«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Κέντρο Βάρους, εκεί που πονάει ο αντίπαλος


του Παναγιώτη Μαυρόπουλου, ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΙΟΥΛΙΟΣ 2008

Το Κέντρο Βάρους (Center of Gravity), μια από τις πλέον δημοφιλείς στρατιωτικές αρχές, χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά μεταφορικά από τον μεγάλο Πρώσο θεωρητικό και φιλόσο­φο του πολέμου Καρλ φον Κλαούζεβιτς (Carl von Clausewitz), στο έργο του «Περί Πολέμου» («On War»). Όμως, η έννοια του Κέντρου Βά­ρους προϋπήρχε της εποχής του Κλαούζεβιτς, ενώ σήμερα π μελέτη του αποκτά κρίσιμη ση­μασία, ειδικά σε περιπτώσεις διενέξεων όπως η ελληνοτουρκική.
Ψήγματα της έννοιας του Κέντρου Βά­ρους συναντάμε στο έργο του Σουν Τζου «Η Τέχνη του Πολέμου»1, και ακόμη πε­ρισσότερα στο έργο του σύγχρονου του Κλαούζεβιτς θεωρητικού του πολέμου Αντουάν Ανρί ντε Ζομινί, «Η Τέχνη του Πολέμου»2. Πέραν όμως των θεωρητικών, ο τρόπος ενέργειας διασήμων στρατηγών (Μέγας Αλέξανδρος) της προ Κλαούζεβιτς εποχής καταδεικνύει ότι η έννοια του Κέντρου Βάρους ενυπήρχε πάντοτε στη στρατιωτική σκέψη. Τα βασικά χαρακτηριστικά του Κέντρου Βάρους, όπως τα διατύπωσε ο Κλαούζεβιτς, είναι τα παρακάτω:

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Συνεχίζει να μας εκβιάζει ο Ολι Ρεν αλλά και οι μισθωτοί εντολοδόχοι Μ.Μ.Εξαθλίωσης

Οι τίτλοι των εκβιασμών:

Όλι Ρεν: "Τον Ιούνιο είτε θα λύσουμε τα προβλήματα είτε θα χάσουμε ...(Ελευθεροτυπία)
Oλι Ρεν: Δεν υπάρχουν περιθώρια πλέον (Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων)
Όλι Ρεν: Η αξιολόγηση της τρόικας θα κρίνει την πέμπτη δόση (Ναυτεμπορική)
Πολιτική βούληση από τα κόμματα και αντοχή από την κοινωνία για τις μεταρρυθμίσεις ζητεί ο Όλι Ρεν (Νέα) από τους πιό άθλιους εκβιαστικούς τίτλους.
Ολι Ρεν: «Δεν υπάρχει χρόνος για μακρές διαπραγματεύσεις» (Βήμα)(βιάζονται πολύ!!)
Οι Ευρωπαίοι επιμένουν στις πιέσεις για συναίνεση (Ημερησία)
Ολι Ρεν: Αναγκαία η διεύρυνση της φορολογικής βάσης (Βήμα)
Πρώτα μέτρα και ιδιωτικοποιήσεις και μετά αναδιάρθρωση (Καθημερινή)

Η Ελλάδα πρέπει να εντείνει τις προσπάθειές της (Ημερησία)
Στην κόψη του ξυραφιού η Ελλάδα (Σημερινή)
Θρίλερ με την έκθεση του ΔΝΤ (Έθνος)
Η Ελλάδα δεν έπιασε τους στόχους (Spiegel)
DER SPIEGEL: Η Ελλάδα έχει αποτύχει (Καθημερινή)

____________________

 Αρκετά. Διαβάστε την είδηση από την Αυγή με τον χαρακτηριστικό τίτλο:
Συνεχίζει να εκβιάζει ο Όλι Ρεν

Το παρασκήνιο του «Ενδοξου Σπαρτιάτη» – Πρόβα επίθεσης εναντίον του Ιράν έκανε στην Ελλάδα το Ισραήλ και η κυβέρνηση δεν ήξερε …τίποτα!


Ασκηση – πρόβα επίθεσης εναντίον του Ιράν στην Ελλάδα είχαν κάνει οι Ισραηλινοί το 2007, χωρίς η κυβέρνηση Καραµανλή να το γνωρίζει, όπως προκύπτει από  απόρρητα τηλεγραφήµατα που διέρρευσαν στον διαδικτυακό τόπο Wikileaks.
Μυστική άσκηση των Ισραηλινών – πρόβα επίθεσης κατά του Ιράν που πραγµατοποιήθηκε το 2007 στη χώρα µας τρόµαξε την ελληνική ηγεσία. Οπως αναφέρεται στα τηλεγραφήµατα που διέρρευσαν στο Wikileaks, αυτό είχε ως συνέπεια τον συντονισµό των ελληνοϊσραηλινών στρατιωτικών ασκήσεων, ο οποίος οδήγησε στον «Ενδοξο Σπαρτιάτη» το 2008. Η άσκηση διεξήχθη, όπως επιβεβαιώνουν τα τηλεγραφήµατα, όχι µόνο ως πρόβα επίθεσης εναντίον του Ιράν, αλλά κι επειδή το Ισραήλ δεν εµπιστευόταν την Ελλάδα και ήθελε να δηµιουργήσει καχυποψία για τους Ελληνες στα µάτια Ιρανών και Αράβων.

Η Ισλανδία βγαίνει από την κρίση, χωρίς μνημόνιο και ΔΝΤ...!



  • Η Ισλανδία γελάει, η Ιρλανδία κλαίει και η Ελλάδα έχει τον Παπανδρέου που συνεχίζει μόνος του με μνημόνια, ΔΝΤ και "αγορές" τον δρόμο προς το ξεπούλημα των πάντων
  • Η Ισλανδία άφησε τις τράπεζες να χρεοκοπήσουν και ξαφνικά όλοι διαπίστωσαν πως το χρέος δεν ήταν όσο υπολογιζόταν... Τί συνέβη άραγε;
Θεαματική είναι η ανάκαμψη της ισλανδικής οικονομίας μετά την επιβλητική αντίσταση του λαού της, ο οποίος με δημοψήφισμα συνέτριψε την ψοφοδεή πολιτική της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης που είχε υποκύψει στους ξένους δανειστές και την εξανάγκασε να μην πληρώσει στους ξένους καταθέτες τις οφειλές των ιδιωτικών ισλανδικών τραπεζών, αφήνοντας τες να χρεοκοπήσουν.
«Η ύφεση αποδείχθηκε λιγότερο βαθιά από όσο προβλεπόταν», ομολογεί ο Μαρκ Φλάνιγκαν, επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ισλανδία, δηλώνοντας εντυπωσιασμένος από το γεγονός ότι οι Ισλανδοί κατόρθωσαν να διαφυλάξουν «το πολύτιμο σκανδιναβικό μοντέλο κοινωνικής προστασίας»…
Η Ισλανδία, η οποία δεν ανήκει στην ευρωζώνη, αντιμετώπισε τη χρεοκοπία της χώρας με μια συνολική πολιτική.

Πρώτον, υποτίμησε το εθνικό νόμισμα, την ισλανδική κορώνα, και επέβαλε ελέγχους και περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων. Αρχικά η κορώνα υποτιμήθηκε έναντι του δολαρίου κατά 50%, αλλά ήδη η υποτίμηση έχει περιοριστεί στο 30% και συρρικνώνεται.

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Η άλωση της Κωνσταντινούπολης. (η πόλις εάλω)



user/KATpylarxos

Το χρονικό Αλώσεως της Βασιλέυουσας

1404 μ.Χ. Γεννιέται στην Κωνσταντινούπολη ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος από τον Μανουήλ Παλαιολόγο και την Ειρήνη Δράγαζη
1430 μ.Χ. 29 Μαρτίου. Αλωση της Θεσσαλονίκης από τους Τούρκους!
1437 μ.Χ. 27 Νοεμβρίου. Ο βασιλιάς Ιωάννης Παλαιολόγος - αδερφός του Κωνσταντίνου - πηγαίνει στην Ιταλία για να ζητήσει βοήθεια για τον Τουρκικό Κίνδυνο. Στη θέση του στην Πόλη, μένει ο Κωνσταντίνος.
1439 μ.Χ. 6 Ιουλίου. "ʼAλωση της Ορθοδοξίας" επιχειρείται στην Ιταλία, αφού "υπογράφεται" στη Φλωρεντία η "Ψευδοένωση των εκκλησιών", από τον αδελφό του Κωνσταντίνου, βασιλέα Ιωάννη Παλαιολόγο… Αρνήθηκε τότε να υπογράψει ο μέγας Άγιος Μάρκος ο Ευγενικός Επίσκοπος Εφέσσου , έχων το αξίωμα του Εξάρχου της Συνόδου και Τοποτηρητού των Ανατολικών Πατριαρχών και ο αδερφός του Ιωάννης, Διάκονος και Αρχιφύλαξ της Μεγάλης Εκκλησίας,

Μόνη της η κυβέρνηση. Γιώργος Δελαστίκ


Δεν υπήρχε πιθανότητα επιτυχίας του πραγματικού στόχου της προχθεσινής σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Κάθε ψύχραιμος και σοβαρός αναλυτής το εκτιμούσε αυτό εκ των προτέρων και φυσικά το αποτέλεσμα της σύσκεψης τον δικαίωσε. Οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί ήταν περιττοί.

