«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Πως αντιλαμβάνεται ο αντιπρόεδρος αυτής της Κυβέρνησης, τους ήρωες του ΄21, τον ελληνικό λαό, την ελληνική ιστορία, τις διαδηλώσεις.


Στους "αγράμματους και αδαείς χωρικούς" επαναστάτες του 1821 απέδωσε το φαινόμενο του ρουσφετιού στη χώρα μας ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, σε μία περίοδο που η χώρα μας έδινε τον προσωπικό της αγώνα, δεχόμενη απανωτά χτυπήματα. 

Εκτός αυτού, και οι άλλες ατάκες που προέκυψαν από την ομιλία του θα προκαλέσουν αδιαμφισβήτητα νέες αντιδράσεις στην ελληνική κοινωνία και νέους πονοκεφάλους στο κυβερνών κόμμα.
Στη διάλεξή του στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης τον περασμένο Μάιο, που δημοσιεύει η εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος", ο Θεόδωρος Πάγκαλος έβαλε μία ακόμα φορά στο στόχαστρο τους Έλληνες πολίτες, επισημαίνοντας ότι είναι πιο διεφθαρμένοι από τους πολιτικούς. 

"Κανένας πολιτικός δεν είναι τόσο διεφθαρμένος, ώστε να βγαίνει στους δρόμους και να στρατολογεί ψηφοφόρους. Κάθεται στο γραφείο του και διεφθαρμένοι πολίτες πάνε και τον βρίσκουν", ανέφερε χαρακτηριστικά.


Σε ό,τι αφορά τους επαναστάτες του 1821 σημείωσε ότι αποτελούσαν ένα μάτσο αδαών χωρικών και για το λόγο αυτό αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα σχίσμα από την οθωμανική αυτοκρατορία. 
"Μετά την απελευθέρωση ψήφιζαν οποιονδήποτε θα μπορούσε να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά τους (συγγενείς, γνωστούς, φίλους), λογική που διατηρείται μέχρι σήμερα", υπογράμμισε.
Αναφερόμενος σε όσους διαμαρτύρονται, σημείωσε ότι δεν μπορούν να καθορίσουν τη νομιμότητα, καθώς η μόνη πηγή νομιμοποίησης είναι οι εκλογές, ταυτίζοντας παράλληλα τους διαδηλωτές με όσους "οργανώνουν δολοφονίες άλλων ανθρώπων".
Αφού παραλλήλισε την Ιστορία της Ελλάδας με αυτή της Κοκκινοσκουφίτσας, σημειώνοντας ότι η χώρα δεν εφάρμοσε τις σωστές αρχές όπως ακριβώς και η Κοκκινοσκουφίτσα, επισήμανε ότι οι σύγχρονοι Έλληνες έχουν την ψευδαίσθηση ότι είναι άμεσοι απόγονοι του Περικλή.


digitalcrete.gr
 
Αναδημοσίευση: Αναβάσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου