«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Αυτά που δεν λέμε εμείς για την Ελλάδα, τα λέει εκπληκτικά ο Νάιγκελ Φάρατζ στο Ευρωκοινοβούλιο (βίντεο)


του Ιωάννη Μπαλτζώη
Περιμέναμε τουλάχιστον στην Ευρωβουλή, να ακούγαμε κάποιες φωνές διαμαρτυρίας από τους Έλληνες Ευρωβουλευτές, για τα τραγικά τεκταινόμενα στην πατρίδα μας. Περιμέναμε να ξεσηκωθούν όλοι οι Έλληνες Ευρωβουλευτές διαμαρτυρηθούν, να "πετροβολήσουν" και να κατακεραυνώσουν μέσα στην Ευρωβουλή την άθλια πρόταση (από τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ), περί (Γερμανικού) επιτρόπου, εν είδει "Γκαουλάιτερ" στην Ελλάδα, την Ελλάδα αποικία, όπως την κατήντησαν. Τίποτα όμως από όλα αυτά δεν είδαμε. Και ομως!
Υπάρχουν ευτυχώς ακόμη ανεξάρτητες και ελεύθερες Ευρωπαικές (όχι Ελληνικές) φωνές, που υπό την μορφή των Ερινύων της Ευρώπης και δη της Ευρωπαικής Ένωσης, τύπτουν με σκληρότητα τις συνειδήσεις, αν υπάρχουν, των Ευρωπαίων ηγετών. Μία από αυτές τις φωνές είναι και ο Νάιτζελ Πολ Φάρατζ.

Πριν παραθέσουμε το βίντεο με την εκπληκτική ομιλία του για το θέμα του επιτρόπου στην Ελλάδα, πρόσφατα, ας δούμε ποιος είναι ο Νάιτζελ Φάρατζ. Είναι Βρετανός πολιτικός και αρχηγός του κόμματος των Ανεξάρτητων ( UK Independence Party -UKIP) γνωστός για την ευφράδεια και τον δηκτικό του λόγο ενάντια στο Ευρώ. Αυτή την στιγμή διατελεί μέλος του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου αντιπροσωπεύοντας την Νοτιοανατολική Αγγλία και μαζί με τον Φραντσέσκο Σπερόνι διαχειρίζεται την ευρωπαϊκή ομάδα "Ευρώπη Ελευθερίας και Δημοκρατίας".

Στο καταστατικό της ομάδας η πρώτη παράγραφος αναφέρει τον πολιτικό σκοπό ως εξής:
Η ομάδα είναι ανοιχτή σε βουλευτές που συμμερίζονται μια Ευρώπη Ελευθερίας και δημοκρατίας και αναγνωρίζουν την διακήρυξη των δικαιωμάτων του Ανθρώπου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και την κοινοβουλευτική δημοκρατία.

Κύριο χαρακτηριστικό τόσο του Farage όσο και της ομάδας είναι ο σκεπτικισμός και η εναντίωση στην νομισματική ένωση της Ευρώπης. Ο ίδιος χαρακτηρίζει τον εαυτό του ως φιλελεύθερο και συντηρητικό.

Ο Νάιτζελ Φάρατζ λοιπόν και δεν είναι η πρώτη φορά που υποστηρίζει την Ελλάδα, σε πολλά θέματα μίλησε πριν λίγες ημέρες στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο και είπε αυτά που σκεφτόταν και αισθανόταν κάθε ελεύθερος και υπερήφανος Έλληνας πατριώτης και ακόμη περισσότερα. Σε αντίθεση με αυτά που δεν είπαν στην κ. Μέρκελ και τους λοιπούς συνοδοιπόρους της οι Έλληνες ηγέτες, οι Έλληνες Ευρωβουλευτές. Και ο Νάιγκελ Φάρατζ επεσήμανε για όσους ακόμη δεν κατάλαβαν τι συμβαίνει στην Ελλάδα, ότι η απόγνωση των ανθρώπων, τους οδηγεί σε απεγνωσμένες πράξεις. Δείτε το βίντεο και μάλιστα με Ελληνικούς υπότιτλους, διάρκειας λιγότερης των δύο λεπτών.



analystsforchange.org

2 σχόλια:

  1. θα επρεπε να ευχαριστουμε αυτον τον θαυμασιο φιλελληνα ναιγκελ φαρατζ για την με τοσο σθενος υποστηριξη της Ελλαδος στο ευρωπαικο κοινοβουλιο κατι που θα επρεπε να κανουν Ελληνες αλλα φαινετε δεν υπαρχουν Ελληνες με παντελονια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θα επρεπε να ευχαριστουμε αυτον τον θαυμασιο φιλελληνα ναιγκελ φαρατζ για την με τοσο σθενος υποστηριξη της Ελλαδος στο ευρωπαικο κοινοβουλιο κατι που θα επρεπε να κανουν Ελληνες αλλα φαινετε δεν υπαρχουν Ελληνες με παντελονια

    ΑπάντησηΔιαγραφή