Το επιδιωκόμενο εκ μέρους του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου ήταν να πιεστεί ακόμη περισσότερο ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, μήπως και φοβηθεί και συναινέσει τελικά στην πολιτική του Μνημονίου της κυβέρνησης με την ΕΕ και το ΔΝΤ όπως αυτή υλοποιείται σήμερα, συμπεριλαμβανομένου βεβαίως και του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

Απέτυχε παταγωδώς αυτή η προσπάθεια του πρωθυπουργού, παρά την εκστρατεία καλλιέργειας κλίματος φόβου που εξαπέλυσε η κυβέρνηση.
Ο Α. Σαμαράς αρνήθηκε να συναινέσει στην "αποδεδειγμένα λανθασμένη κυβερνητική συνταγή", όπως τη χαρακτήρισε. "Δεν συναινώ στο λάθος" επανέλαβε. Πρόβαλε ως διέξοδο την επαναδιαπραγμάτευση και κατήγγειλε τον πρωθυπουργό ότι "δεν έχει διάθεση για συναίνεση σε επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου", την οποία προτείνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Και ο Μίκης Θεοδωράκης διεκδίκησε χωρίς ντροπή τα 250.000€ της "αναδρομικής" ντροπής. Ονόματα με νυν βουλευτές στη λίστα της ντροπής με τα αναδρομικά.


Νυν βουλευτές στη λίστα της ντροπής με τα αναδρομικά. Ονόματα 
Στον κατάλογο υπάρχουν και βουλευτές που επέστρεψαν στα έδρανα

Πλήθος ερωτημάτων και σεναρίων για τη χρεία προστασίας των προσωπικών δεδομένων των συνταξιούχων βουλευτών που διεκδικούν δικαστικώς αναδρομικές αυξήσεις πολλών χιλιάδων ευρώ στις συντάξεις τους, έχει προκαλέσει η πρόσφατη άρνηση του Ελεγκτικού Συνεδρίου να δώσει ακόμη και στην ίδια τη Βουλή τον κατάλογο των προσφευγόντων.

Το αίτημα διαβιβάστηκε στο Ε.Σ. από το υπουργείο Δικαιοσύνης ύστερα από σχετικές ερωτήσεις που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές Δ. Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ) και Π. Μαρκάκης (ΛΑΟΣ) ζητώντας να δημοσιοποιηθούν οι καταστάσεις ώστε να μην πέσει και πάλι το ανάθεμα της κοινωνίας συλλήβδην στο Κοινοβούλιο και να «προσωποποιηθεί» η ευθύνη της διεκδίκησης έως και 250.000 ευρώ κατά άτομο, την ώρα που η κοινωνία δοκιμάζεται από την κρίση.

Δεν μπορεί να πιέσει

Με τη δικαιολογία ότι θα εγερθούν «αμφισβητήσεις» ως προς την προστασία των προσωπικών δεδομένων το Ανώτατο Δικαστήριο όρθωσε τείχος προστασίας στους προσφεύγοντες αναγκάζοντας τον υπουργό Δικαιοσύνης να θυμίσει, σχεδόν απολογητικά, ότι δεν μπορεί να πιέσει τη δικαστική εξουσία!

Ο πύργος της "Μίζας"



Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Το τελευταίο τέχνασμα του Παπανδρέου. Ο εκβιασμός! Η απάντησή μας: «Αν πτωχεύσουμε ξεχάστε για πάντα το χρέος μας!»


Ο πρωθυπουργός του μνημονίου βρίσκεται σε απόγνωση.  Οι δηλώσεις των αβανταδόρων της τρόϊκα, σφυρίζουν σαν σφαίρες πάνω από τα κεφάλια μας.
Πτώχευση, αναδιάρθρωση, αναδιάταξη, έξοδος από το ευρώ, επιστροφή στην δραχμή, δεν θα εκταμιευθεί η πέμπτη δόση.
Οι δηλώσεις αυτές έχουν ως σκοπό να πανικοβάλλουν τους Έλληνες και να κάμψουν το φρόνημά τους.
Ο στοχαστής υιός της Μαργαρίτας, επεστράτευσε τις τελευταίες ημέρες τον Δασκαλόπουλο και την Δαμανάκη σε μια απέλπιδα προσπάθεια να πετύχει συναίνεση (διάβαζε συνυπευθυνότητα) στην διάλυση της χώρας, για την οποία τόσο πολύ προσπάθησε προκειμένου να ικανοποιήσει τους προϊσταμένους του και για να παρατείνει την παραμονή του στην εξουσία. Όμως και σε αυτό απεδείχθη ανίκανος. Αύριο (σήμερα) παίζει το τελευταίο χαρτί του.

Μύθος το τεράστιο εξωτερικό χρέος. Η El País με στοιχεία από το ΔΝΤ το γκρεμίζει (Για να μην το ξεχνάμε)


Η δημοσίευση είναι παλαιότερη αλλά δεν έχει αλλάξει όπως καταλαβαίνετε τίποτα απολύτως.
Την ξαναδημοσιεύουμε για να θυμόμαστε την ψεύτικη και εικονική απειλή κατά της χώρας μας όταν οι άλλοι χρωστούν δεκαπλάσια από εμάς, και δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα.

Μάλιστα σε προ ημερών επίσκεψή του στην Ιρλανδία ο Ομπάμα δήλωσε την αμέριστη βοήθειά της χώρας του ακόμη και οικονομική για να καλυφτεί το 1052% του ΑΕΠ της όταν η Ελλάδα χρωστάει 163% μόνο!!

Το άρθρο είναι του Γιώργου Δελαστίκ από το Έθνος και το αναδημοσιεύουμε από pressgr.com

Όποιος Έλληνας παρακολουθεί υποτυπωδώς τα στοιχεία που εκδίδουν περιοδικά οι διεθνείς οικονομικοί οργανισμοί για το εξωτερικό χρέος των διαφόρων χωρών, αισθάνεται διαρκώς οργισμένος για την αδικία που διαπράττεται από τους ξένους εναντίον της χώρας μας και του λαού μας. Εμάς χαρακτηρίζουν διαρκώς «τεμπέληδες», που δήθεν ζούμε με δανεικά από το εξωτερικό εις βάρος των υπόλοιπων Ευρωπαίων και κυρίως των Γερμανών, όπως ο χυδαίος Τύπος τους διατείνεται με κάθε ευκαιρία.
 

Χρειάζεται επιφυλακτικότητα στο ποιός είναι πίσω από τους "αγανακτισμένους πολίτες". Βαλβίδα εκτόνωσης;


Στο καιρό που είμαστε συντάκτες ιστολογίων έχουμε δει και έχουμε διδαχτεί πολλά πράγματα.
Ένα από αυτά είναι η προσπάθεια κάθε κυβερνήσεως όταν βρίσκεται μπροστά σε σκληρά ανθελληνικά, αντιλαϊκά μέτρα, για να εκτονώσουν κατευθυνόμενα την κοινωνική συσσωρευμένη οργή, προσπαθούν να βρουν "βαλβίδες εκτόνωσης".
Αυτές έχουν ανά εποχές πολλές μορφές. Το περασμένο καλοκαίρι γίναμε μάρτυρες μερικών νεοφανών επαγγελματικών ιστοσελίδων που καλούσαν σε απεργίες, κινητοποιήσεις και ταραχές διαρκείας στις αρχές του Σεπτέμβρη του 2010 και εμφάνιζαν τα πάντα έτοιμα για μεγάλες συγκεντρώσεις και μεγάλες λαοθάλασσες.
Τελικά τίποτα από αυτά δεν έγιναν και οι "επαγγελματικές" ιστοσελίδες εξαφανίστηκαν όπως εμφανίστηκαν.
Υπήρξαν δημοσιογράφοι ὑποτίθεται παλαιοί πρασινοφρουροί οι οποίοι ξαφνικά μετάνοιωσαν, και τώρα μετατράπηκαν στους μεγαλύτερους υβριστές πρωθυπουργών, υπουργών και άλλων.
Εμείς αναρωτιόμασταν πάντα πως μπορούν να υβρίζουν ασύστολα, χωρίς να βρεθούν πίσω από κάγκελα. Αν το κάναμε εμείς τώρα δεν θα γράφαμε καν.

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

"Οι... «Ταλιμπάν του Μνημονίου», θέλουν και συνενόχους"


του Γ. Δελαστίκ
Θυελλώδης υπήρξε από πολιτικής σκοπιάς η εβδομάδα που πέρασε.
Ξεκίνησε με την περιβόητη πλέον συνέντευξη του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, η οποία σηματοδότησε την έφοδο των πιο επιθετικών «Ταλιμπάν του Μνημονίου» σε υπουργικό επίπεδο, οι οποίοι, αφενός, απαιτούσαν από τον πρωθυπουργό να διώξει από το Υπουργικό Συμβούλιο όλους όσοι δεν υποστηρίζουν την εφαρμογή του Μνημονίου μέχρι θανάτου και, αφετέρου, αμφισβητούσαν εμμέσως τις ηγετικές ικανότητες του Γιώργου Παπανδρέου.

Όλοι οι πραγματικοί ή κατά φαντασίαν επίδοξοι διεκδικητές της αρχηγίας του ΠΑΣΟΚ μετά τον Γ. Παπανδρέου έσπευσαν να κάνουν δημόσιες δηλώσεις για να υποδηλώσουν την προσωπική παρουσία τους στον αγώνα διαδοχής του νυν πρωθυπουργού – μιας διαδοχής που εκτιμούν ότι θα λάβει χώρα σύντομα, σε ένα ή δύο χρόνια το πολύ.

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Η εβραϊκής καταγωγής Δαμανάκη μας απειλεί με επιστροφή στην δραχμή αν δεν ... υποκύψουμε γρήγορα!


Δήλωση Δαμανάκη προκαλεί αντιδράσεις

Αίσθηση αλλά και πολιτικές αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις της Επίτροπου, Αλιείας, Μαρίας Δαμανάκης, ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να μείνει εκτός ευρωζώνης αν δεν υπάρξει πολιτική συναίνεση στο πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης. Η κ. Δαμανάκη ισχυρίστηκε μάλιστα ότι το σενάριο εξετάζεται και μεθοδεύεται από την ΕΕ.
Η Κομισιόν δια του εκπροσώπου της δήλωσε ότι ουδέποτε τέθηκε τέτοιο αίτημα από κράτος μέλος, ενώ έντονες ήταν οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

'Έκκληση προς τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας να συμφωνήσουν με τους δανειστές σε ένα σκληρό αλλά αποτελεσματικό πρόγραμμα, διαφορετικά θα δοθεί χώρος υλοποίησης των σεναρίων για απομάκρυνση της Ελλάδας από το ευρώ, απεύθυνε η Επίτροπος Αλιείας Μαρία Δαμανάκη.
«Το σενάριο της απομάκρυνσης της Ελλάδας από το ευρώ βρίσκεται πλέον στο τραπέζι καθώς και η μεθόδευσή του. Είμαι υποχρεωμένη να μιλήσω ανοικτά. Έχουμε ιστορική ευθύνη να δούμε το δίλημμα καθαρά: Ή συμφωνούμε με τους δανειστές μας σε ένα πρόγραμμα σκληρών θυσιών με αποτελέσματα, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες για το παρελθόν μας ή επιστρέφουμε πίσω στη δραχμή», δήλωσε από τις Βρυξέλλες η κ. Δαμανάκη.

Δραπέτης φυλακών ο Αλβανός που συνελήφθη στο Περιστέρι


Ο συλληφθείς ήταν καταζητούμενος για απόδραση που σημειώθηκε την 1η Ιουνίου 2010 από το Γραφείο του 22ου Τακτικού Ανακριτή Αθηνών.

Δραπέτης φυλακών ήταν ο 30χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος συνελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης στο Περιστέρι.
Μετά από πληροφορία ότι ύποπτο άτομο που φέρει βαρύ οπλισμό, κρύβεται εντός οικίας στην οδό Πελασγίας στο Περιστέρι, η αστυνομία απέκλεισε περιμετρικά τον χώρο.

Έπειτα από προσπάθειες για παράδοσή του, ο ύποπτος προσπάθησε να διαφύγει πηδώντας από μπαλκόνι σε μπαλκόνι, ωστόσο, ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα καλάσνικοφ, μία χειροβομβίδα 131 φυσίγγια, τέσσερα κινητά τηλέφωνα, τρεις κουκούλες full face και δύο ζευγάρια γάντια.

Από την έρευνα προέκυψε ότι o συλληφθείς ήταν καταζητούμενος για απόδραση που σημειώθηκε την 1η Ιουνίου 2010 από το Γραφείο του 22ου Τακτικού Ανακριτή Αθηνών.

Το βιβλίο του ισόβιου διεθνή προέδρου της τεκτονικής εταιρείας των Ιλουμινάτι παρουσιάζει ο Αϊβαλιώτης του Λάος!


Ή έχουν χάσει τα αυγά και τα πασχάλια εκεί στην Καλιρρόης ή προσπαθούν να τρελάνουν εμάς τους υπόλοιπους. Μετά τον σάλο που προκλήθηκε με την παρουσία του Χρίστου Γούδη ως κεντρικού ομιλητή σε εκδήλωση της Μασονικής Στοάς -τον οποίο κάλυψε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ- έρχεται τώρα και το... κομάντο Κωστής Αϊβαλιώτης να παρουσιάσει το βιβλίο "Η δύναμη της θρησκείας και η θρησκεία της δύναμης" του Νικόλαου Λάου, την Παρασκευή 27 Μαίου.
Ποιος είναι ο Νικόλαος Λάος; Όχι απλά πανεπιστημιακός διακεκριμένος όπως αναφέρουν στο Δελτίο Τύπου του ΛΑΟΣ, αλλά και ο ισόβιος διεθνής πρόεδρος της Τεκτονικής Εταιρείας των Ιλουμινάτι! Για να μη λέτε ότι εμείς είμαστε... εμπαθείς, διαβάστε τι έγραψε η Espresso στις 15 Νοεμβρίου του 2009:
Ο ισόβιος διεθνής πρόεδρος της Τεκτονικής Εταιρείας των Ιλουμινάτι είναι Ελληνας, με καταγωγή από την Αθήνα, χριστιανός στο θρήσκευμα που εκκλησιάζεται συχνά, νέος στην ηλικία, μόλις τριάντα πέντε ετών, με πολλές διακρίσεις και πλούσιο συγγραφικό έργο και έχει πετύχει να κερδίσει την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό όλων των ιλουμινάτι, των απανταχού πεφωτισμένων δηλαδή, ανεξαρτήτως βαθμού, φύλου και ηλικίας.

Ο Ντομινίκ και οι Έλληνες. Κωνσταντνίνος Χολέβας.


Ο Ντομινίκ και οι Έλληνες. 

Κωνσταντνίνος Χολέβας, πολιτικός αναλυτής

Δεν μου αρέσει να καταδικάζεται κάποιος από τα ΜΜΕ πριν αποδειχθεί στο δικαστήριο η ενοχή του. Ούτε συμφωνώ με την υπερβολική σκληρότητα της αμερικανικής αστυνομίας προς έναν άνθρωπο, όπως ο Ντομινίκ Στρως Καν, για τον οποίο ακόμη τίποτε δεν έχει αποδειχθεί με ατράνταχτα τεκμήρια. Όμως με ενόχλησε ως Έλληνα η υπερβολική δόση θρήνου και κοπετού από ορισμένους δημοσιογράφους ιδιωτικών και δημοσίων τηλεοπτικών διαύλων και η προσπάθειά τους να μας πείσουν ότι πρέπει να συμπαρασταθούμε σε έναν «καλό φίλο της Ελλάδος». Τέτοια ήταν η αγιοποίηση του Ντομινίκ που ανησύχησα μήπως θελήσουν να μετονομάσουν τη χώρα μας σε «Άγιο Δομήνικο». Ευτυχώς υπάρχει τέτοια χώρα στην Καραϊβική και έτσι γλυτώσαμε τη μετονομασία!

Από πολιτικής σκοπιάς προσωπικά πιστεύω ότι δεν βλάπτει να αποκαθηλώνονται κάποιοι Πάπες των διεθνών και υπερεθνικών Οργανισμών. Καλό είναι να καταλάβει ο κάθε πολίτης της χώρας μας, αλλά και των άλλων χωρών, ότι πίσω από βαρύγδουπα ονόματα όπως ΟΗΕ, ΔΝΤ, κ.λπ. πιθανόν να κρύβονται ανθρωπάκια με μεγάλες αδυναμίες και υπερτιμημένα προσόντα.

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Αυτά δεν γίνονται !! Φτάσαμε να λέει τα αυτονόητα ο ΣΕΒ! Δημοψήφισμα για το Μνημόνιο ζητάει ο ΣΕΒ


«Να κληθεί ο λαός να αποφανθεί για την ακολουθητέα εθνική πορεία» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ

Δημοψήφισμα για το Μνημόνιο αλλά και για την περαιτέρω πορεία της χώρας στην Ευρωζώνη ζητούν επίσημα οι επιχειρηματίες, τασσόμενοι οι ίδιοι, σαφώς υπέρ του πακέτου των μεταρρυθμίσεων!

Μιλώντας πριν λίγα λεπτά ο Πρόεδρος του ΣΕΒ κ.Δ, Δασκαλόπουλος στην ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ ζήτησε να κληθεί ο λαός ν’ αποφανθεί άμεσα για την ακολουθητέα εθνική πορεία μέσα από ένα δημοψήφισμα. 

«Ένα δημοψήφισμα που θα θέσει την κοινωνία μας μπροστά στο μοναδικό, πλέον, σήμερα, βαθύτερο εθνικό μας διακύβευμα: Προχωρούμε στον δρόμο που επιβάλλει η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, με τους όρους και με τις θυσίες που απαιτεί η παραμονή μας στην ευρωζώνη ή αποχωρούμε και πορευόμαστε πλέον μόνοι, χωρίς τους όρους, αλλά και χωρίς τα δισεκατομμύρια των εταίρων μας» είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του ΣΕΒ και αναρωτήθηκε:

Κόρακας κοράκου μάτι ..... Η απόφαση της ντροπής. Δεν δίνει τα ονόματα των τ. βουλευτών ο Καστανίδης για τα αναδρομικά


Σχόλιο Ελληνικού ιστολογίου. Από αυτούς τους ανθρώπους περιμένουμε να τιμωρήσουν όσους ενέχονται σε οικονομικά σκάνδαλα, χρηματισμούς διασπάθιση δημοσίου χρήματος;  Είμαστε πολλοί γελασμένοι γιατί όπως δείχνει η παρακάτω είδηση «Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει»!

Ο κόρακας στην προκειμένη περίπτωση είναι ο υπουργός Δικαιοσύνης (?)  Χάρης Καστανίδης.
____________

Αρνήθηκε να ανακοινώσει τα ονόματα των 821 τέως βουλευτών που διεκδικούν αναδρομικά ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χ. Καστανίδης, απαντώντας στο σχετικό αίτημα που είχαν υποβάλει με ερωτήσεις τους  οι βουλευτές Δ. Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ) και Π. Μαρκάκης με ερωτήσεις τους στη Βουλή!

Μνημόσυνο - Εκδήλωση για την Άλωση στο Ιερό Κοινόβιο Οσίου Νικοδήμου Πενταλόφου Γουμενίσσης.


Οἱ ἐκδηλώσεις θά λάβουν χώρα στό Ἱερό Κοινόβιο Ὁσίου Νικοδήμου Πενταλόφου Γουμενίσσης

Εορτασμός του Αυτονομιακού Αγώνα και της υπογραφής του "Πρωτοκόλλου της Κερκύρας"


Με κεντρικό σύνθημα την ενότητα των Βορειοηπειρωτών τελέσθηκαν και φέτος οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Αυτονομία της Βορείου Ηπείρου στο Δελβινάκι.

Τις εκδηλώσεις εορτασμού της Αυτονομίας πρωτοκαθιέρωσε ο αοίδιμος Σεβαστιανός. Το Δελτίο Τύπου της Ι.Μ. Κονίτσης έχει ως εξής:

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΔΡΥΪΝΟΥΠΟΛΕΩΣ, ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ ΚΟΝΙΤΣΗΣ

Αριθ. Πρωτ.49
Εν Δελβινακίω τη 22α Μαΐου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Σήμερα, Κυριακή, 22 Μαΐου 2011, πραγματοποιήθηκε στο ηρωϊκό Δελβινάκι η καθιερωμένη εκδήλωση για την Επέτειο του Αυτονομιακού Αγώνος της Βορείου Ηπείρου και για την υπογραφή του «Πρωτοκόλλου της Κερκύρας» (Φεβρουάριο και Μάϊο αντίστοιχα), κατά το έτος 1914.

Ο ΠΑΣΥΒΑ , οι νέοι της ΣΦΕΒΑ, Βορειοηπειρώτες και λαός πολύς προσήλθε στο προσκλητήριο της Ιεράς Μητροπόλεως. Μετά την αρχιερατική Θεία Λειτουργία, εψάλη το Μνημόσυνο των πρωτεργατών της Αυτονομίας, καθώς και των κατά καιρούς αδίκω θανάτω θανατοθέντων Βορειοηπειρωτών και κατετέθη στέφανος στον τάφο του αοιδίμου Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ που βρίσκεται στον περίβολο του Μητροπολιτικού Ναού.

Αλβανός ο δολοφόνος Έλληνα στην Λεωφόρο Σουνίου


Ετσι, παγίδευσε τον ερωτικό του αντίζηλο. Ο 26χρονος Αλβανός ζήλευε παθολογικά στην πρώην φίλη του, μια 25χρονη από τη Βουλγαρία, με την οποία θεωρούσε ότι ο 31χρονος Έλληνας είχε ερωτικές σχέσεις μαζί της. Ο 31χρονος βρέθηκε δολοφονημένος στις 19:15 το απόγευμα της 8ης Μαΐου 2010 στο 40ο χιλιόμετρο της Λ. Αθηνών-Σουνίου σε υπαίθριο χώρο κοντά σε εστιατόριο, μέσα στο αυτοκίνητό του.

Το θύμα καθόταν στη θέση του οδηγού σκυμμένος πάνω στο τιμόνι, με τραύματα από πυροβόλο όπλο σε διάφορα σημεία του σώματός του. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες στο σημείο της δολοφονίας περίμεναν τρεις νεαροί άνδρες, ο 26χρονος από την Αλβανία και δύο ακόμη άτομα.

Μόλις έφθασε ο 31χρονος Έλληνας στο σημείο με το αυτοκίνητό του περιμένοντας να δει μπροστά του την κοπέλα με την οποία συνομιλούσε στο facebook, τον πλησίασε ο 26χρονος και άδειασε ένα πιστόλι πάνω στο κορμί του.

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Με υπηρεσιακό σημείωμα της Ελληνικής Αστυνομίας ταξιδεύουν οι λαθρομετανάστες στο Κέντρο της Αθήνας


Ερώτηση στην Βουλή του βουλευτή Γιώργου Ανατολάκη για την κυκλοφορία λαθρομεταναστών στο κέντρο της Αθήνας με υπηρεσιακό σημείωμα της Ελληνικής Αστυνομίας.

BOYLH
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΑΤΟΛΑΚΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β΄ ΠΕΙΡΑΙΩΣ – ΛΑ.Ο.Σ.

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ:  Τον Αξιότιμο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
Τον Αξιότιμο Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

ΘΕΜΑ: «Με υπηρεσιακό σημείωμα της Ελληνικής Αστυνομίας ταξιδεύουν οι λαθρομετανάστες στο Κέντρο της Αθήνας.»

Τις παράλογες διατάξεις περί ασύλου εκμεταλλεύονται καθημερινά οι χιλιάδες λαθρομετανάστες που εισέρχονται παράνομα από τα σύνορα και συλλαμβάνονται από της Ελληνική Αστυνομία προκειμένου να εξασφαλίσουν την επί μακρόν και συνήθως μόνιμη διαμονή τους στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, κάθε συλληφθείς λαθρομετανάστης αφού εξεταστεί από γιατρούς, δακτυλοσκοπηθεί και φωτογραφηθεί, λαμβάνει, καταθέτοντας μια αίτηση, ένα υπηρεσιακό σημείωμα από το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα, με βάση το οποίο του δίνεται χρονικό περιθώριο του 1 μηνός εντός του οποίου πρέπει να αναχωρήσει από τη Χώρα και αφήνεται ελεύθερος. 
Τα προσωπικά στοιχεία που δίνονται είναι αδιασταύρωτα και συνήθως ψευδά ενώ ως τόπος διαμονής μπορεί να δηλωθεί ακόμη και ο όρος ‘’διάφορα ξενοδοχεία’’. Στη συνέχεια, οι λαθρομετανάστες συνηθίζουν να επιβιβάζονται σε τρένα του ΟΣΕ και λεωφορεία του ΚΤΕΛ εντελώς νόμιμα και ταξιδεύουν κυρίως στην Αθήνα, όπου χάνονται καθώς ενσωματώνονται με τους ομοεθνείς τους, παραβιάζοντας  την παραπάνω προθεσμία και δημιουργώντας έτσι την εκρηκτική ατμόσφαιρα στο Κέντρο της Αθήνας. 

Το ΑΚΕΛ και η Διαμαντοπούλου συνεχίζουν το ανθελληνικό τους έργο. "Εκοψαν" τα ελληνικά σχολικά βιβλία από τους Κυπρίους μαθητές


Την αποκοπή της Κύπρου από την Ελλάδα και την αλλαγή της Ιστορίας στο πλαίσιο μιας ευρύτερης πολιτικής αποδόμησης του εκπαιδευτικού συστήματος των δύο χωρών προωθούν από κοινού η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλο και ο κύπριος ομόλογός της Ανδρέας Δημητρίου.

Αμφότεροι είναι γνωστοί οπαδοί του σχεδίου Ανάν και της αλλαγής των βιβλίων της Ιστορίας. Υπό το πρόσχημα ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να στέλνει βιβλία στα Ελληνόπουλα της Κύπρου γιατί στοιχίζουν 2,5 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, ο κ. Δημητρίου προέβη σε δηλώσεις στην Κύπρο στις οποίες τόνισε ότι:…

• Η Κύπρος θα αγοράζει πλέον από την Ελλάδα όσα βιβλία χρειάζεται.
• Στο πλαίσιο της ΕΕ το κάθε κράτος θα πρέπει να αναπτύξει τα δικά του εκπαιδευτικά βιβλία, προαναγγέλλοντας έτσι την απαγκίστρωση της κυπριακής παιδείας από την ελληνική. Άλλωστε, αυτό είναι το πολιτικό σύνθημα της κυβέρνησης Χριστόφια, που προκαλεί αντιδράσεις στην Κύπρο, ιδιαίτερα στους καθηγητές και στους δασκάλους.

Νέοι φόροι. Στον αέρα χιλιάδες εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, ξεπούλημα ΤΤ, ΟΛΠ, ΟΛΘ


Ομοβροντία φόρων σε ΙΧ, καύσιμα, αναψυκτικά και συντάξεις 
Δραματικές αποφάσεις στο υπουργικό συμβούλιο 

Νέοι φόροι, ομοβροντία αποκρατικοποιήσεων και εκπαραθύρωση από το ευρύτερο δημόσιο χιλιάδων εργαζομένων που θα βρεθούν ξαφνικά χωρίς αντικείμενο δουλειάς προβλέπει, σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο εκτάκτου ανάγκης που συζητά αυτήν την ώρα το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε η εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης, η επιβολή φόρου στο φυσικό αέριο, η εφαρμογή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα αναψυκτικά καθώς και η αύξηση κατά 20% των τελών στα ΙΧ.
Ακόμη θα υπάρξουν περικοπές σε επιδόματα, ενώ θα επιβληθεί εισφορά και στις επικουρικές συντάξεις.

