«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Ενώ ο Πάγκαλος διαψεύδει, ηχητικό από "Hurriyet" για τους "τεμπέληδες" (βίντεο)


Ενώ ο αντιπρόεδρος της ελληνικής  κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, είχε διαψεύσει πως χρησιμοποίησε το χαρακτηρισμό "τεμπέληδες" για τους Έλληνες, το ηχητικό ντοκουμέντο και το απομαγνητοφωνημένο κείμενο έρχεται να τον διαψεύσει.

Μετά από τρεις ανακοινώσεις του Θεόδωρου Πάγκαλου και τα πυρά που εξαπέλυσε σε Νέα Δημοκρατία και "Ελεύθερο Τύπο", η τουρκική εφημερίδα παρείχε την απομαγνητοφώνηση της συνέντευξής του Hurriyet και το ηχητικό απόσπασμα, φέρνοντας σε ακόμα δυσκολότερη θέση τον αντιπρόεδρο.

Αναμένεται πλέον μία νέα τοποθέτηση του Θεόδωρου Πάγκαλου, που ουσιαστικά εκτέθηκε από τη δημοσιοποίηση των στοιχείων, καθώς και η επίσημη θέση της κυβέρνησης στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει.

"Συστηθήκαμε του τόνισα ότι είμαι από την "Χουριέτ". Κατέγραψα στο κασετόφωνό μου την ομιλία του κ. Πάγακαλου. Δεν καταλαβαίνω γιατί τώρα διαψεύδει", επισήμανε ο δημοσιογράφος της "Hurriyet" Σεφά Καπλάν μιλώντας στον "Ελεύθερο Τύπο".




Πάγκαλος σε Hurriyet by fotnak

Το κείμενο της απομαγνητοφώνησης

«Στην επέτειο των σαράντα χρόνων από την επανάσταση του Καντάφι, προσκλήθηκα να παρακολουθήσω ομιλίες διάρκειας τεσσάρων ωρών στα αραβικά χωρίς μετάφραση… Δεν θέλω λοιπόν να μιλήσω στα ελληνικά εδώ, γιατί δεν θα με καταλαβαίνουν οι προσκεκλημένοι μας.

Είχα επαφές με την ελληνική κοινότητα εδώ στην Κωνσταντινούπολη με διάφορους τρόπους (...)

Η πρώτη φορά που αναμείχθηκα στα πολιτικά πράγματα της ελληνικής κοινότητας εδώ ήταν το 1996, όταν είχαν αρχίσει συζητήσεις για το καθεστώς της Τουρκίας ως υποψήφιας χώρας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα.
Τότε είχα μάθει ότι υπήρχε ένα μυστικό διάταγμα το οποίο απαγόρευε στους Έλληνες πολίτες ή στους Τούρκους με ελληνική καταγωγή να αποκτούν ακίνητη περιουσία.
Υπέβαλα αυτό το νόμο στους συναδέλφους μου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και όλες οι συζητήσεις (για το καθεστώς της Τουρκίας ως υποψήφιας χώρας) σταμάτησαν αμέσως γιατί ήταν νόμος διακρίσεων… απαράδεκτος για το ευρωπαϊκό σύστημα νομικών αρχών.

Συζήτησα το θέμα όλα αυτά τα χρόνια μετά… Πιστεύω ότι τώρα η Τουρκία προοδεύει… Κάθε φορά που επισκέπτομαι την Κωνσταντινούπολη σχηματίζω και μια διαφορετική εντύπωση.

Η εντύπωση που σχημάτισα αυτή τη φορά είναι ότι αποπνέει αισιοδοξία και μια κάποια αυτοπεποίθηση. Κάτι εντελώς καινούργιο. Αυτά είναι μια πολύ καλή αίσθηση που δείχνει ότι η χώρα περνάει μια καλή φάση. Ας το αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο.

Γιατί πολλά προβλήματα δεν οφείλονται σε υπαρκτά εμπόδια τα οποία δεν είναι δυνατόν να ξεπεραστούν, αλλά πηγάζουν από την έλλειψη αυτοπεποίθησης. Όπως ίσως γνωρίζετε, στην Ελλάδα, αυτή την περίοδο ισχύει ακριβώς το αντίθετο.

Επικρατεί πολλή απαισιοδοξία και η απαισιοδοξία είναι κακή (…) Έπρεπε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα του δημόσιου τομέα. Επί χρόνια αποφεύγαμε να τα θίξουμε. Ήταν ένας βολικός τρόπος να ζούμε, αλλά ταυτόχρονα και τεμπέλικος και τώρα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε (…) Ελπίζω το αποτέλεσμα των προσπαθειών μας να είναι θετικό (…)
Όταν η Εθνική Τράπεζα αγόρασε τη Finansbank, ορισμένοι κύκλοι στην Αθήνα έκαναν λόγο για την «Εθνική πατάτα». Τώρα η Finansbank, η οποία εξακολουθεί να αποτελεί τμήμα της Εθνικής Τράπεζας, είναι μια από τις πιο επιτυχημένες τράπεζες. Και τώρα όσοι επέκριναν τη συμφωνία μπορούν να δουν πόσο λάθος έκαναν».

sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου