«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

"Μακεδονία" τα Σκόπια στην ιστοσελίδα του ΓΓ του ΟΗΕ. Θρησκειολογικό μάθημα και κατάργηση της πρωινής προσευχής και του εκκλησιασμού των μαθητών ζητά η Άννα Φραγκουδάκη


Γκάφα ολκής του ΟΗΕ  εναντίον της Ελλάδας.  Στην επίσημη ιστοσελίδα του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν ,  ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων αναφερόταν ως  υπουργός Εξωτερικών της "Μακεδονίας". Το ατόπημα διορθώθηκε όμως η αναφορά προβληματίζει…. 
Το απόγευμα της Πέμπτης επρόκειτο να συναντηθούν στη Νέα Υόρκη ο ΓΓ του ΟΗΕ με τον υπουργό Εξωτερικών των Σκοπίων Αντόνιο Μιλόσοσκι.
Σύμφωνα με το "Πρώτο Θέμα", στην επίσημη ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, αποκαλείτο "υπουργός Εξωτερικών της Μακεδονίας" και όχι της ΠΓΔΜ, όπως είναι και η επίσημη ονομασία που χρησιμοποιεί ο ΟΗΕ

Χειμάρρα ολόρθη! Κωνσταντίνος Χολέβας



Χριστός Ανέστη!
Στις 8 Μαίου διεξάγονται στη γειτονική μας Αλβανία εκλογές για την ανάδειξη των αρχόντων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η διαμάχη μεταξύ των κυβερνώντων Κεντροδεξιών του Δημοκρατικού Κόμματος (Μπερίσα) και των Σοσιαλιστών του Έντι Ράμα δημιουργεί τεταμένο κλίμα.
Ως Έλληνες, όμως, ενδιαφερόμαστε κι πρέπει να ενδιαφερόμαστε περισσότερο για την εκλογική παρουσία και γενικότερα για την ορθή πολιτική εκπροσώπηση των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου και όλης της Αλβανίας.
Με συγκίνηση, λοιπόν, διάβασα στο Διαδίκτυο το προσφάτως ανακοινωθέν ψηφοδέλτιο της Ελληνικής Οργάνωσης ΟΜΟΝΟΙΑ για την ιστορική Χειμάρρα.
Τα ονόματα των υποψηφίων είναι όλα ελληνικά και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία απέναντι στα ψηφοδέλτια των μεγάλων αλβανικών κομμάτων.

Επιστολή 7 Α/ΓΕΝ προς Γ.Παπανδρέου για "Υπονόμευση εθνικής ασφάλειας"


Αθήνα 14 Απριλίου 2011
Προς τον Πρόεδρο της Κυβερνήσεως
Κύριον Γεώργιο Παπανδρέου
Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ
Αφορμή λαμβάνοντες από την παρούσα δύσκολη από κάθε άποψη συγκυρία για την Πατρίδα μας, επιθυμούμε με την παρούσα ανοικτή επιστολή μας να σας υποβάλλουμε ορισμένες σκέψεις, που μας απασχολούν σχετικά με την Άμυνα της χώρας.
Εν πρώτοις έχουμε πλήρη συναίσθηση του ότι συνεπεία κακής διαχείρισης των δημοσίων πραγμάτων επί σειράν ετών, αντιμετωπίζουμε σήμερον πολλαπλά σοβαρά εσωτερικά προβλήματα με προεξάρχον εκείνο της δεινής οικονομικής κατάστασης της χώρας.
Αντιλαμβανόμεθα επίσης ότι εδώ που φτάσαμε επιβάλλονται, μεταξύ άλλων πρωτοβουλιών, οικονομίες και περικοπές στις δημόσιες δαπάνες.
Τα προβλήματα αυτά θέλουμε να ελπίζουμε ότι αφού, έστω και αργά, τα συνειδητοποιήσαμε, θα μπορέσουμε με τα κατάλληλα μέτρα από την ηγεσία του τόπου και τις ανάλογες θυσίες, στις οποίες δυστυχώς εκ των πραγμάτων υποβάλλεται ο ελληνικός λαός, να τα ξεπεράσουμε και σε κάποιο χρόνο η ζωή να επονεύρει την ηρεμία της.

Συμβούλιο ΜΑΪΜΟΥ !!Η οργή ξεχείλισε. Πότε; Που; Χωρίς εμάς; Ντροπή!!






taxalia.blogspot.com

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Πολιτισμική Ελλάδα 2011… σκύλος στο φούρνο με πατάτες!


Λαθρομετανάστες του ζήτησαν να ψήσει σκύλο με πατάτες στο φούρνο…ότι ποιο απεχθές έχουμε ακούσει τα τελευταία χρόνια…δείτε το θέμα από το Patra tv…




citypress-gr.blogspot.com

«Φύγετε προδότες – πουλημένοι. Πόσα πήρατε για να μας πουλήσετε;»


Αυτά ήταν λίγα από τα κοσμητικά επίθετα που άκουσε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και άλλοι επίσημοι στο Ληξούρι όπου λόγω εντοπιότητας πήγε να περάσει το Πάσχα.

Για να τρώει γιούχα μία από τις πλέον συμπαθείς της κυβέρνησης που δεν έχει δώσει άλλες αφορμές πέραν από την ψήφιση του μνημονίου, καταλαβαίνετε και την αξιοπιστία των δημοσκοπήσεων που επιμένουν να δείχνουν ότι μεγάλο μέρος του Ελληνικού λαού παραμένουν πνευματικά δολοφονημένοι ή λαμόγια ώστε να στηρίζουν ακόμα την κυβέρνηση.
Όχι, ο Μαντέλης δεν τολμά να περάσει από την Κεφαλλονιά ούτε με ελικόπτερο!

olympia.gr

Εξαφανίστηκε και ο Καμίνης! Συμπεριφορά κατοχικής κυβέρνησης από τους πράσινους διορισμένους!


Εξαφανισμένος από παντού. Ο λαοπρόβλητος από σπόντα δήμαρχος, δεν πάτησε το πόδι του σε καμμία εορταστική εκδήλωση, προφανώς επειδή δεν έχει εμπιστοσύνη στις ορέξεις των διμοιριών που συνήθως τον συνοδεύουν για να τον γλιτώνουν από τη μήνι του …λαού του!

Θυμίζει μάλλον τους διορισμένους άρχοντες επί κατοχής που δεν τολμούσαν να ξεμυτίσουν χωρίς την συνοδεία των SS παρ’ όλη την προπαγάνδα των τότε “Αθηναϊκών Νέων” για τις ευγενείς προθέσεις των Γερμανών και των φίλων τους.
Δεν είναι τυχαίο που ο δήμαρχος χαίρει μόνο της εκτίμησης νεόκοπων ναζιστικών οργανώσεων για το εως τώρα “έργο” του.
Όλα αυτά, στην πόλη του Περικλεους, στο λίκνο της Δημοκρατίας.
Και εις ανώτερα δήμαρχε!

olympia.gr

Οι μαθητές της Βυτίνας απαντούν στις χυδαιότητες του Πρετεντέρη


Μια επιστολή "φωτιά" έστειλαν οι μαθητές την Βυτίνας προς τα ΜΜΕ θέλοντας να απαντήσουν σε άρθρο του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη. "Ανακρίβειες και γενικεύσεις έχει το άρθρο αυτό" όπως υποστηρίζουν οι μαθητές οι οποίοι αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Το εν λόγω άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα το Βήμα και αναφέρεται στα σχολεία της Βυτίνας. Οι μαθητές όμως δεν έμειναν με “σταυρωμένα τα χέρια”, αφού διέψευσαν πολλά σημεία του άρθρου του Γ. Πρετεντέρη.
Τον καλούν μάλιστα να διασχίσει ο ίδιος την ορεινή Αρκαδία τα πρωινά με θερμοκρασίες υπό το μηδέν και μετά να παραλληλίσει την απόσταση που χωρίζει τα σχολεία της περιοχής με αυτή της Γλυφάδας από την Αθήνα!

Η επιστολή

Κύπρος - Προκλητική απόπειρα καύσης ελληνικών σημαιών

ΟΑρχιεπίσκοπος Κύπρου καταδίκασε την απόπειρα καύσης ελληνικών σημαιών

Απαράδεκτη και ασέβεια προς την πατρίδα χαρακτήρισε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος την πρόθεση οπαδών του ΑΚΕΛ να κάψουν τρεις ελληνικές σημαίες τις οποίες είχαν τοποθετήσει στην κορυφή σωρού ξύλων, που θα άναβαν τα μεσάνυκτα της Ανάστασης, σύμφωνα με το Πασχαλινό έθιμο της «λαμπρατζιάς».

«Η σημαία αποτελεί ό,τι ιερότερο διαθέτουμε και γι’ αυτό πρέπει να προσέξουμε την πατρίδα και την κρατική μας υπόσταση, αφού αν μας λείψει η πατρίδα και ιδιαίτερα το έθνος, δεν θα πάμε καθόλου καλά», είπε ο Αρχιεπίσκοπος.

Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου πρόσθεσε ότι, αν ο ελληνισμός μεγαλούργησε, είναι ακριβώς λόγω των καταβολών που έχει. Ο ελληνισμός, τόνισε, έχει βαθιές ρίζες και παρόλο που του επιτίθενται οι πάντες, αντέχει και θα αντέξει, υπερβαίνοντας όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα. 

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Διαπρεπεῖς Σκοπιανοὶ καθηγητὲς λένε:"Δὲν εἴμαστε Μακεδόνες,ἀλλὰ Σλάβοι" (Βίντεο)


Κι ὅμως ὑπάρχουν φωνὲς δυνατὲς ποὺ προέρχονται ἀπὸ σοβαροὺς ἐπιστήμονες κι ὄχι μόνο,τῶν Σκοπίων οἱ ὁποῖες μὲ νηφαλιότητα ἀλλὰ καὶ ἐπιμονὴ προειδοποιοῦν τοὺς ἔξαλλους συμπατριῶτες τους,ὅτι αὐτὴ ἡ μανία νὰ ἐμφανίζονται ὡς "Μακεδόνες" δὲν μπορεῖ νὰ ὑποστηριχτεῖ μὲ κανένα ἀπολύτως σοβαρὸ ἐπιχείρημα. 
Στὸ βίντεο ἐξηγοῦν τὸ γιατί:.... 





orthodoxia-ellhnismos.gr

Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Χριστός Ανέστη


Ευχόμαστε ολόψυχα η Ανάσταση του Χριστού να φέρει και την ανάσταση της Πατρίδος.

Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Ο Καμίνης προσπάθησε να «αποκαθηλώσει» τις Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας!


Ελληνικό ιστολόγιο: Η είδηση της απαγόρευσης-επιβολής  εκ μέρους του Καμίνη,  να εύχονται γενικά «χρόνια πολλά» αντί για οποιαδήποτε ευχή θυμίζει ελληνορθόδοξες χριστιανικές ευχές, όπως «Χριστός Ανέστη»,  «Αληθώς Ανέστη», έφτασε και σε εμάς από διάφορες πηγές.
Μάλιστα ο Καμίνης απειλεί ότι όποιος χρησιμοποιήσει παρόμοιες " απαγορευμένες" ευχές εντός του δήμου, ή δημοσιεύσει δημοσίως την επιβολή απαγόρευσης θα κινηθούν εναντίον του οι διαδικασίες απολύσεώς του.

 Η παρακάτω είδηση από elora.gr
____________

Νίκος Χιδίρογλου

Μετράνε τις «αντιστάσεις» του κόσμου, προκαλώντας και μετά διαψεύδοντας, σε μια απαράδεκτη νέα πρακτική, που δεν αρμόζει σε δημοκρατικές κοινωνίες και αναδεικνύει ολοκληρωτική αντίληψη!
Ο λόγος για τη στάση της δημοτικής αρχής και της διοίκησης του υπ’ αυτήν δημοτικού ραδιοσταθμού 9,84, οι οποίοι μετά τα δημοσιεύματα για κατάργηση της καθιερωμένης μετάδοσης της Ακολουθίας της Αναστάσεως και της Αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας από το δημοτικό ραδιόφωνο της Αθήνας, άρχισαν να διαψεύδουν, μιλώντας για ανυπόστατες φήμες.

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

“Μέτωπο” Δικαιοσύνης κατά κυβέρνησης


Επικροτεί η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας την απόφαση του προέδρου του Αρείου Πάγου, κ. Γεώργιου Καλαμίδα και του εισαγγελέα, κ. Ιωάννη Τέντε, να μην προσέλθουν για ακρόαση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.
Όπως επισημαίνει, η διάταξη του κανονισμού της Βουλής περί κλήσης της ηγεσίας της Δικαιοσύνης σε ακρόαση είναι αντισυνταγματική και αντίθετη στην αρχή της διάκρισης των εξουσιών.

« Τα τελευταία χρόνια μεθοδικά επιχειρείται η υποβάθμιση της Δικαιοσύνης έναντι των άλλων συνταγματικών εξουσιών του κράτους», υπογραμμίζουν οι εισαγγελείς.Συμπληρώνουν δε πως «είναι δικαίωμα του κάθε δικαστικού λειτουργού να εφαρμόζει τις σχετικές διατάξεις με γνώμονα τη συνταγματική ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.

newsbomb.gr 

Η διάλυση της Υγείας συνεχίζεται. Εκβιασμοί Λοβέρδου και μέτρα σε βάρος της υγείας του λαού.


Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι αν δεν εφαρμοστούν οι άγριες περικοπές του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, το κράτος θα αναστείλει την κάλυψη των πληρωμών στο 40% των νοσοκομείων της χώρας
Με έναν ωμό εκβιασμό ότι αν δεν υλοποιηθεί το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, αυτό θα σημαίνει ότι το 40% των νοσοκομείων της χώρας δε θα μπορεί να πληρωθεί στις ανάγκες του, δηλαδή πάνω από 50 νοσοκομεία της χώρας σταματούν να χρηματοδοτούνται εντελώς από το κράτος, η κυβέρνηση επιχειρεί να δημιουργήσει κλίμα τέτοιο ώστε τα άγρια μέτρα που ανακοινώθηκαν πριν μερικές μέρες, να θεωρηθούν ούτε λίγο ούτε πολύ ως αναγκαία δήθεν για την ομαλή λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων για την εργατική λαϊκή οικογένεια.

Οι χτεσινές ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του σχεδίου για τις συγχωνεύσεις των δημόσιων νοσοκομείων της Αττικής, ήταν σαφείς σε ό,τι αφορά την προσπάθεια να αποπροσανατολίσει τα λαϊκά νοικοκυριά από όσα προβλέπει το ίδιο το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα της κυβέρνησης. 

Τούρκοι πυροβόλησαν ξανά ψαράδες στο Παραλίμνι. (βίντεο)


Νέα θρασύτατη πρόκληση των Τούρκων.  Πυροβόλησαν ψαράδες τη στιγμή που έριχναν τα δίχτυα τους, στην θαλάσσια περιοχή Κάπαρη στο Παραλίμνι.

Φαίνεται πως τα κατεχόμενα, δεν διστάζουν να τα βάλουν με άοπλους ανθρώπους, οι οποίοι απλώς προσπαθούν να βγάλουν το ψωμί τους.

Το νέο προκλητικό περιστατικό συνέβη χθες το απόγευμα. Δύο ψαράδες βγήκαν στ΄ανοικτά για να ρίξουν τα δίχτυα τους.  Όπως ανέφεραν, την στιγμή εκείνη Τούρκοι στρατιώτες από φυλάκιο απέναντι τους, τους σημάδεψαν (από απόσταση 30 περίπου μέτρων) και έριξαν εναντίον τους έξι πυροβολισμούς, οι οποίοι  έπεσαν στο νερό μπροστά από τη βάρκα.

Στην συνέχεια, οι δύο ψαράδες τράπηκαν σε φυγή, εγκαταλείποντας  τα δίχτυα τους.

Ενώ ο Πάγκαλος διαψεύδει, ηχητικό από "Hurriyet" για τους "τεμπέληδες" (βίντεο)


Ενώ ο αντιπρόεδρος της ελληνικής  κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, είχε διαψεύσει πως χρησιμοποίησε το χαρακτηρισμό "τεμπέληδες" για τους Έλληνες, το ηχητικό ντοκουμέντο και το απομαγνητοφωνημένο κείμενο έρχεται να τον διαψεύσει.

Μετά από τρεις ανακοινώσεις του Θεόδωρου Πάγκαλου και τα πυρά που εξαπέλυσε σε Νέα Δημοκρατία και "Ελεύθερο Τύπο", η τουρκική εφημερίδα παρείχε την απομαγνητοφώνηση της συνέντευξής του Hurriyet και το ηχητικό απόσπασμα, φέρνοντας σε ακόμα δυσκολότερη θέση τον αντιπρόεδρο.

Αναμένεται πλέον μία νέα τοποθέτηση του Θεόδωρου Πάγκαλου, που ουσιαστικά εκτέθηκε από τη δημοσιοποίηση των στοιχείων, καθώς και η επίσημη θέση της κυβέρνησης στη διαμάχη που έχει ξεσπάσει.

"Συστηθήκαμε του τόνισα ότι είμαι από την "Χουριέτ". Κατέγραψα στο κασετόφωνό μου την ομιλία του κ. Πάγακαλου. Δεν καταλαβαίνω γιατί τώρα διαψεύδει", επισήμανε ο δημοσιογράφος της "Hurriyet" Σεφά Καπλάν μιλώντας στον "Ελεύθερο Τύπο".

H Κρήτη ήταν, είναι και θα παραμείνει γη Ελληνική.. νυν και αεί και στους αιώνες των αιώνων Αμήν.


Με τον Ντίνο Αυγουστή


Εδώ και αρκετό καιρό πάρα πολλοί χρήστες ηλεκτρονικών υπολογιστών βομβαρδίζονται μέσω του διαδικτύου μ' ένα ανησυχητικό μήνυμα που αφορά στην προπαγάνδα της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας "VODAFONE" η οποία φαίνεται να παρουσιάζει σε διαφημιστικό της "spot" τη σημαία της "Ανεξάρτητης Κρήτης"!!! Το θέμα παρουσιάζεται ως εξαιρετικά ανησυχητικό, έστω κι αν η εταιρεία, ύστερα από τις έντονες διαμαρτυρίες που υπήρξαν, έσβησε τις σημαίες πίσω από τον πρωταγωνιστή της διαφήμισης.

Δεν είναι δυστυχώς η πρώτη φορά που κάποιοι προσπαθούν να σπείρουν ζιζάνια και να αναδείξουν ένα ανύπαρκτο ζήτημα. Ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ προέβη σε μια συγκλονιστική αποκάλυψη-καταγγελία, η οποία δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Ορθόδοξος Τύπος στο φύλλο αρ. 1786, στις 5 Ιουνίου 2010, στην οποία αποκαλύπτεται ένα σατανικό παιχνίδι για την πατρίδα μας με την ανακαίνιση του λεγόμενου «Κρητικού ζητήματος». Ομιλών από το βήμα του Συνεδρίου για τη Ρωμηοσύνην, το οποίο οργάνωσε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων σε συνεργασία με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Ρωμηοσύνη» στο Πολεμικό Μουσείο των Αθηνών, αποκάλυψε ότι: «Ο παντοδύναμος επιχειρηματίας Τζωρτζ Σόρος εργάζεται διά την αποσκίρτηση της Κρήτης εκ της Ελλάδος».

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Ἐκεῖνον τὸν Ἀπρίλιο... (Ἡ ἅλωση τοῦ 1204 12/13 Ἀπριλίου). π. Γεώργιος Μεταλληνός


π. Γεώργιος Μεταλληνός - Ἐκεῖνον τὸν Ἀπρίλιο... (Ἡ ἅλωση τοῦ 1204)

Περιοδικό Ῥεσάλτο, τεῦχος Ἀπριλίου 2009


Ἂν ἡ 29η Μαΐου εἶναι ἡμέρα πένθους γιὰ τὸν Ἑλληνισμό, διότι φέρνει στὴ μνήμη μας τὴν ἅλωση τῆς Πόλης ἀπὸ τοὺς Ὀθωμανοὺς τὸ 1453, ἄλλο τόσο ἀποφρὰς εἶναι γιὰ τὸ Γένος μας καὶ ἡ 13η Ἀπριλίου, διότι κατ᾿ αὐτὴν ἔπεσε ἡ Πόλη τὸ 1204 στοὺς Φράγκους. 
Τὸ δεύτερο γεγονὸς δὲν ὑστερεῖ καθόλου σὲ σημασία καὶ συνέπειες ἔναντι τοῦ πρώτου. Αὐτὴ εἶναι σήμερα ἡ κοινὴ διαπίστωση τῆς ἱστορικῆς ἔρευνας. Ἀπὸ τὸ 1204 ἡ Πόλη, καὶ σύνολη ἡ Αὐτοκρατορία τῆς Νέας Ῥώμης, δὲν μπόρεσε νὰ ξαναβρεῖ τὴν πρώτη της δύναμη.
Τὸ φραγκικὸ χτύπημα ἐναντίον της ἦταν τόσο δυνατό, ποὺ ἔκτοτε ἡ Κωνσταντινούπολη ἦταν «μία πόλη καταδικασμένη νὰ χαθεῖ» (Ἑλ. Ἀρβελέρ). Ἀξίζει, συνεπῶς, μία θεώρηση τοῦ γεγονότος αὐτοῦ ἔστω καὶ στὰ περιορισμένα ὅρια ἑνὸς ἄρθρου.


1. Στὶς 12/13 Ἀπριλίου 1204, ἔπειτα ἀπὸ μία πεισματικὴ καὶ μακρόχρονη πολιορκία, κατελάμβαναν οἱ Φραγκολατίνοι Σταυροφόροι τὴν Κωνσταντινούπολη. Ἡ χριστιανικὴ αὐτοκρατορία τῆς Ῥωμανίας/ Βυζαντίου ἔσβηνε κάτω ἀπὸ τὸ θανάσιμο πλῆγμα τῆς φραγκικῆς Δύσεως.
Τὸ γεγονὸς αὐτὸ ἦταν σημαντικότατο σὲ δύο κατευθύνσεις: α) ἐσωτερικά, διότι σφράγισε καθοριστικὰ τὴν περαιτέρω πορεία τῆς αὐτοκρατορίας, καὶ β) ἐξωτερικά, διότι καθόρισε ἐπίσης τελεσίδικα τὶς σχέσεις μὲ τὴν Δύση, ἀλλὰ καὶ μὲ τὴν ἀνερχόμενη δύναμη τῶν Ὀθωμανῶν.

Ἡ τραγικὴ ἱστορικὴ ἐπιλογὴ τοῦ Ῥωμαίικου, ποὺ ἐκφράζεται μὲ τὸν γνωστὸ ἐκεῖνο λόγο «κρεῖττον (…) φακιόλιον (…) Τούρκων ἢ (παρὰ) καλύπτρα λατινική», ὑποστασιώνεται στὰ 1204, ὅταν πλέον ἀποκαλύπτονται ἀδιάστατα οἱ διαθέσεις τῆς Φραγκιᾶς ἔναντι τῆς Ῥωμαίικης Ἀνατολῆς.

Γράμμα προς τον Μίκη: είπες την μισή αλήθεια στον ΑΝΤ1


ΠΡΟΣ:  MIKH ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ
ΘΕΜΑ: Είπες την μισή αλήθεια στον Γ. Παπαδάκη στον ΑΝΤ1

Αγαπητέ φίλε, πατριώτη Μίκη

Κατ΄ αρχάς είμαι ένας από αυτούς που μεγάλωσαν με τα τραγούδια σου, που δίνουν όραμα κι ελπίδα για την Ελλάδα μας. Άκουσα με μεγάλη προσοχή την συνέντευξή σου στο Παπαδάκη στον ΑΝΤ1 και ομολογουμένως θα συμφωνήσω στα περισσότερα. Αλλά μετά λύπης μου διεπίστωσα την αγιοποίηση της αριστεράς που είναι σχεδόν άμοιρη ευθυνών και ότι για όλα φταίνε τα δύο κόμματα. Η πάγια αριστερή ρητορεία.  

  1. Είπες ότι είναι αντισυνταγματική και άκυρη η μνημονιακή σύμβαση. Θα συμφωνήσω, αλλά αντισυνταγματική και άκυρη είναι η επιβολή πολυπολιτισμικής παιδείας στα παιδιά μας κατά παράβαση του άρθρου16 του Συντάγματος. Όπως επίσης αντισυνταγματικός είναι ο νόμος του Ραγκούση για χορήγηση ιθαγένειας στα εκατομμύρια των λαθρομεταναστών κατά παράβαση του άρθρου 4 του Συντάγματος. Γιατί δεν μίλησες  για αυτά; Μήπως επειδή ενοχλείται η καθεστηκυία τάξη της αριστεράς; 

Ακαδημαϊκοί: "Το Μνημόνιο είναι παράδοση & ξένη Κατοχή"


Πρωτοφανή, για το πολιτικό κατεστημένο- αλλά και με προβλεπόμενα «σεισμικά» επακόλουθα ήταν αυτά που υποστήριξαν τουλάχιστον 20 Πανεπιστημιακοί δάσκαλοι σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών (προπύλαια), εχθές και κράτησε από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 9 το βράδυ. 

  Αυτό γιατί είναι η πρώτη φορά που η Πανεπιστημιακή κοινότητα ή τουλάχιστον μέρος αυτής παίρνει θέση μαζικά απέναντι στο μνημόνιο και στα όσα βρίσκονται στα «ψιλά γράμματα» της συμφωνίας και για τα οποία ο Ελληνικός λαός δεν έχει καμία πληροφόρηση. Είναι δύσκολο να περιγραφούν και να διατυπωθούν στην ολότητά τους όλα αυτά που ειπώθηκαν από τους Πανεπιστημιακούς δασκάλους, αλλά είναι τόσο σημαντικά που θα επιχειρήσουμε να αναφέρουμε τα σημαντικότερα από αυτά. 

Ξεχωρίζει η καταγγελία ότι η Ελλάδα ΔΕΝ έχει δικαίωμα να ΕΞΟΡΥΞΕΙ τον φυσικό της πλούτο (πχ. πετρέλαιο) και για οποιαδήποτε κίνησή της θα πρέπει να έχει την έγκριση του μηχανισμού στήριξης. Παράλληλα, η χώρα μας δεν έχει καμία δυνατότητα διαπραγμάτευσης και όπως χαρακτηριστικά λέει ο κορυφαίος συνταγματολόγος «Δεν έχει άμυνα έναντι στον εχθρό»!

 

Τι συζητούμε με τα Σκόπια. Κωνσταντίνος Χολέβας


Οι αποκαλύψεις της εφημερίδας ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ( τις διάβασα στο Διαδίκτυο στις 9.4.2011) για τις μυστικές συνομιλίες Αθηνών- Σκοπίων προκαλούν πολλά και σοβαρά ερωτήματα. Συγκεκριμένα το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι διαπραγματεύσεις δεν γίνονται με την παρουσία διπλωματικών υπαλλήλων, αλλά με τη μεσολάβηση προσώπων που δεν έχουν καμία επίσημη ιδιότητα.
Μάλιστα από την πλευρά των Σκοπίων τις συζητήσεις διεξάγει ένας τελωνειακός υπάλληλος. Δεδομένης δε της υποκρισίας που δείχνουν προς την κοινή γνώμη οι δύο κυβερνήσεις θα μπορούσαμε να ονομάσουμε αυτή τη συζήτηση ως τη « διαπραγμάτευση του Τελώνη και του Φαρισαίου». Πάντως τα πράγματα δεν είναι αστεία και είμαι βέβαιος ότι το σωματείο των διπλωματικών υπαλλήλων θα νιώθει θιγμένο και μειωμένο γι’ αυτή την ταπεινωτική μεταχείριση.

"Αλεξάνδρα" Ανέστειλε τη γενική εφημερία. Η Υγεία διαλύεται!


Με το «Θριάσιο» να λειτουργεί οριακά και τα δύο πανεπιστημιακά, «Αρεταίειο» και «Αιγινήτειο», να καταρρέουν οικονομικά, το «Αλεξάνδρα» ανέστειλε χθες τη γενική εφημερία του.

Στην κίνηση αυτή προχώρησε η διοίκηση του νοσοκομείου της Αθήνας, που κάνει λόγο για σοβαρά προβλήματα λόγω ελλείψεων σε αναλώσιμα υλικά.
«Σας πληροφορούμε ότι, δυστυχώς, το νοσοκομείο μας, αν και εφημερεύει σήμερα 13.4.2011, δεν μπορεί να δεχτεί κανένα περιστατικό λόγω έλλειψης υγειονομικού υλικού και πληρότητας κλινών», γράφει στην επιστολή της προς το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) η διοικήτρια του «Αλεξάνδρα» Ελ. Ρογδάκη.

Ελλάδα και Πορτογαλία: Βίοι παράλληλοι (και) στις κολοτούμπες


Παρηγορηθείτε. Υπάρχουν κολοτούμπες και στην Πορτογαλία. Αυτοί που απέρριψαν τα μέτρα και έριξαν την κυβέρνηση, εμφανίζονται τώρα έτοιμοι να προσχωρήσουν στην «συμμαχία των προθύμων», που θα οδηγήσει την χώρα στο «ασφαλές καταφύγιο» (για να θυμηθούμε και την περσινή έκφραση του κ. Παπανδρέου) του ΔΝΤ.

Ο Πέδρο Πάσος Κοέλιο, ηγέτης των Πορτογάλων Σοσιαλδημοκρατών, που με τους βουλευτές του είχε προκαλέσει, την πτώση της κυβέρνησης Σόκρατες καταψηφίζοντας τα μέτρα τα οποία ο υπηρεσιακός σήμερα πρωθυπουργός είχε φέρει στη Βουλή προς έγκριση, δήλωσε χθες έτοιμος να στηρίξει την κυβέρνηση που… έριξε, προκειμένου να επιτευχθεί η συμφωνία!

Ο Κοέλιο, λοιπόν, συναντήθηκε με τον Σόκρατες (βλέπετε οι πολιτικοί δεν κρατούν γινάτι, τσακώνονται αλλά πάλι μαζί είναι) και βγαίνοντας δήλωσε στους κατάπληκτους Πορτογάλους δημοσιογράφους, πως δεν θα διστάσει να προσφέρει όση βοήθεια μπορεί για να επιτευχθεί το πρόγραμμα βοήθειας.

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Χάρρυ Κλυνν: Οι μεταπράτες της χώρας, θέλουν να γίνουν και... έμποροι οργάνων!


  • Γράφει ο Χάρρυ Κλύνν
O φαύλος κύκλος των ανεξέλεγκτων αγορών και και η μετατροπής της χρηματοπιστωτικής συναλλαγής σε τζόγο, οδήγησαν κι αυτήν ακόμα την Αμερική, τη μήτρα του νεοφιλελευθερισμού ένα βήμα πριν από το λεγόμενο shutdown, δηλαδή τη στάση πληρωμών για τη διοίκηση, που αποφεύχθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Ας ανοίξουν τα μάτια τους οι εδώ αθεράπευτοι ΕΛΙΑΜΕΠτζήδες , οι νεοφιλελεύθεροι αμερικανοτσολιάδες και οι σοσιαλιστές εραστές της παγκοσμιοποίησης, που αφού ξεπούλησαν στους διεθνείς τοκογλύφους την εθνική μας κυριαρχία, έρχονται τώρα να... «κοινωνικοποιήσουν» το ανθρώπινο σώμα των ελλήνων με το ζόρι!!!

ΜΕ ΝΟΜΟ (!!!) ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟ ΔΩΡΗΤΕΣ ΟΡΓΑΝΩΝ ΣΩΜΑΤΟΣ!!!!

Φρίξον ήλιε, στέναξον γη, Εάλω ή Ελλάς, εάλω και το ανθρώπινο σώμα των Ελλήνων!

Ο Εφιαλτικός νόμος των βρυκολάκων για υποχρεωτική δωρεά οργάνων. Σημαντική λεπτομέρεια:Όταν το ΔΝΤ πήγε στην Αργεντινή, ψηφίστηκε αμέσως ο ίδιος νόμος!


Με το γνωστό αναμάσημα περί της ''ψήφου εμπιστοσύνης'' από τον λαό, η διεφθαρμένη μειοψηφία επιβάλλεται στην ανήμπορη πλειοψηφία και το νέο οργουελικό νομοσχέδιο που ετοιμάζονται να περάσουν, θα υποχρεώνει (άκουσον άκουσον) όλους τους Έλληνες πολίτες να δωρίζουν τα όργανά τους μετά από το θάνατό τους, όπως ακριβώς έγινε στην Αργεντινή μετά την έλευση και την κατοχή της από το ΔΝΤ!!!.

Αν διαφωνούμε, θα πρέπει να σπεύσουμε από τώρα να το δηλώσουμε. Οι δικτάτορες που ορίζουν τις τύχες του ελληνικού λαού, έχουν φτάσει σε τέτοιο σημείο δήμευσης της ελευθερίας μας που αποφάσισαν να μας στερήσουν ακόμα και αυτό το υπέρτατο και θεμελιώδες δικαίωμα της αυτοδιάθεσης του σώματός μας! Φυσικά, αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι η δήλωση άρνησης είναι μια ''αστεία'' διαδικασία η οποία ελάχιστη ισχύ θα έχει σε πραγματικά δύσκολες καταστάσεις, όπου κανείς δεν θα την υπολογίζει.

Το ερώτημα είναι ποιός νομιμοποίησε αυτούς τους Εφιάλτες της ζωής και της πολιτικής να μας αναγκάσουν να συναινέσουμε  σε "αυτόματη" θετική χρήση του σωματός μας ,δίχως την έγκρισή μας?

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Κερατέα vs ΔΝΤ



Σκάνδαλο υψηλής τάσης. Παράνομες οι χρηματοδοτήσεις ΓENOΠ από ΔEH


Περίπου 25 εκατομμύρια ευρώ πέταξαν από τα ταμεία της ΔΕΗ το διάστημα 1999 - 2010, ενώ μετά από εξονυχιστικούς ελέγχους του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λεωνίδα Ρακιτζή, αποδείχτηκε ότι δεν ήταν τίποτε περισσότερο από παράνομες χρηματοδοτήσεις συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Καθημερινή", το πόρισμα Pακιντζή καταρρίπτει και τις δύο γνωματεύσεις της ΔEH που εμφάνιζαν το μεγαλύτερο μέρος των χρηματοδοτήσεων ως νόμιμες, ενώ το πόρισμα είναι σχεδόν έτοιμο και αναμένεται σύντομα να πάρει το δρόμο για την αρμόδια υπουργό Tίνα Mπιρμπίλη.
Όλα αυτά τα γνωρίζουν καλά οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ και μόνο τυχαία δεν είναι η πρόσφατη ανακοίνωση που αντί απαντήσεως για τα χρήματα γίνεται λόγος για μακροοικονομικά με αρκετή δόση βέβαια εθνικής υπερηφάνειας.

Κι άλλο γιουχάισμα στον Πάγκαλο!


Δεν αποτελεί πλέον έκπληξη ότι ο Θόδωρος Πάγκαλος όπου βρεθεί κι όπου σταθεί αποδοκιμάζεται έντονα από τους πολίτες. Βέβαια όποιος σπείρει ανέμους , θύελλες θα θερίσει… Σύμφωνα με πληροφορίες από to-kounavi ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έγινε δέκτης νέας αποδοκιμασίας στο πλοίο “ Μακεδὠν” κατά την επιστροφή του από την Τζιά στον Πειραιά. Μόλις έγινε αντιληπτός (δεν κρύβεται και εύκολα) από τους επιβάτες δέχτηκε έντονες αποδοκιμασίες και χρειάστηκε η επέμβαση 15 ανδρών της ασφαλείας του(!) για να τον φυγαδεύσουν χωρίς άλλα παρατράγουδα!

Δεν ξέρουμε ακόμα αν ήταν οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ ή Αλβανοί μισθοφόροι! Πάντως Έλληνες αγανακτισμένοι πολίτες δεν ήταν μια που λατρεύουν, ως γνωστόν, τον κύριο αντιπρόεδρο και εκδηλώνουν την αγάπη τους σε κάθε ευκαιρία.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση σκέφτεται σοβαρά την δραματική αύξηση των τιμών σε γιαούρτια, αυγά και ντομάτες για να μην μπορούν αυτοί οι παρακρατικοί, που προκαλούν τους πολιτικούς όπου βρεθούν κι όπου σταθούν και υπολογίζονται γύρω στα 10 εκατομμύρια, να δημιουργούν εντυπώσεις…

filologos10.wordpress.com

Με βαλίτσες έφταναν στην Αθήνα οι μίζες για τα τραίνα


Προμήθειες που φτάνουν το ύψος των 300.000 ευρώ φέρεται να πλήρωσε θυγατρική των Γερμανικών Σιδηροδρόμων στο πλαίσιο της κατασκευής του μετρό στην Αθήνα, σύμφωνα με δημοσίευμα του εβδομαδιαίου περιοδικού Spiegel που κυκλοφόρησε σήμερα (τεύχος 15/11.4.11). “Μάρτυρες αναφέρουν ότι τα χρήματα μεταφέρονταν με βαλίτσες στην Αθήνα”, γράφει το δημοσίευμα σχετικά με προμήθειες σε αρκετές χώρες εκτός Ελλάδας, μεταξύ άλλων σε Ταϊλάνδη, Ρουάντα, Αλγερία, Λιβύη.

Στην υπόθεση των προμηθειών εμπλέκεται η θυγατρική Deutsche Bahn International (DBI). Για την υπόθεση αυτή διενεργεί έρευνα η εισαγγελία της Φραγκφούρτης εναντίον τουλάχιστον 38 πρώην και νυν στελεχών της εταιρίας. Μεταξύ αυτών είναι δύο πρώην διευθύνοντες σύμβουλοι της DBI. Η έρευνα διενεργείται για τις κατηγορίες της απάτης και της δωροδοκίας.

Οι Ιταλοί στέλνουν τους λαθρομετανάστες από εκεί που ήρθαν


Ξεκινούν από σήμερα οι πτήσεις επαναπατρισμού (δύο την ημέρα) από την Ιταλία προς την Τυνησία, ενώ η Λαμπεντούσα έχει πλέον σχεδόν αδειάσει από μετανάστες.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, που επισκέφθηκε ξανά το νησί, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι πιστεύει πως τα αεροπλάνα της επιστροφής θα λειτουργήσουν και ψυχολογικά, θα στείλουν το μήνυμα ότι όσοι φθάνουν στην Ιταλία θα επιστρέφουν αμέσως στις χώρες καταγωγής τους.

Ο Καβαλιέρε δεν δίστασε να επιτεθεί και στην ΕΕ και σε οξύ τόνο ξεκαθάρισε πως είτε η Ευρώπη θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα, είτε θα πάψει να είναι ενωμένη, οπότε «καλύτερα να διαλυθεί και να κοιτάξει κανείς τη δουλειά του, βυθισμένος στις φοβίες και στους εγωισμούς του», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ, οι αφίξεις στη Λαμπεντούσα συνεχίζονταν και το σαββατοκύριακο, αλλά ο Μπερλουσκόνι υποσχέθηκε στους κατοίκους του νησιού ότι θα απομακρυνθούν και οι τελευταίοι 600 μετανάστες που έχουν απομείνει. 

Τα πρώτα νοσοκομεία που κλείνουν.Εκτός συστήματος Αρεταίειο και Αιγινήτειο


Δεν θα συμμετέχουν πλέον στο πρόγραμμα εφημεριών και την ενδονοσοκομειακή νοσηλεία τα νοσοκομεία "Αρεταίειο" και "Αιγινήτειο" μετά από συνεδρίαση και απόφαση των διοικήσεων τους παρουσία των πρυτανικών Αρχών της Ιατρικής Σχολής.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα δύο νοσοκομεία - που εποπτεύονται από το υπουργείο Παιδείας - έχουν συσσωρευμένα χρέη λόγω μείωσης και καθυστέρησης στην επιχορήγηση που λαμβάνουν.

Μάλιστα σε κοινή ανακοίνωση των διοικήσεων αναφέρεται πως δεν υπάρχουν οι αναγκαίοι πόροι για φάρμακα, τρόφιμα, καύσιμα και μισθοδοσίες του προσωπικού.

Γιατρούς και νοσοκομεία και στην Ελλάδα «λάδωνε» η Johnson & Johnson


Με πρόστιμο 70 εκατ. δολαρίων καταδικάσθηκε από τις αμερικανικές αρχές η Johnson & Johnson, για δωροδοκίες γιατρών στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και για «λαδώματα» στο Ιράκ στην περίοδο 2000-2003.

Έπειτα από έρευνα του υπουργείου Δικαιοσύνης και της επιτροπής κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, διαπιστώθηκε ότι από το 1998 η εταιρεία είχε δωροδοκήσεις γιατρούς και διοικήσεις νοσοκομείων σε Ελλάδα, Πολωνία και Ρουμανία προκειμένου να εξασφαλίσει την προώθηση των προϊόντων της.
Από την έρευνα προέκυψε επίσης ότι στην περίοδο 2000-3 η Johnson & Johnson, υιοθέτησε αθέμιτες πρακτικές προκειμένου να λειτουργήσει ως προμηθευτής του ΟΗΕ στο πρόγραμμα "Πετρέλαιο αντί τροφίμων" για το Ιράκ.

Αντί να συλληφθεί για την κατά συρροήν ανθελληνική του δράση στο Μακεδονικό, τον βλέπει ο Έλληνας πρωθυπουργός. Διαβάστε ένα προφητικό άρθρο για τον Σόρος!


ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Καλοκαίρι 2003 Από τον Κώστα Κούρο

Κάθε ισχυρό κράτος (μητροπολιτικό) διαθέτει γεωπολιτικούς σχεδιασμούς που στην πράξη αποσκοπούν να θέσουν υπό την επιρροή του άλλα μικρότερα κράτη, από άποψη οικονομίας, στρατιωτικής ισχύος και τεχνολογικής ανάπτυξης. Τα κράτη αυτά που εντάσσονται στη σφαίρα επιρροής των μητροπολιτικών ονομάζονται «περιφερειακά».