Προκειμένου, δε, να εξευμενίσει την Τρόικα και για να εξασφαλιστεί το νέο δάνειο, η κυβέρνηση εμφανίζεται έτοιμη να παραδώσει σε ιδιώτες «εδώ και τώρα» μια σειρά από μεγάλα «φιλέτα» τους δημοσίου.

Υπαναχωρεί το υπουργείο "προστασίας μη νομίμων αλλοδαπών εποίκων" για τα Κέντρα Υποδοχής Μεταναστών


Υπαναχωρεί το υπουργείο για τα Κέντρα Υποδοχής Μεταναστών

Σε στροφή 180 μοιρών υποχρεώθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη όσον αφορά στη δημιουργία και χωροθέτηση 14 Κέντρων Υποδοχής Μεταναστών. Την υπαναχώρηση του Χρήστου Παπουτσή προκάλεσαν οι έντονες αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών που αρνούνται να φιλοξενήσουν τα λεγόμενα «στρατόπεδα μεταναστών». Ήδη την αντίθεσή τους έχουν εκφράσει με ψηφίσματά τους δημοτικά συμβούλια και φορείς των θιγόμενων περιοχών που είτε μέσω βουλευτών του ΠΑΣΟΚ είτε με απευθείας παραστάσεις στο γραφείο του υπουργού έχουν δηλώσει την αντίθεσή τους με το συγκεκριμένο μέτρο το οποίο σε ορισμένες περιπτώσεις χαρακτηρίζουν ως  «χωματερές ανθρώπινων ψυχών».

Ο Χρήστος Παπουτσής απαντώντας σε σχετική ερώτηση των βουλευτών του ΛΑΟΣ, Αστέριου Ροντούλη και Βαΐτση Αποστολάτου, για το ενδεχόμενο να γίνει Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών η Κατασκήνωση Κοκκινοπηλού Ολύμπου, απάντησε πως «δεν έχουν ληφθεί ακόμη οριστικές αποφάσεις για τις περιοχές στις οποίες θα δημιουργηθούν Κέντρα Υποδοχής Μεταναστών».

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Και η σφαγή συνεχίζεται : Κοσμηματοπώλης πυροβολήθηκε εν ψυχρώ στο λαιμό στα Κάτω Πατήσια


ImageΚαμπούλ θυμίζει η Αθήνα μετά τα απανωτά κρούσματα εγκληματικότητας. 
Ένας ακόμα Έλληνας πολίτης πυροβολήθηκε εν ψυχρώ στο λαιμό κατά πάσα πιθανότητα από δύο αλλοδαπούς όταν οι τελευταίοι στις 2 περίπου το μεσημέρι χτύπησαν το τζάμι της πόρτας του μαγαζιού του και το θύμα τους απάντησε. 

Οι τρείς σφαίρες βρήκαν τον άτυχο Έλληνα στο λαιμό και αμέσως μετά μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Παμμακάριστος σε κρίσιμη κατάσταση.

Το περιστατικό συνέβη στην οδό Ευγενίας Καραβία 56 στα Κάτω Πατήσια μία περιοχή ιδιαίτερα επιβαρυμένη από την συσσώρευση μεγάλου αριθμού λαθρομεταναστών.

defencenet.gr

Δύο Αφγανοί ομολόγησαν ότι έσφαξαν εν ψυχρώ τον Μανώλη Καντάρη για 120 ευρώ. Αναζητήται ο Πακιστανός συνεργάτης τους.


- Οι έρευνες συνεχίζονται για να εντοπίσουν και τον τρίτο δράστη που είναι Πακιστανός
- Οι δύο Αφγανοί 27 και 20 ετών είναι γνωστοί στην αστυνομία για μικροκλοπές
- Τον είχαν σκοτώσει εν ψυχρώ όταν πήγαινε τη γυναίκα του να γεννήσει

Δύο άτομα βρίσκονται στην Ασφάλεια Αττικής και ανακρίνονται για την εν ψυχρώ δολοφονία του 44χρονου Μανώλη Καντάρη στη συμβολή των οδών Γ. Σεπτεμβρίου και Ηπείρου, την ώρα που εκείνος ετοιμαζόταν να μεταφέρει την σύζυγό του στο μαιευτήριο, για να φέρει στον κόσμο το δεύτερο παιδί τους.


Δράστες είναι δύο (2) αλλοδαποί, Αφγανοί υπήκοοι, ηλικίας 27 και 20 ετών, οι οποίοι προσήχθησαν στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής και ομολόγησαν την πράξη τους με λεπτομέρειες, ενώ ένας τρίτος συνεργός τους, πακιστανικής καταγωγής, αναζητείται.

Κίνητρο του εγκλήματος ήταν η ληστεία, καθώς αφαίρεσαν τη βιντεοκάμερα από τον 44χρονο και στη συνέχεια την πούλησαν στο Μοναστηράκι αντί του ποσού των 120€.

Δράστες θα οδηγηθούν αύριο στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

1936, η Ελλάδα αρνήται την αποπληρωμή του δανείου. Δεδικασμένο υπέρ της Ελλάδος στο Διεθνές Δικαστήριο


1936, η Ελλάδα αρνήθηκε να συνεχίσει την εξυπηρέτηση του δανείου

Η ιστορία έχει ως εξής : το 1936, η Ελλάδα του Ιωάννη Μεταξά αρνήθηκε να συνεχίσει την εξυπηρέτηση του δανείου που είχε συνάψει με τη βελγική τράπεζα «Societe Commerciale de Belgique».

Η κυβέρνηση του Βελγίου προσέφυγε στο Διεθνές Δικαστήριο, που είχε ιδρύσει η Κοινωνία των Εθνών, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι αθετεί τις διεθνείς της υποχρεώσεις.
Η Ελλάδα απάντησε ότι αδυνατεί να εκπληρώσει τις δανειακές της υποχρεώσεις, διότι δεν μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την κατάσταση του Λαού και της χώρας!
Στο υπόμνημά της, η Ελληνική κυβέρνηση ανέφερε : «Η Κυβέρνηση της Ελλάδος, ανήσυχη για τα ζωτικά συμφέροντα του Ελληνικού λαού και για τη διοίκηση, την οικονομική ζωή, την κατάσταση της υγείας και την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια της χώρας, δεν θα μπορούσε να προβεί σε άλλη επιλογή. Όποια κυβέρνηση κι αν ήταν στην θέση της, θα έκανε το ίδιο». (Yearbook of the International Law Commission, 1980, v.l., σελ.25).

Το επιστέγασμα ήρθε με το υπόμνημα που κατέθεσε στο Διεθνές Δικαστήριο ο νομικός εκπρόσωπος της Ελληνικής κυβέρνησης το 1938, όπου τόνισε τα αυτονόητα : «Ενίοτε, μπορεί να υπάρξει μια έκτακτη κατάσταση, η οποία κάνει αδύνατο για τις Κυβερνήσεις να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς τους δανειστές και προς τον Λαό τους.

Εκβιασμοί και απειλές από τους Ευρωπαίους. Ζητούν εκβιαστικά δήλωση υποταγής και του Σαμαρά


Όρο τη γραπτή εγγύηση των δύο κομμάτων εξουσίας, ως εθνικό τους καθήκον, ότι θα τηρήσουν πιστά τις δεσμεύσεις έναντι των δανειστών, κατά το πρότυπο της επιστολής του προέδρου του Λαϊκού κόμματος της Πορτογαλίας Πάολο Πόρτας, θέτουν οι Ευρωπαίοι, ώστε να προχωρήσουν σε νέα μέτρα στήριξης της Ελλάδας και να εκταμιεύσουν την πέμπτη δόση του δανείου, ύψους 12,5 δισ. ευρώ.

Αυτό κατέστη σαφές κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup, στην οποία ο κ. Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ, αλλά και ο αρμόδιος επίτροπος κ. Όλι Ρεν ζήτησαν την "αφοσίωση" στο μνημόνιο.

Τι έχει πάνω του το τραπέζι

Στη συνεδρίαση του Eurogroup αποσαφηνίστηκε ότι συζητείται η επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων 110 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα (reprofiling), ενώ παραμένει και το ενδεχόμενο νέων δανείων προς τη χώρα μας ώστε να ξεπεραστεί η πίεση των αγορών που σπεύδουν να προεξοφλήσουν την ανεπιθύμητη για τους Ευρωπαίους αναδιάρθρωση.

Συνέντευξη από τον αυτόπτη μάρτυρα της δολοφονίας του Μανώλη Καντάρη - η διαμαρτυρία του κόσμου 12/5/2011


12/5/2011 στο κέντρο της Αθήνας.....

Η συγκλονιστική μαρτυρία του Λευτέρη που ήταν αυτόπτης μάρτυρας της στυγνής δολοφονίας του Μανώλη Καντάρη στην οδό Ηπείρου και 3ης Σεπτεμβρίου στην Αθήνα.....




Το τρισάγιο που τελέστηκε στις 12/5/2011 στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Μανώλης Καντάρης από τρεις αλλοδαπούς ενώ πήγαινε να πάρει το αμάξι του για να πάει την γυναίκα του στο μαιευτήριο για να γέννηση το δεύτερο παιδάκι τους.




neataksi.blogspot.com

Θεέ μου! Με τι τέρατα μας μπλέξανε!


