινότητας μας στο κέντρο της Πρωτεύουσας της χώρας μας.

Με εκτίμηση
Δημήτρης Νικολακόπουλος
Συντονιστής ΚΙ.ΠΟ.Κ.Α.
Τηλ  6973389358.
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ : ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ; »

περισσότερα  kipoka.wordpress.com

3 σχόλια:

  1. Στις 26 Ιουλίου βρέθηκα στην Ομόνοια. Θέλησα να κατέβω προς την πλ.Καραισκάκη για κακή μου τύχη με τα πόδια από την οδό Αγ.Κων/νου. Με ακολουθούσε μία ομάδα Σομαλών. Τρομοκρατήθηκα και μπήκα σε μία παράλληλη της Αγ.Κων/νου για να ξεφύγω( Οδός Σατωβριάνδου). Προχωρούσα προς την οδό Καρόλου. Στην γωνία Σατωβριάνδου και Καρόλου (σε μήκος 100 μέτρων) ήταν στοιβαγμένοι στα πεζοδρόμια περίπου 100 ναρκωμανείς και κάνανε live ενέσεις και κινιόντουσαν γύρω μου. Μπροστά μου δύο τουρίστες κοιτούσανε σαν χαμένοι. Το κράτος ήταν απών . Πήρα το 100 και μου είπαν να καλέσω το 192 δίωξη ναρκωτικών. Από κινητό η γραμμή ήταν συνεχώς κατειλειμένη. Εγώ σαν Έλληνας πολίτης βιάστηκα για άλλη μία φορά. Αν ήμουνα με το παιδί μου πραγματικά δεν θα ήξερα τι να κάνω. Μήπως πρέπει να φτιάξουν χάρτες κυκλοφορίας στο κέντρο και να μας γνωστοποιήσουν του δρόμους που πρέπει να κυκλοφορούμε για να μην μας βιάζουν αυτοί που πρέπει εμείς να τους λυπόμαστε ενώ αυτοί δεν πρέπει να λυπούνται εμάς κάθε φορά που περνάμε.
    Πολίτης του δήμου Αθηναίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή λές οτι σε κυνηγούσαν Σομαλοί, αλλά δεν κατάφεραν να σε πιάσουν γιατί μπήκες στο στενό..

      Διαγραφή
  2. Η μήπως να αρχίσουμε μόνοι μας το σκούπισμα? Δεν είναι τιποτα... Ενας-δύο θα "πέσουν" ανα περιοχή και θα δείτε πως θα μαζευτούν οι υπόλοιποι... Δε θα λείψουν δα και απο κανέναν!
    Κάποτε έφευγες από Ψυρρή στις 4.00 τα ξημερώματα και πήγαινες Πατήσια με τα πόδια (αν δεν είχες λευτά για ταξί ή ήθελες να κάνεις τη βόλτα σου)... Για κάντε το τώρα...Να δείτε τι θα πάθετε!!!
    (μιλώ ώς παθών)

    ΑπάντησηΔιαγραφή