Κάθε μητροπολιτικό κράτος που σχεδιάζει γεωπολιτικά (οικονομικά, πολιτικά, στρατιωτικά, πολιτιστικά), σχεδιάζει, φυσικά, για την καλύτερη προώθηση των συμφερόντων του και χρησιμοποιεί ανάλογα με την περίπτωση τον οικονομικό, τον πολιτικό, τον στρατιωτικό ή τον πολιτιστικό μοχλό για να αλώσει κάποιο περιφερειακό κράτος και να το θέσει στη σφαίρα επιρροής του. Η Ελλάδα, ως κράτος περιφερειακό υφίσταται πιέσεις από διάφορα μητροπολιτικά κράτη, αλλά κυρίως από τις Η.Π.Α., τη Μ. Βρετανία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Ρωσία και την Κίνα. Καθένα από αυτά τα κράτη που λογίζονται ως μητροπολιτικά, σχεδιάζουν γεωπολιτικά για να προωθήσουν τα ποικίλα συμφέροντα τους στον ελλαδικό χώρο.

Χρηματοδότης της προπαγάνδας των Σκοπίων ο Τζ. Σόρος


Ο ουγγροεβραίος κερδοσκόπος και αριστερών φρονημάτων δισεκατομμυριούχος Τζώρτζ Σόρος, τον οποίο κάλεσε στην Αθήνα, είδε και συνομίλησε μαζί του στο πρωθυπουργικό γραφείο στη Βουλή ο Γ. Παπανδρέου, είναι ο μεγάλος χρηματοδότης της προπαγάνδας των Σκοπιανών σε βάρος της πατρίδος μας.

Είναι αυτός που βρισκόταν πίσω από την Καναδέζικη εταιρία ΤVX Gold (καθότι υπ’ αριθ. 1 μέτοχός της) στην οποία είχαμε δώσει το δικαίωμα εξόρυξης και εκμετάλλευσης των πλουσίων κοιτασμάτων χρυσού της Ολυμπιάδας Χαλκιδικής πού τόσες αντιδράσεις είχε προκαλέσει από τους κατοίκους της Μακεδονίας με τα γνωστά επεισόδια.

Τοῦρκοι ἐκβίασαν στὰ σύνορα υπερήφανους και ηρωικούς Ἕλληνες φοιτητὲς ἀπὸ τὸ πανεπιστήμιο Κρήτης.


Περίπου στὶς 7.30 ἄφησαν πίσω τους τὶς ἐσχατιὲς τῆς Ἑλλάδας στὸν Ἔβρο μπαίνοντας στὴν Ἀνατολικὴ Θράκη, δηλαδὴ στὴ σημερινὴ Τουρκία, φοιτητὲς ἀπὸ τὸ Πανεπιστήμιο Κρήτης μὲ προγραμματισμένη ἐκδρομὴ στὴν Κωσταντινούπολη.

Τὰ λεωφορεῖα εἶχαν στὸ πίσω μέρος ἑλληνικὲς σημαῖες σὲ ἐμφανὲς σημεῖο καὶ ὅταν πλησίαζαν στὸν ἔλεγχο οἱ Τοῦρκοι τοὺς περίμεναν μὲ ἐνοχλημένο ὕφος. (Ἐδῶ νὰ σημειωθεῖ ὅτι μέχρι τὴν Κωνσταντινούπολη καὶ σὲ ὅλο τὸ Βόσπορο ὁ ἐπισκέπτης κινεῖται μὲ ἑλληνικὴ ἀστυνομικὴ ταυτότητα χωρὶς νὰ χρειάζεσαι διαβατήριο).

Οἱ Τοῦρκοι καταχωροῦσαν πολὺ ἀργὰ τὶς ταυτότητες τῶν παιδιῶν στὸ ἠλεκτρονικὸ σύστημα, τὰ κοιτοῦσαν ἀπὸ πάνω μέχρι κάτω καὶ στὸ τέλος δὲν ἔδωσαν ἄδεια νὰ εἰσέλθουν τὰ λεωφορεῖα μὲ τὶς ἑξῆς ἀπίστευτες δικαιολογίες: 
1) Οἱ ταυτότητές σας δὲν ἀναγνωρίζονται σὲ ἔδαφος Τουρκίας ἐπειδὴ περιέχουν καὶ ἑλληνικοὺς χαρακτῆρες! (Νὰ σημειωθεῖ ὅτι τὰ ὅλα τὰ παιδιὰ αὐτὰ ἀπέκτησαν ταυτότητες μετὰ τὸ νόμο τοῦ Σημίτη ποὺ ἀπαγόρευσε τὴν ἀναγραφὴ τοῦ θρησκεύματος, ἑπομένως οἱ ταυτότητές τους εἶναι καὶ μὲ ἑλληνικοὺς ἀλλὰ καὶ μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες.
2) Τὸ κάθε ποῦλμαν νὰ μᾶς δώσει 500 εὐρὼ καὶ τότε περνᾶτε ἐλεύθερα!
3) Ἂν δὲν δεχθεῖτε νὰ δώσετε τὰ χρήματα, τότε νὰ στείλουμε τούρκικα λεωφορεῖα. Δὲν ἐπιτρέπεται νὰ συνεχίσετε μὲ τὰ ἑλληνικά!!!

Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Το μνημόσυνο της ηρωικής Ευφροσύνης Προεστού. Της Κυράς της Λαπήθου.


Το θάρρος, τον πατριωτισμό και την αυτοθυσία της Ευφροσύνης Προεστού εξήρε σήμερα στον επιμνημόσυνο λόγο του ο Υπουργός Αμυνας Κώστας Παπακώστας, στο ετήσιο μνημόσυνο της Κυράς της Λαπήθου, στον Ιερό Ναό Φανερωμένης, στη Λευκωσία

«Η Ευφροσύνη Προεστού ήταν κατ’ αρχάς αγωνίστρια, είχε συνείδηση της ιστορίας, είχε την ικανότητα να υπερβαίνει τον φόβο, να τολμά, να ξέρει τι σημαίνει πραγματική αντίσταση. Είχε ανεπτυγμένη την αίσθηση της ανεξαρτησίας και της αξιοπρέπειας και αυτό από μόνο του είναι εξαιρετικά προοδευτικό και ανατρεπτικό,» είπε ο Υπουργός Αμυνας.

Το όνομά της, σημείωσε, ταυτίστηκε όσο λίγα ονόματα με τον αντικατοχικό αγώνα του κυπριακού λαού, προσθέτοντας ότι το μεγαλείο του ηρωισμού της Ευφροσύνης Προεστού αναδείχθηκε κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής το 1974.

«Με αυτοθυσία και με κίνδυνο της ζωή της προστάτεψε σαν λύκαινα 12 εθνοφρουρούς που εγκλωβίστηκαν σε λαγούμι κοντά στο σπίτι της στη Λάπηθο. Τους τροφοδοτούσε, τους προστάτευε, τους έδινε κουράγιο και ελπίδα για 30 μέρες. Οταν οι εισβολείς αντιλήφθηκαν τη δράση της, τη συνέλαβαν. Τη βασάνισαν φρικτά και προσπάθησαν να την εξευτελίσουν σέρνοντάς την, παρά τα 70 της τότε χρόνια, ημίγυμνη στους δρόμους της Λαπήθου. Δεν αποκάλυψε, όμως, τίποτα στους Τούρκους. 

Ο Η Νίκη Τζαβέλα μιλάει για το "Λάος", εκθειάζει Σημίτη-Μητσοτάκη και αποκαλύπτει πως είχε εμποδίσει αστυνομικούς να απελάσουν αλβανούς λαθρομετανάστες!(βίντεο)



Από τη στιγμή που κορυφαίο στέλεχος του κόμματος το αποκαλεί  Λάος, δεν καταλαβαίνουμε γιατί οι τηλεπατριώτες...ενοχλούνται όταν οι "αντίπαλοι" τους λένε έτσι;

"Ο Σημίτης ήταν ο πιο χρήσιμος πολιτικός ": Ουδέν σχόλιον.

"Ο Μητσοτάκης "ήταν ρεαλιστής και παρεξηγημένος": Χέρι που σε ταίζει δεν το δαγκώνεις.

Το κορυφαίο όλων: "εμπόδισα αστυνομικούς να διώξουν αλβανούς λαθρομετανάστες"!!!

Συνέχεια στη λαθρομεταναστολαγνεία:  "κι εμείς οι Έλληνες πήγαμε μετανάστες, οπότε οφείλουμε να σεβόμαστε εκείνους που έρχονται"!

Καμαρώστε τον! Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος ψήφισε στο Ευρωκοινοβούλιο υπέρ της ψευδοΜακεδονίας


Σύμφωνα με το σκοπιανό «daily.mk/ Kanal-5», ο Μιχ. Τρεμόπουλος είναι ο μόνος Έλληνας ευρωβουλευτής, που ψήφισε στο Ευρωκοινοβούλιο υπέρ της άμεσης διαπραγμάτευσης για ένταξη των Σκοπίων στην Ε.Ε. 
Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει η Ελλάδα να αποδεχθεί την ονομασία «Μακεδονία» καθώς και ότι η γλώσσα και η εθνικότητα των Σκοπιανών είναι η «μακεδονική».