Γράφει ο Δευκαλίων - Στις 16 Φεβρουαρίου ο Δευκαλίων στο άρθρο του με τίτλο «Ποίο είναι σήμερα το Οικογενειακό Μέλλον» έγραφε: «Όπου πάει το ΔΝΤ, οι περισσότεροι άντρες γίνονται αλκοολικοί, τα πιο πολλά παιδιά μαφιόζοι και οι όμορφες γυναίκες πουτάνες». Στις 16 Μαΐου ο Γενικός Διευθυντής του ΔΝΤ, ο περιβόητος Dominique Strauss-Kahn, συνελήφθη στην Νέα Υόρκη για σεξουαλική επίθεση εναντίον καμαριέρας ξενοδοχείου.

Το βίντεο της δολοφονίας του πατέρα λύγισε και τους “σκληρότερους” της ΓΑΔΑ…


Δεν πίστευαν στα μάτια τους. Ακόμα και έμπειρος σε θέματα ανθρωποκτονιών αστυνομικός που έχουν δει δεκάδες περιπτώσεις τα μάτια του, λύγισε…

“Τον έσφαξαν σαν να ήταν ***** (αφαιρούμε την περιγραφή για τη μνήμη του παλικαριού). Ήταν ήδη πεσμένος όταν τον αποτελείωσαν. Ήθελαν να τον σκοτώσουν”

Αυτά τα λόγια αρκούν για να αντιληφθούμε τι ακριβώς έγινε εκείνο το ξημέρωμα.

Να σημειωθεί ότι γίνεται τιτάνια προσπαθεια από τους άνδρες της ασφάλειας να μην διαρρεύσει το βίντεο στην δημοσιότητα γιατί θα προκαλέσει ακραίες αντιδράσεις.

Ακροδεξιούς βλέπει ο ταρζάν πίσω από τους ταμπουρωμένους λαθρομετανάστες


Τον βρώμικο ρόλο του zougla τον ξέρουμε χρόνια. Αλλά οι προβοκάτσιες που επιχειρούν να στήσουν εδώ και μέρες οι ρουφιανοι του καθεστώτος βγάζουν μάτι, δείγμα του πόσο προχειροφτιαγμένες είναι και πάντα καταφέρνουν στο τέλος να αυτοξεφτιλίζονται.

Εδώ και μια ώρα κυκλοφορεί η παρακάτω είδηση…
Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας για την σύλληψη δύο κακοποιών, οι οποίοι έχουν ταμπουρωθεί σε νεοκλασικό σπίτι και εκτιμάται ότι διαθέτουν βαρύ οπλισμό.

Λίγο μετά τις 5.30 το απόγευμα αλλοδαπός κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ληστείας από ενόπλους στην Οδό Αριστοτέλους 61. Αμέσως κινητοποιήθηκαν δυνάμεις της αστυνομίας, που ούτως ή άλλως ήταν σε επιφυλακή λόγω των συγκεντρώσεων.
Αυτόπτες μάρτυρες είδαν τους δράστες, που εκτιμάται ότι ήταν αλλοδαποί, να μπαίνουν σε νεοκλασικό κτήριο στην συμβολή των οδών Σμύρνης και Φυλής. Στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί ισχυρές δυνάμεις, που έχουν κυκλώσει την περιοχή.

Στην φυλακή ο εγκληματίας Στρος Καν, βιαστής και φίλος του πρωθυπουργού μας, που μαζί "ακοποιούν" το ελληνικό έθνος


Από τα σαλόνια στα αλώνια ο Στρος Καν 

- Οδηγήθηκε σήμερα το πρωί στις διαβόητες φυλακές της νήσου Ρίκερς
- 20 Μαϊου θα εμφανιστεί ξανά στο δικαστήριο
- Θα ζητήσουν έφεση οι δικηγόροι του για αποφυλάκιση με εγγύηση

Ο επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, ένας πολιτικός που είχε συνηθίσει κατά τη διάρκεια της θητείας του να διαμένει σε σουίτες πολυτελών ξενοδοχείων και να ταξιδεύει πάντα στην πρώτη θέση των αεροπλάνων θα φιλοξενηθεί το άμεσο προσεχές διάστημα στις διαβόητες φυλακές της πόλης της Νέας Υόρκης, στο νησί Ρίκερς.

Ο Στρος Καν μεταφέρθηκε σήμερα το πρωί, από το κεντρικά κρατητήρια που βρίσκονται στο Ποινικό Δικαστήριο του Μανχάταν, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Τμήματος Εφέσεων της Νέας Υόρκης.

Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην εγκληματικότητα και την υποβάθμιση του Ασρποπύργου


Κυριακή 15 Μαΐου - ώρα: 18.00 - πλατεία Νεοκτίστων Απροπύργου

Δελτίο Τύπου - Κοινοποίηση

ΠΡΟΣ:

τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

τα Πολιτικά Κόμματα

τα εκλεγμένα όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

τον Συνήγορο του Πολίτη

τους φορείς, τους συλλόγους και τους Έλληνες κατοίκους της Αττικής

Μέσω του παρόντος κάνουμε γνωστή σε όλους την αγωνία, την αγανάκτηση και τον προβληματισμό μας. Στέλνουμε προς κάθε κατεύθυνση το μήνυμα πως ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!
Η κατάσταση που βιώνουμε εμείς και τα παιδιά μας στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όρια. Οι κλοπές, οι επιθέσεις, το εμπόριο ναρκωτικών, οι ριπές πυροβόλων όπλων με τις σφαίρες να σφυρίζουν πάνω από τα κεφάλια μας, αποτελούν για εμάς καθημερινότητα. 

Σ' αυτή την χώρα μια φορά κι έναν καιρό ζούσαν Έλληνες


Σήμερα δεν θα πούμε τα καθιερωμένα που λέγονται τέτοια μέρα. Σήμερα την σφαγή των καπνεργατών της Θεσσαλονίκης το 1936 θα την δούμε με την ματιά των πεταμένων από αυτό το κράτος πολιτών, που ήσυχοι κάθονται και ανέχονται τις αποφάσεις μια «Δημοκρατίας» που είναι ουσιαστικά χειρότερη από την Δικτατορία εκείνων των χρόνων.

Είναι βλέπετε και ο τόπος που διαδραματίστηκε το μακελειό. Θεσσαλονίκη. Η καρδιά της Μακεδονικής Γης, που ξεδιάντροπα οι λεγόμενοι Έλληνες διαχειριστές την διαπραγματεύονται την ταυτότητά της λες και μιλούν για τα πατρικά τους.
Ποιος να φανταζόταν ότι...όλη η Ελλάδα θα γινόταν μια Μακεδονία προς διαπραγμάτευση εκείνες τις εποχές που έρεαν τα λόγια τα μεγάλα ηγετών, που εν τέλει κανένας τους δεν πέθανε ούτε γενναία, αλλά ούτε με την απορία αν τελικά έδωσε το ελάχιστο για αυτόν τον τόπο. Ένας Μάης 75 χρόνια πριν ήταν τελικά πιο ελληνικός από αυτόν που διανύσουμε αυτή την στιγμή.

Δώρο Δρούτσα στους Τούρκους τα ελληνικά πετρέλαια


του Κώστα Χαρδαβέλλα
Νέα «κωλοτούμπα» του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών στις επιταγές της Τουρκίας και νέες παραχωρήσεις στο Αιγαίο, όπου θα μπορούν άνετα πλέον οι Τούρκοι να ψάχνουν για πετρέλαιο και φυσικό αέριο και μέσα στο ελληνικό υποθαλάσσιο χώρο.

Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί σήμερα η χθεσινή δήλωση του υπουργού Εξωτερικών Δ. Δρούτσα για την άρνηση της Ελλάδας να οριοθετήσει τη δική της αποκλειστική οικονομική ζώνη στην οποία θα μπορούσαν να γίνουν έρευνες για ανεύρεση ορυκτού πλούτου που θα έλυνε ένα μέρος του ελληνικού οικονομικού προβλήματος.

Η πρωτοφανής αυτή τοποθέτηση του Έλληνα υπουργού Εσωτερικών με τη δήλωση που έκανε: «Η έννοια της ΑΟΖ δεν έχει σχέση με την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου και απλά έχει γίνει της μόδας να συζητάμε το θέμα», ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο της Τουρκίας για έρευνες στο Αιγαίο.

Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Κωνσταντίνος Κουκίδης ο αδικημένος και περιφρονημένος νεοεθνομάρτυρας


ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΟΥΚΙΔΗΣ  
Ο ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΜΕΝΟΣ ΝΕΟΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΑΣ


1. Τὴν 27ην Ἀπριλίου 1941 ὁ μεγάλος αὐτὸς ἥρωας καὶ πατριώτης Κων/νος Κουκίδης, Εὔζωνας, φρουρὸς τῆς Ἑλληνικῆς σημαίας στὴν Ἀκρόπολι, συνταράχθηκε πάρα πολὺ μὲ τὴν εἴσοδο τῶν Γερμανῶν κατακτητῶν στὴν Ἀθῆνα τὴν 8ην τὸ πρωὶ τῆς ἰδίας ἡμέρας.
Οἱ Γερμανοί ἀξιωματικοί τῆς ἐμπροσθοφυλακῆς τῆς 6ης ὀρεινῆς Μεραρχίας , ταγματάρχης Peter Jacoby, και ὁ λοχαγός Georg Elsnits) ἔσπευσαν νὰ ἀποστείλουν μήνυμα στόν «Φύρερ», ὅτι στὶς 8.10 εἰσῆλθον στὴν πόλι τῶν Ἀθηνῶν καὶ στὶς 8.45 ὑπέστειλαν τὴν Ἑλληνικὴ σημαία καὶ ὕψωσαν την σβάστικα στὴν Ἀκρόπολι.