Ο Μιχ. Τρεμόπουλος, έδωσε συνέντευξη στον Goran Momirovski, στα γραφεία του αδελφού κόμματος DOM στα Σκόπια, τάχθηκε υπέρ της αυτοδιάθεσης των λαών, της ονομασίας αυτών όπως επιθυμούν και στις σχέσεις καλής γειτονίας, στοιχεία τα οποία αποτελούν τις βασικές αρχές πάνω στις οποίες κινείται το ελληνικό Κόμμα των Πρασίνων. Υποστήριξε δε ότι σήμερα η ατμόσφαιρα στην Ελλάδα είναι πολύ καλύτερη από πριν.

Το Kanal-5 σημειώνει ότι ο Μιχ. Τρεμόπουλος έχει πολλές πιθανότητες να είναι ο πρώτος πολιτικός του «Πράσινου Κόμματος», που θα μπει στην ελληνική Βουλή.

Πηγή: voria.gr
Αναμετάδοση από verianews.blogspot.com

Η Δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα


Είχαμε επισημάνει σε παλαιότερη ανάρτησή μας (19-01-2011) την ενορχηστρωμένη προσπάθεια που επιχειρείται στην Αλβανία, να αποδοθεί η δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα σε «τροχαίο ατύχημα». 
Είχαμε επίσης εκφράσει τη βεβαιότητα ότι η ίδια διαστρεβλωτική τακτική θα ακολουθηθεί και κατά την ποινική διερεύνηση της υποθέσεως.
Δυστυχώς, η πορεία των γεγονότων μας δικαίωσε δραματικά. Πρόσφατα δημοσιεύματα του αλβανικού τύπου, φέρουν τη λεγόμενη επιτροπή εμπειρογνωμόνων να αποδίδει το θάνατο του Αριστοτέλη σε τροχαίο ατύχημα και μάλιστα με ευθύνη του ίδιου. Η εκδοχή αυτή, πέραν του ότι έρχεται σε πλήρη αντίθεση με δηλώσεις κρατικών αξιωματούχων της Αλβανίας περί δολοφονίας, προσβάλλει τη θυσία του ήρωα και τη συλλογική μνήμη του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.

Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Φλωρίδης (βουλευτής του ΠΑΣΟΚ): "Εάν δεν απεργούσαν τα ΜΜΕ θα είχε πέσει η κυβέρνηση."


Οι "Λούθηροι" του ΠΑΣΟΚ  αφού φίλησαν το  δακτυλίδι του  ΠΑΠΑ-νδρέου  τώρα   καμώνονται ότι θα το  ...δαγκώσουν
 Παραθέτουμε  την "είδηση" αυτούσια όπως την διαβάσαμε στο news247.gr σαν επιβεβαίωση των όσων έγραψε ο Θύμιος Παπανικολάου και παρουσιάσμαε στην προηγούμενη ανάρτηση με τίτλο. Οι Λούθηροι της «ανυπακοής» και των «ειρηνικών επαναστάσεων».
Αν όταν διαβάσετε τα όσα ελέχθησαν χθές στο κοινοβούλιο, αισθανθείτε έντονα συμπτώματα ναυτίας, τότε μην ανησυχείτε είστε απλώς υγιείς.
Αν όμως φαντΑσιωθείτε ότι είστε π.χ αγκαζέ με την Βασούλα σε αντικυβερνητική διαδήλωση, τότε προσέξτε στην οδήγηση διότι έχετε μια σύγχυση μεταξύ της πραγματικότητας και του εικονικού εκδόχου της.


Ανταρσία για τα φρουτάκια

Στέλιος Μπαμιατζής

Έντονες αντιδράσεις και σφοδρές αντιπαραθέσεις προκάλεσε η κίνηση του Γ. Παπακωνσταντίνου να φέρει το νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια στη Βουλή. Σύσσωμοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζήτησαν να το πάρει πίσω. Διαβάστε τους διαλόγους φωτιά.
Ούτε στους χειρότερους εφιάλτες του δεν το είχε δει αυτό ο Γ. Παπακωνσταντίνου.
Δέχθηκε ομοβροντία πυρών από βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, φέρνοντας προς συζήτηση στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, το νομοσχέδιο για τα "φρουτάκια".

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Έκπτωτος περιφερειάρχης ο Παναγιώτης Ψωμιάδης!


Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό για παράβαση καθήκοντος κρίθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας καταδικάζεται σε 12μηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή.

Νομικοί κύκλοι, εξηγώντας τις συνέιες αυτής της απόφασης, σημειώνουν ότι ο περιφερειάρχης θα τεθεί σε αργία και θα χάσει το δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα για οποιαδήποτε δημόσια θέση, ακόμα και σε περίπτωση που προσφύγει στον Άρειο Πάγο για αναίρεση της απόφασης.

Η πλευρά Ψωμιάδη, πάντως, υποστηρίζει ότι πρέπει να διατηρήσει το αξίωμά του, διότι τέλεσε το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, όταν ήταν νομάρχης. «Έδρασα καθ’ όλα νόμιμα» υποστήριξε ο κ.Ψωμιάδης στην απολογία του, αρνούμενος τις κατηγορίες.

Debtocracy Χρεοκρατία - Ένα αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ για την Ελληνική κρίση (video)






Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Και ο Κούνδουρος ρατσιστής ξενόφοβος, φασίστας, εθνικιστής; «Η ταπείνωση ενός έθνους σε σημείο να μην μπορεί να κυκλοφορήσει κανείς στον δρόμο χωρίς το καρδιοκτύπι μη τυχόν του τύχει το απρόσμενο κακό.»


Νίκος Κούνδουρος: «Σήμερα ο τρομοκράτης έχει όνομα και ΑΦΜ»

Με περιμένει στην αυλή του σπιτιού του στο Μετς. Είναι ντυμένος, όπως πάντα, στα μαύρα. Περπατά αργά: οι συνέπειες της επίθεσης που δέχθηκε τον περασμένο Οκτώβριο στο σπίτι του, το οποίο λεηλατήθηκε από τέσσερις αλλοδαπούς που παραλίγο να τον σκοτώσουν, είναι εμφανείς.

Ωστόσο ο Νίκος Κούνδουρος νιώθει και δείχνει βράχος. Δεν κρύβει την οργή του, λυπάται για όσους οδήγησαν την πατρίδα του στην κατάντια, αλλά είναι έτοιμος ακόμη και σήμερα να πολεμήσει. Ισως όχι με ένα τουφέκι, όπως έκανε στον ΕΑΜ, αλλά με μια καινούργια ταινία.

- Πριν από μερικούς μήνες ζήσατε ακόμη μία τρομερή περιπέτεια στην ούτως ή άλλως περιπετειώδη ζωή σας. Κατ΄αρχάς,πώς αισθάνεστε σήμερα;

«Βράχος. Το συμβάν βέβαια έχει ακόμη την “ουρά” του γιατί τα άτιμα τα πλευρά θέλουν μήνες να κολλήσουν. Επτά-οκτώ μήνες. Κατά βάθος όμως οφείλω να πω ότι χαίρομαι που το πέρασα».

- Για ποιον λόγο μπορεί κάποιος να χαίρεται που παραλίγο να πεθάνει;

Tέλος οι αεροπορικές επιδρομές στη Λιβύη για τις ΗΠΑ


Τέλος οι αεροπορικές επιχειρήσεις για τις ΗΠΑ στην Λιβύη!
Και φαίνεται ότι γενικώς η Δύση αναθεωρεί την πολιτική της στην Λιβύη, βλέποντας ότι οι επαναστάτες είναι παντελώς ανίκανοι όχι μόνο να διαπραγματευθούν αποτελεσματικά, αλλά και να προχωρήσουν σε επιχειρήσεις κατά των δυνάμεων του Μ.Καντάφι.
Όλα αυτά υποτίθεται λόγω οικονομικού κόστους: Τέσσερα εκατομμύρια δολάρια κοστίζει καθημερινά στις ΗΠΑ ο «εναέριος» πόλεμος στη Λιβύη, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική κυβέρνηση.

Το συνολικό κόστος των εναέριων επιδρομών που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, αγγίζει τα 75 εκατομμύρια δολάρια, όπως δήλωσε ο στρατιωτικός αξιωματούχος Μάικλ Ντάνλεϊ. Ενώ υπογράμισε ότι το ποσό αυτό μπορεί και να διευθετηθεί με το τέλος της αμερικανικής συμμετοχής στις επιχειρήσεις στη Λιβύη, χωρίς όμως να δηλώσει κάτι παραπάνω. Στις επιχειρήσεις κατά της Λιβύης συμμετείχαν περίπου 50 πολεμικά αεροσκάφη και 39 υποστηρικτικά.