2. Γιὰ νὰ μὴ πέσῃ στὰ χέρια τῶν κατακτητῶν τὸ ἱερὸ σύμβολο μας, τυλίχθηκε ὁ ἥρωας ἐθνομάρτυς Κων/νος Κουκίδης μὲ τὴν γαλανόλευκη καὶ ἀπεφάσισε νὰ αὐτοθυσιασθῇ ἀπὸ τὴν θέσι Καλλιθέα Ἀκροπόλεως, ὅπου φρουροῦσε τὴν ἑλληνικὴ σημαία πέφτοντας κάτω στὰ βράχια τῆς Ἀκροπόλεως ἀπὸ ὕψος 60 μέτρων, πρὸς ἔκπληξι τῶν Γερμανῶν, βάφοντας τὸ ἐθνικό μας σύμβολο μὲ τὲ τίμιο αἷμα του.

3. Ὅμως οἱ στρατιῶτες καὶ οἱ ἐπικεφαλῆς τοῦ γερμανικοῦ ἀποσπάσματος εἶχαν συγκλονισθῆ ἀπ’ αὐτὸ ποὺ εἶδαν καὶ δὲν ἐκράτησαν τὸ στόμα τους κλειστό.
Στὶς 9 Ἰουνίου ἡ εἴδησις δημοσιεύθηκε στὴν DAILY MAIL μὲ τίτλο: «A Greek carries his flag to the death» (Ἕνας Ἕλληνας φέρει τὴν σημαία του ἕως τ[ον θάνατο).

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Σπόντα Σόκρατες για Ελλάδα: Εγώ έκλεισα καλύτερη συμφωνία!


Και τυπικά ενέκρινε νωρίτερα σήμερα η πορτογαλική κυβέρνηση το πακέτο βοήθειας των 78 δισ. ευρώ.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Φερνάντο Τεσέιρα ντος Σάντος, το πακέτο στήριξης θα βυθίσει σε ύφεση τη χώρα το 2011 και το 2012 και «στόχος του προγράμματος είναι η επιστροφή στην ανάπτυξη και την απασχόληση».

Παράλληλα, τόνισε ότι το χρέος της χώρας ως ποσοστό του ΑΕΠ θα συνεχίσει να αυξάνεται μέχρι το 2013 για να ακολουθήσει στη συνέχεια πτωτική πορεία.

Σπόντα Σόκρατες: «Καλύτερο το πρόγραμμα μας από αυτά άλλων χωρών»!

Με 3,2% δανείστηκε η Πορτογαλία, δηλαδή 2% λιγότερο από την Ελλάδα. Χωρίς μέτρα λιτότητας ο δανεισμός της Πορτογαλίας


  • Με 3,2% δανείστηκε η Πορτογαλία, δηλαδή 2% λιγότερο από την Ελλάδα. Αυτό μεταφράζεται σε 2 δισεκατομμύρια ευρώ λιγότερα ετησίως! 
  • Εμείς, ως χουβαρντάδες, δεν κάναμε ιδιαίτερες συμφωνίες και επιβαρυνόμαστε με επιπλέον μέτρα λιτότητας! 
  • Όταν έχεις πολιτικούς που πετυχαίνουν τους "στόχους" τους, τότε μπορείς να κοιμάσαι ήσυχος...
Σε αρχική συμφωνία με τις αντιπροσωπείες των διεθνών οργανισμών προχώρησε χθες η Πορτογαλία σχετικά με το πρόγραμμα δανειοδότησης από το ΔΝΤ και την ΕΕ.
Ο υπερεσιακός πρωθυπουργός Jose Socrates δήλωσε ότι ΔΝΤ και ΕΕ συμφώνησαν να μην υπάρχει στους όρους δανεισμού μείωση των μισθών του δημόσιου τομέα, στις συντάξεις θα γίνει μικρή μείωση για τις άνω των 1.500 ευρώ, δεν θα υπάρχουν απολύσεις στη δημόσια διοίκηση, δεν χρειάζεται αλλαγή στο σύνταγμα της χώρας, δεν θα υπάρχουν απολύσεις στη δημόσια διοίκηση, δεν θα γίνουν ιδιωτικοποιήσεις δημοσιών οργανισμών- επιχειρήσεων , υγεία και παιδεία θα συνεχίσουν να παρέχονται από το δημόσιο, δεν θα υπάρξει ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης, ή προσαρμογής των εισφορών, ή αλλαγές στο νόμιμο όριο ηλικίας και ισχύει η μεταρρύθμιση της Κοινωνικής Ασφάλισης που υιοθετήθηκε το 2007.

Πόσο ψεύτης μπορεί να είναι ο πρωθυπουργός μιας χώρας! Οι κομμένες δηλώσεις του Στρος Καν





ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΚΑΙ ΑΜΟΝΤΑΡΙΣΤΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΡΟΝΣ ΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ 'Γ.Α.ΠΑΝΤΡΕΟΥ'' ΑΠΟ ΓΑΛΙΚΟ ΚΑΝΑΛΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΜΟΝΤΑΖ ΤΟΥ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΥ(04/02/10) Και ολόκληρη και αμοντάριστη η συνέντευξη του Στρος Καν για τον Γ.Α.Παπανδρέου από το γαλλικό κανάλι, χωρίς το μοντάζ του Λαζόπουλου (04/02/2010) (Στα γαλλικά)

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Οι με 8 χρόνια "εργασίας" (!) 850 συνταξιούχοι βολευτές, ζητούν αναδρομικά 250.000€ ο καθένας από τον άνεργο ελληνισμό!!


Αυτοί είναι οι εκπρόσωποί μας. Οι εκπρόσωποι του έθνους μας. Με οκτώ χρόνια "σκληρής εργασίας" πήραν την σύνταξή τους, η οποία όχι μόνο δεν τους φτάνει αλλά χρειάζονται και άλλη.
Μόνο που όταν εμείς πεινάμε, αυτοί διεκδικούν ξετσίπωτα, χωρίς την παραμικρή ντροπή, ακόμα και από τα αδυνατισμένα κόκαλα των παιδιών μας.
Δεν φτάνουν αυτά που πήραν, ή άρπαξαν σύμφωνα με τον «μαζί τα φάγαμε, όλοι τα φάγαμε», θέλουν και το κερασάκι στην τούρτα.
Να τους χαρίσουμε δηλαδή ένα διαμέρισμα, όταν έπαψε να υπάρχει αυτή η σκέψη ακόμη και σαν όνειρο για την κάθε ελληνική οικογένεια.

Ας εξετάσουν πρώτα το "πόθεν έσχες" του καθενός μέχρι σήμερα.

Αφιερωμένο στον "Πρόεδρο" των Αλβανοκατσαπλιάδων. Βέρμαχτ και Τσάμηδες: Τα άγνωστα εγκλήματα στην Ελλάδα.


Τσάμηδες στο πλευρό των Γερμανών, εφοδιασμένοι
με ιταλικά λάφυρα,στολές και όπλα
Μια πρωτότυπη έρευνα που φέρνει στο φως τις αγριότητες επίλεκτων σωμάτων του γερμανικού στρατού στην περίοδο της Κατοχής .

Αναστάσης Βιστωνίτης.

Πριν από 70 χρόνια, την 1η Σεπτεμβρίου του 1939, καθισμένος σε ένα μπαρ της 51ης οδού στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, ο ποιητής Γ.Χ. Οντεν αισθάνθηκε την οσμή του επερχόμενου θανάτου. Ηταν η ημέρα που ξεκινούσε ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος. Επειτα από έξι χρόνια, με τη λήξη του, η ανθρωπότητα θα μετρούσε 50 εκατομμύρια νεκρούς. Τι συνέβη στο Λιντς της Αυστρίας και ποια τεράστια εικόνα δημιούργησε εκείνον τον «ψυχοπαθή θεό», όπως ονομάζει τον Χίτλερ ο ποιητής;

Επτά δεκαετίες αργότερα ακόμη έρχονται στο φως στοιχεία για την εποχή, τα οποία παρέμειναν ανεξερεύνητα στα αρχεία. Και τα περισσότερα φυσικά αναφέρονται στην Ευρώπη. Για τον βαρύ φόρο αίματος που πλήρωσε η χώρα μας τόσο κατά τη διάρκεια του πολέμου όσο και στην περίοδο της γερμανοϊταλικής και βουλγαρικής Κατοχής και του Εμφυλίου που ακολούθησε έχουν γραφτεί χιλιάδες σελίδες, σε σημείο που να είναι βέβαιος κανείς ότι δεν υπάρχει καμιά αφώτιστη πλευρά και τίποτε που να μην έχει ειπωθεί.

Και βιαστής και "μάγκας" ο αλβανός δολοφόνος στην Γλυφάδα.