Ολοι δωρητές οργάνων με το... ζόρι!


Σχόλιο Ελλ.ιστολογίου. Όπως θα διαβάσετε παρακάτω στο άρθρο του Δελαστίκ  δημιουργείται ένας νεοεποχίτικος θεσμός για την εμπορευματοποίηση των ανθρώπινων ζώντων! σωμάτων, χωρίς την θέλησή τους ή την θέληση της οικογένειάς τους.
Γράφουμε ζώντων, γιατί από νεκρό σώμα δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε παρά μόνο τα μάτια και τα νεφρά.
Ο όρος εγκεφαλικός θάνατος είναι δημιούργημα, απλά για να δίνει ακριβώς την δυνατότητα σε παρόμοιες επεμβάσεις στα σώματα των ανθρώπων που είναι ακόμη ζωντανοί εφ΄όσον λειτουργούν όλα τα όργανά τους.
Έχουμε δει πάρα πολλά παραδείγματα ανανήψεων από ανθρώπους που δηλώνονταν σαν «εγκεφαλικά νεκροί» και οι οποίοι τελικά ανένηψαν και συνεχίζουν την ζωή τους.
Αν τους είχαν κοματιάσει αυτό θα λογιζόταν σαν δολοφονία για εμπορικούς σκοπούς και για κέρδη των κυκλωμάτων που θα λυμαίνονται τα όργανα.
Ποιός εμπιστεύεται την ζωή του, και την ζωή των παιδιών του, της οικογενείας του, σε τόσο αντίχριστους παγκοσμιοποιημένους κρατικούς μηχανισμούς;
____________

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Χωρίς... μάτια, καρδιά, νεφρά, συκώτι ή οποιοδήποτε άλλο όργανο θα παραλαμβάνουν εμβρόντητοι τη σορό αποθανόντος σε κρατικό ή ιδιωτικό νοσοκομείο στο άμεσο μέλλον οι εμβρόντητοι συγγενείς του, αν γίνει νόμος το νομοσχέδιο που πέρασε από το υπουργικό συμβούλιο και το οποίο η κυβέρνηση προωθεί προς ψήφιση. 

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Κλεισούρα Καστοριάς. Χρονικό της σφαγής της 5ης Απριλίου 1944 στην Κλεισούρα Καστοριάς


Είναι γνωστό σε όλη την ανθρωπότητα ότι η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση σε θυσίες υπέρ της ελευθερίας. Σε ποιο κεφάλαιο της ιστορίας θα ανατρέξουμε και δεν θα συναντήσουμε σφαγές, ολοκαυτώματα και τόσα άλλα δεινά που διέπραξαν οι εκάστοτε επιδρομείς κατακτητές, που κατά καιρούς επιβουλεύονταν τον ιερό αυτό τόπο, τη γη αυτή που αιώνες ολάκερους ποτίζεται με το αίμα των ηρωικών παιδιών της και αναζωογονείται απ’ αυτό προσφέροντάς τους την αιώνια μνήμη από τους απογόνους τους με τους διάσπαρτους στην ελληνική γη τύμβους και τα κενοτάφια, που έχουν στηθεί σε ανάμνηση της θυσίας τους.

Ποια είναι όμως η ιστορική περίοδος κατά την οποία εκτυλίχθηκαν τα όσα σήμερα ενθυμούμαστε εδώ;Μετά την οπισθοχώρηση των ελληνικών στρατευμάτων της εποποιίας του 1940-1941, η ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας παραχωρήθηκε από τις δυνάμεις του Άξονα στην ιταλική κατοχή και εποπτεία με τη συμμαχία της Ρουμανίας....

Όταν ο ανθέλληνας «Μεγαλοαπατεώνας» βαφτίζεται «Μεγαλοεπενδυτής».


Γράφει ο Χάρυ Κλύν

O γνωστός, πολύ γνωστός,  μα πάρα πολύ γνωστός, μεγαλοαπατεώνας του διεθνούς κερδοσκοπικού κεφαλαίου, ο άνθρωπος που σχεδίασε και εφάρμοσε την οικονομική επίθεση κατά της Ελλάδας και του ευρώ George Soros, πέρασε το πρωί το κατώφλι του πρωθυπουργικού γραφείου και συζήτησε επί μια ώρα με τον πρωθυπουργό, ενώ αργότερα στην παρέα προστέθηκε και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου!

Εάν κάτι παρόμοιο είχε γίνει με οποιονδήποτε άλλο πρωθυπουργό, μόνο ένας Θεός ξέρει τι θα μπορούσε να είχε συμβεί σ’ αυτή τη χώρα… 

Γιατί ο ανεπαρκέστατος Έλληνας πρωθυπουργός κάλεσε τον εκπρόσωπο της Νέας Τάξης πραγμάτων, το μετρ της παγκόσμιας κερδοσκοπίας και σπόνσορα των Σκοπίων Τζ. Σόρος, να τον επισκεφτεί;
Μήπως, για να συνεχίσουν την τρίωρη συνομιλία που είχαν στο Ελ. Βενιζέλος λίγες μέρες προτού  αρχίσει ο μειοδότης πρωθυπουργός τις συνομιλίες του (βλ. παράδοση)  με την τρόικα της ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ;

Άντολφ Άϊχμαν: "Ο Χίτλερ ήταν μαριονέτα των διεθνών χρηματοδοτών του!" (ποιούς εννοούσε;)


Πενήντα χρόνια μετά τη δίκη στην Ιερουσαλήμ του πρώην συνταγματάρχη των SS και επικεφαλής του Γραφείου Εβραϊκών Υποθέσεων της Γκεστάπο, Άντολφ 'Αιχμαν, ο οποίος θεωρείται «αρχιτέκτονας» του Ολοκαυτώματος, το Ισραήλ έδωσε στη δημοσιότητα δεκάδες έγγραφα που αφορούν την υπόθεση και από αυτά ξεχωρίζει η άποψη του Άϊχμαν ότι ο Αδόφλος Χίτλερ ελέγχονταν από ξένους χρηματοδότες!

Τα συγκεκριμένα έγγραφα, που ελήφθησαν από τα Κρατικά Αρχεία, αλλά τα περισσότερα από αυτά είναι γραμμένα στην εβραϊκή γλώσσα, δεν επικεντρώνονται στον τρόπο διεξαγωγής της δίκης, αλλά ξεκινούν από τη μεταφορά του Άιχμαν στο Ισραήλ και φθάνουν στις αντιδράσεις στην ετυμηγορία.

Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα έγγραφα αφορά μία συνάντηση ανάμεσα στον Σερβάτιους και τον πελάτη του, κατά την οποία ο Άιχμαν του είπε ότι δεν υποβάλλεται σε βασανιστήρια, έχει «σωστή» αντιμετώπιση και δεν έχει παράπονα σχετικά με την σύλληψη και την φυλάκισή του.

Η κατάσταση έχει ξεφύγει . . .Ο ομαδικός βιασμός 14χρονης την περασμένη Δευτέρα, από ....ομάδα οκτώ Πακιστανών στον Κορυδαλλό..


Tα επεισόδια σε Νίκαια και Κορυδαλλό μεταξύ νεαρών Ελλήνων και Πακιστανών λαθρομεταναστών, κλιμακώνονται, με την επίσημη Πολιτεία (όπως ο δήμαρχος Νίκαιας και οι διάφορες επιδοτούμενες ΜΚΟ, αλλά και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και την ΕΛΑΣ (ενημερώνουν ότι έχουν ανάλογες διαταγές, «άνωθεν), να τάσσονται εξ αρχής στο πλευρό των αλλοδαπών.
Τι έχει συμβεί;
Ο ομαδικός βιασμός 14χρονης την περασμένη Δευτέρα, από ....ομάδα οκτώ Πακιστανών και ο άγριος ξυλοδαρμός του 17χρονου συνοδού της, προκάλεσε τη νεολαία της περιοχής, η οποία αντέδρασε ανδροπρεπώς!

Ακολούθησαν συμπλοκές που γενικεύτηκαν στου Ρέντη, στη Νίκαια, στον Κορυδαλλό και στον Κολωνό, που οδήγησαν στον τραυματισμό Ελλήνων περιοίκων, κυρίως ανηλίκων, αλλά και προκλήσεις εις βάρος των Ελλήνων από ομάδες αλλοδαπών, που κυκλοφορούν οπλισμένες με ρόπαλα στους δρόμους.