Γράφει ο βασίλης χήτος . Στον πόλεμο ανάμεσα στις δυο «άγουρες» συμμορίες των Νοτίων Προαστίων, αποδίδεται η εκτέλεση που έγινε χθες στις 21.14 το βράδυ στη Γλυφάδα, στην οδό Αρκαδίας   έξω από τον Ιερό Ναό του Αγ. Παύλου.

Δυο  Αλβανοί έδωσαν ραντεβού στο προκαθορισμένο σημείο για να τσακωθούν με δυο Ελληνόπουλα με τα οποία οι συμμορίες τους είχαν παλιές διαφορές. Αφού συνεπλάκησαν μεταξύ τους οι δυο Αλβανοί  μπήκαν στο  αυτοκίνητο τους για να φύγουν, τότε οι άλλοι δυο εξακολουθούσα να τους προκαλούν.

Ο συνοδηγός έβγαλε πιστόλι και τότε ο νεαρός από την αντίπαλη ομάδα φέρεται να του φώναξε: «πυροβόλησε ρε … αν είσαι μάγκας!».
Ο συνοδηγός τράβηξε τη σκανδάλη και η σφαίρα βρήκε τον 23χρονο στο στήθος, μεταφέρθηκε στο  νοσοκομείο, αλλά στις  23.00 το βράδυ κατέληξε.

Η κα Σουλβατζή αποκαλύπτει σημαντικά στοιχεία για τον τάφο του Μ. Αλεξάνδρου και τη στάση των Ελληνικών Κυβερνήσεων (βίντεο)


Τι έγινε με την ανακάλυψη του τάφου του Μ. Αλεξάνδρου; Ποιοι και γιατί δεν ενίσχυσαν την προσπάθεια της αρχαιολόγου, αλλά αντιθέτως την "έπνιξαν";

Η έκπληξη των Αιγυπτίων για τη στάση της Ελληνικής Κυβέρνησης. Ο περίεργος ρόλος της Ελληνικής Πολιτείας και συγκεκριμένα των Σημίτη, Μοσκώφ κλπ.
Η απίστευτη παραίνεση Παγκάλου να "μη μιλάμε για τάφο Μ. Αλεξάνδρου γιατί δημιουργεί εθνισμό"!!!

Ποιος ήταν ο "τοίχος" που ανέφερε ο μετέπειτα Υπουργός Τατούλης, στον οποίο σταμάτησαν οι ανασκαφές;;; 
Το επεισόδιο με τον Ισραηλίτη πρέσβη, που επισκεπτόμενος τις ανασκαφές αποκάλεσε κίναιδο και μέθυσο τον Μ. Αλέξανδρο, ενώ ανέφερε ότι ο στρατηλάτης προσκύνησε τον Μεγάλο Αρχιερέα στην Ιερουσαλήμ!!! 

Οι έμμεσες απειλές του προς την αρχαιολόγο. Μια πραγματικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη της κας Σουλβατζή που περιγράφει την προσπάθειά της, τόσο στο καθαρά επιστημονικό πεδίο, όσο και σε επίπεδο επαφών με τις Ελληνικές Κυβερνήσεις και ξένους φορείς...


 


ethniki-paideia.blogspot.com

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Αντίο, καλέ μας άνθρωπε!


Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο «καλός άνθρωπος» του ελληνικού κινηματογράφου Θανάσης Βέγγος. Ο επιτυχημένος ηθοποιός που αγαπήθηκε όσο λίγοι από το κοινό, αλλά και τους ανθρώπους του χώρου, πέθανε στις 7.10 σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός στην Αθήνα όπου νοσηλευόταν το τελευταίο χρονικό διάστημα.

«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών, διακριτικά, ακριβώς όπως έζησε όλα του τα χρόνια, παρά τη φήμη και το γεγονός ότι ειδικά τον τελευταίο καιρό κάμερες και δημοσιογράφοι τον πολιορκούσαν στενά. Αθόρυβος, σχεδόν ανθρωποφοβικός, ο Θανάσης Βέγγος ανήκει στους τελευταίους της γενιάς που χάρισε στην μεταπολεμική Ελλάδα άφθονο γέλιο. Απέφευγε τις συνεντεύξεις και στις λιγοστές δημόσιες εμφανίσεις του οι δημοσιογράφοι κρέμονταν από τα χείλη του κυριολεκτικά.

Η είδηση του θανάτου του έχει σκορπίσει τη θλίψη σε όλη την Ελλάδα. Ειδικά στο Διαδίκτυο, σπεύδουν άπαντες, επώνυμοι και μη να αποτίσουν φόρο τιμής και να πουν ένα αντίο στον ηθοποιό που λάτρεψαν.

Καλός οικογενειάρχης, καλός επαγγελματίας, καλός συνάδελφος αφοσιώθηκε με λατρεία στον κινηματογράφο αγνοώντας σχεδόν την μικρή οθόνη, την οποία τίμησε με την παρουσία του ελάχιστες φορές. Ο Θανάσης Βέγγος, ο δικός μας Θανάσης, δεν σπούδασε ηθοποιός. Υπήρξε αυτοδίδακτος.

Κυριακή 8 Μαΐου εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη στο «Βελλίδειο» για την Κάρτα του Πολίτη



Αποκάλυψη: Σκότωσαν τον “πεθαμένο”. Τώρα, οι ισλαμοφασίστες ξαναγίνονται “μαχητές της ελευθερίας”.


Από την “μισητή Αλ Κάιντα” στην “δημοκρατική μουσουλμανική αδελφότητα”. Οι φονιάδες των λαών καθαγιάζουν τους ισλαμοφασίστες για να τους ξαναχρησιμοποιήσουν.

Το ερώτημα που πλανάται σχετικά με την πρόσφατη “δολοφονία” του Μπιν Λάντεν είναι το “Γιατί τώρα…”
Η απάντηση είναι απλή: Δεν δολοφονήθηκε ο “μπαμπούλας” Μπιν Λάντεν. Σήμερα, οι ΗΠΑ ξεφορτώθηκαν την Αλ Κάιντα, ένα δικό τους δημιούργημα που το χρησιμοποίησαν κατά το δοκούν. Πλέον, με τον ηγέτη της δολοφονημένο, η Αλ Κάιντα δεν αποτελεί κίνδυνο και στις συνειδήσεις των Αμερικανών οι ισλαμιστές παύουν να αποτελούν κίνδυνο για την “πολιτισμένη Δύση”.

Γιατί τώρα; Γιατί οι πορτοκαλί επαναστάσεις στην γειτονιά μας που γίνονται από αλλαλάζοντες ταλιμπάν που κυματίζουν την ημισέληνο και βιάζουν μαζικά γυναίκες δημοσιογράφους, είναι πλέον “αγώνας για δημοκρατία”. Η φρικτή και σατανική “Αλ Κάιντα” γίνεται “Μουσουλμανική Αδελφότητα” που μάχεται ενάντια στους δικτάτορες τύπου Καντάφι.

Τι και αν οι ηγέτες των χωρών καταγγέλουν εμφανή την υπόθαλψη των εξεγέρσεων από την Αλ Κάιντα. Από σήμερα, η Αλ Κάιντα παύει να υπάρχει. Οι ισλαμιστές δεν είναι πλέον κακοί. Η Αμερική πρέπει να βοηθήσει τους “ευσεβείς ανθρώπους” για να ρίξει τους κακούς δικτάτορες.

Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Το ποτήρι πιά ξεχείλισε ! Αυτά παθαίνει κάθε πολιτεία πού οί πολιτικοί την έχουν «δεδομένη πράσινη ψήφο» στην τσέπη τους, αδιαφορώντας για τα προβλήματά της…




Τά γεγονότα μιλούν και πάλι από μόνα τους!
Κανείς γνωστικός άνθρωπος δεν μπορεί να κυκλοφορήσει ελεύθερα στην πάλαι ποτέ ασφαλή Πολιτεία μας μετά από κάποιες ώρες, και μάλιστα σαν πέσει και η νύκτα…

Έτσι λοιπόν, σαν δίκαια μας φαίνονται τα όσα παρακάτω μας έλεγε ένας παλιός μας φίλος πού ξέρει πρόσωπα και πράγματα σ΄ αυτή την αχανή, πλέον πολιτεία…

«….Άκουσε να δείς και κατάλαβέ το !

Τώρα, μόνο οί πολιτικοί μας θα μπορούν και κυκλοφορούν ελεύθερα νύχτα και μέρα έχοντας την «ειδική» ορντινάτσα τους και ως εκ τούτου, τα τσαμενούλια μας, δεν μπορούν να αντιληφθούν το βάθος του προβλήματας για το υπόλοιπο πόπολο…

Χρήστος Μαντάς !

Έπεσε καθ΄ υπέρβαση  καθήκοντος !


Αιωνία αυτού η μνήμη...

Αυτοί είναι ασφαλισμένοι και τεθωρακισμένοι, και ποιός τώρα θα ασχοληθεί αν κάποιος ημεδαπός, αλλοδαπός, ή εξωγήϊνος κτύπησε την γριούλα του πρώτου ορόφου και την έστειλε με κατάγματα θώρακος και δυό εγχειρήσεις για 6 ολόκληρους μήνες σε Νοσοκομείο της Αθήνας, ή αν κάποιος γεροντάκος πνέει τα λοίσθια στην εντατική του Ρίου από γρονθοκοπήματα λαθρομετανάστη για να του πάρει το φτωχό πορτοφόλι του…